Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuğunuza Senelik Check-Up Yaptırın

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Lale Camcı çocuk sağlığı için check-up yaptırmanın önemini vurguluyarak, ebeveynlerin çocuklarına senelik check-up yaptırmalarını önerdi

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi

Özel Fuar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Lale Camcı, çocuk sağlığı takibinde senelik check-up önemli olduğunu açıkladı.

Konu hakkında bilgi veren Camcı, şunları kaydetti:

“Genellikle aileler çocuğunu sadece hasta olduğu zaman doktora götürmektedirler. Oysa çocuğumuzun sağlıklı büyüyüp, gelişiminin sağlıklı olduğundan emin olmak, hastalıkların erken teşhis ve tedavinin başarısı düzenli check-up yaptırmaktır. Amaç hastalık saptamak değil, erken belirtileri yakalayıp daha hastalık gelişmeden tedbirler alabilmektir. Check-up’da çocuk doktorunun ayrıntılı muayenesi ile birlikte; belli yaşlarda daha sık görülen kansızlık, demir eksikliği, idrar yolu enfeksiyonu, parazitler, alerjik hastalıklar, karın ağrısı vs. ve sağlıklı büyüme ve gelişmesini engelleyecek hastalıklar büyüme geriliği, kemik gelişimi, romatizmal hastalıklar, kötü huylu hastalıklar lösemi karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları, bağışıklık sistemi bozuklukları, şeker, tansiyon ve kalp hastalıkları vs. önceden tanımak için birtakım testler yapılmaktadır.” Check-up ile birçok hastalığın taranarak erken teşhis ile hastalıklara yakalanmadan önlem almanın daha kolay ve ekonomik olduğunu belirten Dr. Camcı, yaz tatilini fırsat bilerek ebeveynlerin çocuklarına senelik check-up yaptırmaları halinde çocuklarının sağlıklı büyüyüp gelişebileceklerini sözlerine ekledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti