Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocuk Hekimliği Sürekli Yenileme Gereken Bir Alandır”

AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları asistan ve uzman hekimlerine “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği”  kursu düzenlendi. Kursiyerlerle görüşen AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Çocuk hekimliği sürekli kendinizi yenilemeniz gereken bir alandır. Çocuklarımız ve bebeklerimiz sizlere emanet.” dedi

AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” (ÇİYAD) kursuna katılan AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları asistan ve uzman hekimleri ile bir araya gelerek kursiyerlere başarılar diledi.

Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği tarafından, AFSÜ Tıp Fakültesi Yeşil Salonda düzenlenen iki gün süren programda kursiyerler, kritik hastalığı veya yaralanması olan çocuk hastaların tanınması ve uygun şekilde tedavi edilmesi açısından gerekli bilgi ve becerilerini geliştirmek amacı doğrultusunda kritik hasta değerlendirme, temel yaşam desteği, solunum yetmezliğinin tanınması ve tedavisi, şok ve tedavisi, travmalı çocuğa yaklaşım, akılcı ilaç kullanımı, çocuklarda sık rastlanan ritim bozuklukları gibi başlıklarda eğitim aldı. Ana hedefi çocuklarda ileri yaşam desteği konusunda gerekli güncel bilgi ve becerilerin edinilmesi, kritik hasta çocuklarda tıbbi bakım kalitesinin artırılması ve çocuk ölümlerinin azaltılması olan ÇİYAD’ın önemine dikkat çeken Rektör Okumuş, “Çocuk hekimliği sürekli kendinizi yenilemeniz gereken bir alandır. Çocuklarımız ve bebeklerimiz sizlere emanet. Eğitmen kadrosuna teşekkür ediyor ve kursiyerlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

“Çocuk Hekimliği Sürekli Yenileme Gereken Bir Alandır”