Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Çoban ve ‘rüyadaki proje’ – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 1 Şubat 2010 Pazartesi 02:00:00
  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın “rüyamdaki proje” adını verdiği Kent ormanı ile Tabiat Parkı’nı gezdik cumartesi günü. Başkan Çoban’ın davetini kırmayan sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, gazeteciler ve işadamları hep birlikte incelediler yapılan çalışmaları. Biz de kafilede yer aldık.
Kent Ormanı çalışmaları kapsamında Kocatepe Me-zarlığı arkasından başlayan ağaçlandırma ve yol çalışmaları Taşpınar’ın üzerindeki Keltepe mevkiine kadar ulaşmış durumda. Çoban bu çalışmaları projenin en yüksek noktası olan Keltepe bölgesinden izah etti. Kafilede yer alan pek çok hemşehrimiz şehrin hemen yanı başında olan bu güzel manzaralı bölgeyi bilmediklerini itiraf ederek, Başkan Çoban’ı yer tespitindeki isabeti nedeniyle tebrik ettiler.
Aile büyüklerimizin bölgeyle geçmişten gelen ilişkileri nedeniyle, hafta sonları sık sık ziyaret ettiğimiz bu bölgede gerçekten memnuniyet verici çalışmalar olduğunu bir kez daha gördük bizde.
İşe değer katan bir başka nokta ise istihdam noktası. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın işsizlere iş sağlamak amacıyla başlattığı proje kapsamında işsiz vatandaşlar bu çalışmalarda ücret karşılığında görev alıyorlar. Hem istihdam yaratılıyor, hem de ucuz iş gücü sağlanıyor.
Civarda yaşayan, çiftlik ya da ev sahibi olan hemşehrilerimiz buradaki çalışanlara “kardeşleri” gibi sahip çıkıyorlar. Gönüllü olarak çalışmaların bekçiliğini yapan Afyonkarahisarlılar olduğunu biliyoruz. Bu hemşehrilerimiz bölgeye büyük bir hareketlilik ve değer kazandıracak olan çalışmaların sonuçlanmasını sabırsızlıkla bekliyorlar. Bunu da açıkça ifade ediyorlar.
Geziye dönecek olursak, 2 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan Kent Ormanı projesi tamamlandığında gerçekten şehre artı değer katacak. Büyük maliyetler gerektirmeyen ve şehrin “burnunun dibinde” olan bu parkın yeşil fakiri şehrimize zenginlik katacağı tartışılmaz. Parkın ismini belirlemek için Belediye tarafından isim yarışması başlatıldığını da bir kez daha hatırlatıyoruz.
Öte yandan Milli park olarak tanınan mesire alanının Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katkıları ile Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Tabiat Parkı’na dönüştürülmesi çalışmaları da hummalı bir şekilde sürüyor. Bu Park da kentimiz için “vizyon” çalışmalardan birisi olacak tamamlandığında.
Biz de bir çok hemşehrimiz gibi şehrimizin, ili-mizin tek derdinin yeşil alanlar, park ve bahçeler olmadığı görüşünde birleşiyoruz. Sıkıntıdaki insanların parka bahçeye bakacak gözü olmadığını yaşayarak görüyoruz. Ama bu projelerin şehre değer katacağını da inkar etmiyoruz.
Her iki parkta da yapılan çalışmaları gezerek yerinde görmek Afyonkarahisarlılar için güzel bir hafta sonu gezisi olacaktır. Tavsiye ediyoruz.
Yunan mevzileri aynen duruyor
Kent Ormanı’nın ilgi çeken bölümlerinden birisi de Yunan topçu mevzileri. İşgal zamanında Yunan topçularının Keltepe mevkiinde mevzilendiğini belirten yetkililer, “Şehri buradan tehdit ediyorlarmış. Top namluları şehre bakıyormuş” dediler. Yunan topçu mevzilerini bugün de orada görmek mümkün. Belediye’nin eski İmar Müdürü Eyüp Güngör bugün Mimarlar Odası Başkanı. Gezide Mimarlar Odası başkanı olarak yer alan Güngör, ilginç bir bilgi aktardı. Eskişehir yolu çıkışında olan Şahitler Kayası’nın üzerinin Yunan Makineli tüfek mevzisi olduğunu belirten Güngör, “İki uçağımızı oradan düşürdüler” dedi. İki Türk uçağının düşürülüp pilotlarının şehit olduğunu bilen herkes, “Şahitler Kayası’nın Yunan mevzisi olduğunu bilmiyorduk” dedi.
Yeni çeşmeler geliyor
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın geziye katılanlara anlattığına göre meşhur Kadınana suyumuz artık Anıtpark’ta da musluklardan akacak. Valilik yanındaki çeşmeye Kadınana suyu getirilirken, Mecidiye’ye kadar uzanacak şekilde hat döşendiğini belirten Çoban, Anıtpark’a çeşme yaptırmak için bir hayırseverin müracaatta bulunduğunu söyledi. Yeşil Cami önüne işadamı Şuayp Demirel’in anıtsal bir çeşme yaptıracağını belirten Çoban, Kadınana suyu akacak çeşmeler yaptırmak isteyen hayırseverlerin taleplerine açık olduklarını bildirdi.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER