Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ÇOBAN VE 3 KONU – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 12 Nisan 2010 Pazartesi 03:00:00
  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dün düzenlediği basın toplantısı ile 1 yıllık görev süresini değerlendirdi. Göreve başladığı 3 Nisan 2009 tarihinden bugüne kadar olan zaman zarfında Afyonkarahisar Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları anlatan Çoban’ın yanında AK Partili Milletvekillerini temsilen Ahmet Koca, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Merkez İlçe Başkanı Semai Kaya ve İl Yönetiminden Bekir Yeşilay yer aldı. Bu tablo AK Parti teşkilatlarının Çoban’ın yanında olduğunun göstergesi olarak yorumlandı.
Geçmişte icraatlarını değerlendiren Belediye Başkanları olduğu gibi, basının önüne çıkmaya yüzü tutmayan (!) başkanlar da oldu. Geçmişte yapılan “İcraatın içinden” toplantılarında Belediye Meclis üyeleri de Başkan’ın yanında yer alırlardı. Milletvekilleri ile parti teşkilatlarını ise toplantılarda görmek mümkün olmazdı. Bu toplantıda ise tam tersi söz konusuydu. Belediye Meclisi üyelerinden kimseyi Başkan Çoban’ın yanında göremedik.
Yapılan çalışmalarla ve Çoban’a yöneltilen sorularla ilgili detayları haber metinlerimizde bulacaksınız. Bu toplantıda anlatılanlardan bizim dikkatimizi çeken üç konu oldu. Toplantı sonrası yorumlara baktığımızda aynı konulara dikkat kesilenin sadece biz olmadığımızı anladık.
Birincisi Çoban yönetiminin tasarruf politikalarıydı. Verimli olmayan araçlardan kurtulma çabalarının ardından hibe yoluyla bir makam aracına sahip olunduğunu anlatan Çoban, geçmişte “eş, dost, yandaş” ağırlama vasıtası olan Hıdırlık, Konak gibi tesislerin yüklerinden kurtulduklarını anlattı. Hıdırlık tesislerinin ihale şartnamesine “Belediye yılda 30 kez tesiste etkinlik düzenler” diye bir madde koyduklarını, buna rağmen 5 etkinlik ancak yapıldığını belirten Çoban, “Bu etkinlikler için hiç harcama yapılmazken, ayrıca tesisten kira geliri sağlandı” dedi. Sadece Afyonkarahisar Konağı’nın bir yıllık zararının 240 bin TL, bir yıllık bekçi masrafının 108 bin lira olduğunu kaydeden Çoban, Belediye’nin personel yapısına da işaret etti. Bölgede nüfusa oranla en fazla personele sahip Belediye’nin Afyonkarahisar Belediyesi olduğunu belirten Çoban, “Belediye personelinden 50, Yüntaş personelinden de 45 kişi azalttık. Halen 150 personel fazlamız var, ama işlerine son vermeye vicdanımız el vermiyor” dedi. Çoban bunları anlatırken, “Bizden önce, seçime 3 ay kala 70 kişinin işe başlatıldığını, seçime 3 gün kala 5 kişinin işe başlatıldığını ve bu 5 kişinin her birinin Belediye’ye maliyetinin 2 bin 500 TL olduğunu hatırlatmak isterim” dedi.
Çoban’ın açıklamalarında dikkatimizi çeken ikinci nokta Belediye ile toplum kesimleri arasındaki işbirliğine verdikleri önem oldu. İnşaatçılardan, minibüsçülere, simitçilerden, işadamlarına kadar her kesimle güzel diyalog sağlandığını anlatan Çoban, “Belediye esnafla kavga eder geleneğini yıktık” dedi.
Dikkat kesildiğimiz üçüncü ve son nokta ise “kameralardan uzak yapılan çalışmalar” oldu. Çoban, “Ben ve eşim 1 yıl boyunca kameralardan ve reklamdan uzak bir şekilde ihtiyaç sahibi insanlarımız ile engelli vatandaşlarımızın yanında olduk, onları sürekli ziyaret ederek sıkıntılarını paylaştık” dedi.
Bu üç nokta; tasarruf, işbirliği ve tantanasız yardım, geçmiş dönemlerde Afyonkarahisar Belediyesi’nin özlenen hasletleri olmuştu. Şimdi görülüyor ki bu eksiklikler gideriliyor.
Verilen sözlerin yerine getirilmesi ve icraat bakımından ise 1 yıllık görev süresi çok uzun bir süre değil diye düşünüyoruz. Çoban daha önce olduğu gibi dün de “Sözlerimizin ardındayız. İnkar edecek, kıvıracak değiliz. Ne söz verdiysek 5 yıl içinde yapacağız” dedi. Hal böyle olunca söyleyecek çok şey kalmıyor. Bir yıllık süreç için “kötü” demek mümkün değil. Öte yandan senelerdir “hizmete aç” Afyonkarahisarlılar olarak “Yapılanlar yeterlidir” dememiz de mümkün değil. O nedenle gelecek günlerin hizmet miktarını ve kalitesinin artırmasını diliyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti