Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban’dan yeni proje – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin
Çoban’dan yeni proje

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban daha önce “Afyonkarahisar’a deniz getiriyoruz” diyerek facebooktan bir müjde vermişti. Çoban sosyal medyadan müjde verme alışkanlığını sürdürerek Afyonkarahisarlılar’a “Afyon’da böyle bir orman var mı diyeceksiniz” diye seslendi.
Belediye Başkanlığı için Mart 2019’da yapılması planlanan seçimlerde yeniden aday olacağını daha önceden açıklamış bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban 3. dönem başkanlığı için çalışmalarını sürdürüyor. Orman ve mesire yeri ile ilgili çalışmalarını 3. dönem başkanlığı için hazırladığını belirten Başkan Çoban yeni çalışmasıyla ilgili olarak sosyal medyadan şu bilgileri aktardı:
“Şehir Merkezine 18 km mesafede müthiş güzel ve cazibe oluşturacak bir Ormanımız var. 1992 yılından beri Orman Teşkilatımızın çalışkan personeli tarafından bizzat el emeği ile oluşturulan Ormanımızda ağaçlandırılmış alanımız 700 hektar, yani 7.000.000.-m2. Üç yıldan beri 500 hektar alan daha ağaçlandırıldı. Toplam alan 1200 hektara yani 12.000.000.- m2’ye çıktı. Dört yıldan beri en az elli defa değişik heyetleri bu ormana götürdüm. Herkes şaştı kaldı. Hiç bir şehirde şehrin hemen dibinde bu büyüklük ve güzellikte ve düz alanda orman bulamazsınız. Rakım 1260 metre, ancak dümdüz yürüyüş-gezi-doğa sporu vs. alanları var ve ağaçlar çok sık, insanlar sadece temiz hava alıp, kuş seslerini duyuyorlar. Bu günkü gezimizde tavşan gördüm, daha önce tilki ve domuz görmüştüm. Çobanlar kurt ve kartallar da var diyor. Kuş çeşitliliği de çok fazla. Orman Teşkilatımız ahşap bir kır evi yaptı. Biz de Belediye olarak bugün itibarıyla su sondajına başladık. Bugün babamla dua edip, zemzem suyu gibi bereketli olsun diye kuyuya zemzem suyu döktük. Rabbim İnşaallah bol su verir. Nasip olursa yeni dönemimiz için bu orman alanı ile ilgili çok güzel projelerimiz var. Nerede mi diyorsunuz. İkbal-Özdilek kavşağına 10 km mesafede. Ama biraz sabır edin. İnanın buradan ayrılmak istemeyeceksiniz. Sayın Bakanımız Veysel Bey’e ve teşkilatına çok teşekkürler. Tabi bizim de katkımız büyük.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti