Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk İstismarını Önleme Çalıştayı Yapıldı

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz başkanlığında,i stismara ilişkin birincil önleyici hizmetler ve risk gruplarına yönelik yapılacak çalışmaların ele alındığı İstismarı Önleme Çalıştayı yapıldı.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü

İl Sağlık Müdürlüğü sekretaryasında, Afyonkarahisar Valiliği konferans salonunda düzenlenen çalıştaya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ilgili Başkanlıklarından görevliler katıldı.

Çalıştayda, toplum, aile ve okul temelli eğitimlerin istismarı önlemede birincil; özellikle rehber öğretmenlerin ikincil rolü vurgulandı. Ayrıca, sağlıklı aile yapısının risk faktörlerini ortadan kaldırmada etkili olduğu ve aile eğitimlerinin de bu hassasiyetle sürdürülmesi kararı öne çıktı. Kurumlar arası iş birliğini artıracak kararlar alındığı çalıştayda, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Psikolog Numan Harputlugil de konuyla ilgili bir sunum yaptı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti