Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çobanlar’daki kadınların emeği örnek oluşturdu”

Afyonkarahisar Güçlü Kadınlar Derneği

Afyonkarahisar Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Canser Kuzu, Çobanlar İlçesi’ndeki kadın emeği ve üretkenliğinin takdire şayan bir örnek oluşturduğunu kaydetti

 

Afyonkarahisar Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Canser Kuzu dernek üyeleriyle birlikte Çobanlar İlçesi’ni ziyaret etti. Kuzu ve beraberindeki dernek üyesi hanımlar ilk ziyaretlerini Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş’a yaptı. Daha sonra Kadın Kültür Evi ve Simpa Tekstil Fabrikasında incelemelerde bulunuldu. Fabrika incelemesine Çobanlar İGM Üyesi Cengiz Ceylan’da eşlik etti.
“KADIN KÜLTÜR EVLERİ ÜRETİM MERKEZİ OLDU”
Konuklarına Çobanlar Kadın Kültür Evini gezdiren Belediye Başkanı Ali Altuntaş yürütülen faaliyetler hakkında bilgi vererek, “Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in talimatlarıyla 18 ilçeye kurulmaya başlanan ‘Kadın Kültür Evi’ projesi kapsamında ilçemizde de kurulan Kadın Kültür Evi’nde kadınlarımız üretimlerini sürdürüyorlar. Kadınlarımız bu evlerde aldıkları eğitimlerin yanı sıra el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri de bünyelerinde kurulan kooperatifler sayesinde satışa sunabiliyorlar. Bizim kültür evimizde çalışmalarımız devam ediyor. Kadın Kültür Evleri birer kadın akademisi özelliğinde hizmet veriyor. Kadınlarımızın kişisel gelişimlerine kültürel sermayelerine katkı sağlamayı amaçlamakla birlikte şu anda da birer üretim merkezi olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlemektedir.” dedi.
“FABRİKADA
DÜNYA MARKASINA
ELBİSE DİKİLİYOR”
Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Canser Kuzu Çobanlar İlçesi’nde yaptığı ziyaretleri değerlendirerek şunları kaydetti: “Dernek faaliyetlerimiz kapsamında Çobanlar ilçemizi ziyaret ettik. Başkanımız Ali Altuntaş ve İGM üyesi Cengiz Ceylan’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çobanlar ilçemizde gerçekten çok güzel gelişmeler ve hizmetler gördük. Çobanlar Kadın Kültür Evi ile dün hamur yoğuran ellerin bugün dünya markasına elbise dikiyorlar. Tekstil Fabrikası ziyaretimizde, hem kadınlarımızla sohbet ettik, hem faaliyetler hakkında bilgiler aldık. Çobanlar Tekstil Fabrikasının kurulmasında emeği geçenleri, çalışan emek ve alın teri döken hanım kardeşlerimizi kutluyorum. Çobanlar ilçesinde ki kadın emeği ve üretkenliği takdire şayan bir örnek oluşturuyor.”
>> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti