Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban, Kurban Vekâleti’ni Kızılay’a verdi

Kurban bereketini ihtiyaç sahiplerinin
Çoban, Kurban Vekâleti’ni Kızılay’a verdi

Kurban bereketini ihtiyaç sahiplerinin sofrasına taşımak için Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı’na vatandaşların yanı sıra liderler, siyasiler ve bürokratlar da destek veriyor. Geçtiğimiz günlerde yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere kurban hisselerini Kızılay’a veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı Bakan ve Milletvekillerinin yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da kurban vekâletini Kızılay’a verdi.
İYİLİK, YIL BOYU SÜRECEK
Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Turhan Çoban, Türk Kızılayı’nın başlattığı kampanya ile ihtiyaç sahibi kişilere yıl boyu yardımda bulunulabileceğini belirtti. Çoban, “Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile süreci anlatan bir DVD gönderecek. Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Balkan, Afrika, Güney Asya, Orta Asya, Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 30’dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekâletlerini verebilecek” dedi.
HER SÜREÇ
KAYIT ALTINDA
Turhan Çoban, şu ifadeleri kullandı:
“Kızılay vekâletle kurban kesim kampanyasını, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde yapar. Kurbanlıkların seçimini Veterinerler Birliği’ne bağlı veterinerler yapar. Kurbanın kesim duası ve vekalet verme işlemi, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı din görevlilerince icra edilir. Kurbanlar Et ve Süt Kurumu tesislerinde ehliyetli kasaplarca kesilir. Tüm bu işlemler, Noterler Birliği’ne bağlı noterler tarafından izlenir ve tutanak altına alınır. Dört madde özetlenen süreç, kamera ile kayıt altına alınarak cd halinde bağışçının adresine kurban etinden elde edilen bir kutu konserve ile birlikte gönderilir. Her şeyden önce kesilecek hayvanın mutlaka sağlıklı olmasına kesim öncesi kurbanlık hayvanların yorgun olmaması ve aç bırakılmamasına dikkat edilir. Kesim işlemi sırasında din görevlisi tarafından dua okunur. Kızılay görevlisi tarafından vekaleti veren bağışçıların isimleri tek tek yüksek sesle okunur. Tüm süreç veteriner tarafından izlenir ve kayıt altına alınır. Artık geleneksel hale gelen ve bu yılki sloganı; Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürecek olan, Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanları, İslami kurallara uygun olarak kesilecek. Elde edilen etler, vekalet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak.” (Kocatepe Haber Merkezi)