Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ÇOBAN’IN DURUMU – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 31 Temmuz 2017 Pazartesi 14:09:54
 

Ülke genelindeki FETÖ operasyonlarının en hız kazandığı dönemde şehrimizde iki protokol mensubuna gözler çevrilmişti. Belediye Başkanı Burhanetin Çoban ile AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak… Çünkü onlar hakkında öyle bir algı operasyonu yürütüldü ki; neredeyse kendileri dahi “alınacakları”na inanmaya başlamışlardı. Hemen hemen her gün yeni yeni iddialar ortaya atılıyor, üç vakte kadar bu iki kişinin görevlerinden alınacakları bilgisi kamuoyuna pompalanıyordu. Rektör Solak ile ilgili edindiğimiz bilgileri Cuma günü bu sütunlardan aktarmıştık.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban için de aşağı yukarı aynı sıkıntı gündemde idi. Bir dönem geldi Belediye Başkanı Çoban’ın “imza yetkisinin elinden alındığı” gündeme geldi, bir dönem geldi, “temsilen makamda oturuyor, yakında alırlar” denildi. Bir dönem geldi “İfade verdiği” dedikodusu yayılırken, bir dönem geldi “Malları kaçırmak için eşiyle formaliteden boşandığı” dile getirildi. Ama hiç birinin aslı çıkmadı.
Bu operasyonların, ilimizdeki siyasi güç dengesi savaşlarının bir parçası olduğu şimdilerde, yeni yeni öğreniliyor.  Güç savaşlarından daha önce bahsetmiştik, bu köşeyi okuyanlar hatırlayacaklardır. Şimdi bu güç savaşlarında yeni bir dönem yaşanıyor. İbre belli bir yöne doğru meyletti. O nedenle manzara daha bir belirginleşmeye başladı.
Bakın, şehrimizin FETÖ Davaları konusundaki en yetkin, en bilgili, en yetkili ismi Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk, “Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile ilgili bir soruşturma yok” diyor. FETÖ işlerinde Sayın Savcı’dan daha bilgili, daha yetkili olduğunu söyleyen varsa, biz ne desek boş. Biz oturduğumuz yerden fala bakmıyoruz. En yetkilinin sözlerine inanıyoruz, o kadar.

 

ÇOBAN’IN EVLİLİĞİ

 

Başkan Çoban geçtiğimiz Cuma günü gazeteniz Kocatepe’ye bir nezaket ziyaretinde bulundu. Taş Medrese’de Muharrem Günay Hocamızın kitap tanıtımı sonrasında Kocatepe’ye uğrayan Başkan Çoban ile gündem üzerine sohbet etme imkanı bulduk. Bu sohbette yine duramadık, Başkan Çoban’a yukarıda bahsettiğimiz iddiaları da sorduk. Özellikle ailesiyle ilgili durumu. Çoban’ın en çok üzüldüğü konunun bu olduğunu anladık. Kendisi çok anlatmak istemese de, bu konuda üzgün olduğu her halinden belli. Eşi Emine Hanım’la 33 yıllık hayat arkadaşlığının en küçük tartışmalara bile sahne olmadığını en yakınları biliyorlar. Buna rağmen dedikodulardan etkilenen aile bireyleri de olmamış değil. Sonuç itibariyle Başkan Çoban ile eşi Emine Hanım’ın 33 yıllık evlilik müessesesinde en küçük bir pürüz dahi yok. Meraklılarına bu vesile ile aktarmış olalım.
Siyasette aslı astarı olmayan iftiralara başvurmanın, hele ki ailevi meselelerde bu yollara tevessül etmenin kimseye bir faydası yok, vebalden başka. “Belaltı vuruşlar” olarak niteleyebileceğimiz bu durumlar acizliğin ve çaresizliğin göstergesidir. Ne gereği var?

 

“KAPTAN’A FETÖ’CÜ DİYEMEYİZ”

 

Başkan Çoban’a “Belediye’deki FETÖ yapılanması”nı da sorduk. Öğrendik ki, bugüne kadar Belediye personelinden FETÖ mensubiyeti ya da iltisakı nedeniyle toplam 6 personel görevinden alınmış. Bu 6 kişiden sadece 1’i Çoban döneminde Belediye’de işe başlayan bir kişi imiş. Diğer 5 kişi eski Başkan Abdullah Kaptan döneminde Belediye’ye girmişler.
Başkan Çoban ile eski Başkan Kaptan’ın arasının hoş olmadığını herkes biliyor. Hatta Kaptan isimli zat-ı muhterem ile Kocatepe Gazetesi’nin arasının iyi olduğu da söylenemez. Tüm bunlara rağmen şu sözlere dikkat çekmek isteriz. Çoban der ki; “Abdullah Kaptan’ın FETÖ’cü olduğunu kim söyleyebilir. Ben böyle bir şey söyleyemem, yok böyle bir şey. Ama bakın, atılan 6 kişiden 5’i Kaptan zamanında işe alınmış. 1’i de bizim denemde. Bu Kaptan’ın FETÖ’cü olduğu manası taşımaz. O dönem öyle bir dönemdi. Bu yapı her yere sirayet etmişti”
Çoban, Bilgi Evleri’ni FETÖ yapılanmasına vererek hata ettiklerini, bu hatadan ilk fark ettikleri anda döndüklerini, Devlet’in FETÖ ile ilgili uyarılarının ardından her türlü tedbiri alıp, her türlü ilişkilerini kestiklerini tekrarladı. Bu konuların detayını daha önce Kanal 3’deki programında da anlattığı için buradan tekrarlamaya gerek duymuyoruz.

 

AK PARTİ’Lİ KADIN YÖNETİCİ KİM?

 

Cuma günü bu köşede “Sağlam kaynaktan doğru bilgiler” diye Cumhuriyet Başsavcısı Osman Çabuk’un gazetecilere anlattığı FETÖ konularının detaylarını aktarmaya çalışmıştık. Fetö gibi bir konuda “Sağlam kaynaktan doğru bilgiler” konu olunca, yazımız umulandan fazla ilgi gördü. Kamuoyunun FETÖ meselelerinde en yetkili ağızdan bilgi edinmeye ne kadar aç olduğunu yaşayarak görmüş olduk. O kadar çok bilgi kirliliği hakim ki kamuoyuna bu konuda… Gerçekler insanlara iyi geldi, öyle anlıyoruz.
FETÖ’den ilimizde yapılan tüm operasyonların altında imzası olan kişi Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk’un bizlere anlattıklarını siz okurlarımıza aktarırken yanlış anlamalar meydana gelmesini kesinlikle istemeyiz. İşte bu yüzden bize ulaşan bir “bilgilendirme”yi sizlere aktarmayı görev biliyoruz.
Şöyle ki; Cuma günkü köşemizde “Vebal” ve “adalet” başlığı altında siyasi iradenin adli mekanizmaya etki çabasında olmadığını, böyle bir girişime rastlanmadığını anlatırken şu cümleleri kullanmıştık: “Afyonlu Anayasa Mahkemesi Üyesi’nin iki kayınbiraderi birden “alınmış”.  AK Parti İl Başkan Yardımcısı bayan “alınmış ve tutuklanmış” Bu durum siyasi iradenin adalet mekanizması üzerinde baskı kurmadığının da bir göstergesi.”
***
Buradaki “AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bayan” ifadesi biraz belirsiz kalmış. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş arayarak konunun detaylarını bildirdi. Biz de sizlere aktaralım. Bahse konu olan kişi, bir dönem AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Büseyne Kahraman imiş. Bu bayan 18 Şubat 2017 tarihinde AK Parti’deki görevinden istifa ettiğini belirten dilekçesini vermiş ve bu dilekçe 21 Şubat tarihinde AK Parti İl Yönetimi tarafından, ardından da AK Parti Genel Merkezi’nce kabul edilip, işleme konulmuş. Büseyne Kahraman tutuklanalı aşağı-yukarı 1 ay kadar olmuş. Yani önceden görev almış olmasına rağmen, tutuklandığı dönemde AK Parti ile bir bağı kalmamış. İstifasından yaklaşık 4 ay sonra tutuklanma süreci gerçekleşmiş.

 

OTOPARK KONUSUNDA BELEDİYE YÜKE GİRECEK

 

Ziyareti sırasında Başkan Çoban’a soracaktık ama fırsat olmadı. Nasipse bu konuda gazetedeki arkadaşlarımız özel bir görüşme yaparlar Başkan Çoban’la… Öğrendik ki Afyonkarahisar Belediyesi artık şehir içi otoparkları kendisi işletmeye karar vermiş. Bir kez daha belirtelim, biz bu bilgiyi edindik ama henüz Başkan Çoban’dan teyid edemedik.
Malum, Afyonkarahisar’ın en büyük sorunu şehir içi trafik, şehiriçi trafikte de park sorunu… Uzun yıllardır yol kenarları otopark olarak kullanılıyor ve Belediye bu otoparkların işletmesini ihale yoluyla özel sektöre veriyordu. Uygulamanın en başından beri sorunlar eksik olmadı. Kavgalar, dövüşler, akan kanlar… Son olarak otopark ihalesi yeniden yapıldı ve şehrimiz kavgalı-dövüşlü günlere geri döndü.
Biz yıllardır otopark işinin diğer kentlerde olduğu gibi Afyonkarahisar’da Belediye’de olması gerektiğini, Belediye kontrolündeki otoparkçılar olmadan huzur ortamının sağlanamayacağını savunanlardanız. Bu fikrimizi bu köşeden defalarca gündeme getirmiştik. Hem otopark uygulamasına çeki-düzen geleceğini, hem de istihdam sağlanacağını savunuyorduk. Bizim gibi bu fikri savunanlara karşı Başkan Çoban hep “Biz bu işe giremeyiz. Büyük sıkıntı yaşarız. Şehrimizin öyle bir huyu var ki önce ne iş olsa yaparız diye başlanıyor, sonra araya girmeyen hatır kalmıyor. Bizim otopark için alacağımız her kişi Belediye’nin başka alanlarına kaçmak için bizi sıkıntıya düşürecektir” diyerek kendilerini savunuyordu.
Şimdi öğreniyoruz ki Belediye son yaşananların ardından bu fikrinden vazgeçmiş. Artık otoparkları Belediye işletecek. Henüz Başkan Çoban’dan teyid edemediğimiz bu fikir değişikliğinin hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah şehir merkezindeki yol kenarlarının otopark olarak kullanılmadığı, hemen her bölgede katlı, yeraltı otoparklarının bulunduğu günlere de en kısa sürede kavuşuruz…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER