Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ÇOBAN RAHATLADI, HEDEF YENİ DÖNEM

Sezer Küçükkurt 25 Ekim 2017 Çarşamba 13:33:56
 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın, Belediye’nin yayın organı Beldemiz Dergisi için yaptığı röportaj tüm yerel gazetelerimizde yer aldı. Bu röportajında Belediye hizmetlerini dile getiren Başkan Çoban kendisiyle ilgili şahsi soruları da cevapladı.
Belediye personeli tarafından yapılan röportaj eğer sadece Beldemiz Dergisi’ne saklansa, yalnızca orada yayınlansa bu kadar etki göstermeyecekti. Beldemiz’in yayını öncesi bu röportaj basına servis edilince etkisi büyük oldu. Emeği geçenleri kutluyoruz.
Bu röportaj vesilesiyle Başkan Çoban 2019’da yapılacak olan seçimlerde Afyonkarahisar Belediyesi Başkanlığı’na, şimdiki durumuyla da, Büyükşehir olması halinde de aday adaylığını yeniden ilan etmiş oldu. Başkan Çoban bu niyetini, yani aday adaylığını daha önce de birkaç vesile ile kamuoyuna açıklamıştı.
Bundan kısa süre önce kulaktan kulağa, telefondan telefona, mesajdan mesaja yayılan bilgilerle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban hemen hemen her gün görevden alınıyor, soruşturma geçiriyor, ya da yetkileri elinden alınıyordu. Öyle ki Çoban’a yönelik hamleler artık ailevi boyutlara bile ulaşmıştı. Bu sebeple Çoban ve ailesi zor günler geçirdiler.
Bir-kaç ay öncesi için manzara böyleydi. Bugün gördüğümüz manzara ise tamamen değişik.
Gözlemlediğimiz kadarıyla; kısa diyebileceğimiz bir süre önce Başkan Çoban rahatladı. Nasıl olduğunu bilmiyoruz, bilenin az sayısının da az olduğunu tahmin ediyoruz ama; Başkan Çoban “alınıyor, istifa ediyor” dedikodularından yakasını kurtardı, partisinin üst düzey yöneticileri nezdinde kendini ispatladı ve haliyle rahatladı. O zamandan bu zamana Başkan Çoban hizmetlerinin tanıtımına, vatandaşla daha iç içe olmaya daha bir özen göstermeye başladı. Kendisini ve çalışmalarını anlattığı etkinlikler arttı, icraatları tanıtıma yönelik çabalar çoğaldı, özellikle ihtiyaç sahibi kesimle diyaloglara özel önem verildi. Kişiliği gereği zaten “geçim ehli” olan Çoban ikili ilişkilerinde daha bir müspetleşti. Hizmetler konusunda limitler zorlanmaya başlandı. Öyle ki Başkan Çoban kendisinin bile “Yapılamaz” dediği işler için kolları sıvadı.
Bunlar bizim gözlemlerimiz.
Bu gözlemlerimize AK Parti’nin 2. adamı konumunda olan Hayati Yazıcı’nın “İstifası istenen malum 6 Belediye Başkanından (İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Düzce, Niğde) başka değişecek başkan var mı” sorusuna “Hayır yok” yanıtını verdiği bilgisini de ekleyelim.
Çoban AK Parti cephesinde yeni dönem için şimdilik tek aday adayı. Bakalım zaman ne gösterecek…

 

SİYASET VE MÜCADELE

 

Bugün için şehrimizde yaşanan bir çok mücadelenin, tartışmanın gerisinde “seçim” meseleleri olduğu bir gerçek. Biz bunu söylerken, kendi gözlemlerimizle hareket ediyoruz. Kimsenin çıkıp, “Evet, ben şu kişiyi, kendime ya da arkadaşlarıma şu seçimde rakip gördüğüm için onunla şimdiden mücadele ediyorum” demesini beklemiyoruz.
Siyaset böyle bir şey, ama bir de “cascavlak” duran emareler var ortada. Onları da göz ardı edemeyiz. Mesela Belediye Başkanlığı potansiyeli olan birisi Ticaret Odası Başkanı olmak istese, siyasetçiler ona yol verir mi? Ya da milletvekilliği hesabı olduğu düşünülen birisi partisinde daha üst noktalara tırmanmaya yönelse muhtemel rakipleri onu destekler mi? Olmaz… Birileri yol vermez, birileri de mücadele eder ve ortaya bugün şehrimiz siyasetine hakim olan manzara gibi bir manzara çıkar.
Bunlar siyasetin doğasında var. Bunları söyleyince kimsenin alınmasına, bozulmasına gerek yok.
Herkes, her yerde kendine yakın, ya da hiç olmazsa rakip olmayacak isimlerin olmasını istiyor.
Aslolan liyakattir ama, maalesef bizde liyakat kuralı genellikle ihlal ediliyor. Dengeler, ilişkiler bu meselelerde daha baskın rol oynuyor. Siyasi mücadeleler hep olmuş, hep oluyor, hep olacak. Bu mücadelelerden şehrimize, ülkemize, milletimize hayırlı sonuçların çıkmasını, bu mücadelelerden düşmanlıkların doğmamasını diliyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER