Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklar ülkemizin aydınlık geleceği – Kocatepe Gazetesi

Atatürk Kapalı Spor Salonunda
Çocuklar ülkemizin aydınlık geleceği

Atatürk Kapalı Spor Salonunda geçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak katıldı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Sevgili çocuklar; sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız. Milletimizin ufku sizlerle açılacak, ülkemizin geleceği sizlerin omuzlarında yükselecektir. Geleceğimizin güvencesiz siz sevgili çocuklarımızsınız. Onun içindir ki Başkomutan Atatürk böyle bir günü tüm çocuklar için Bayram olarak ilan edip sizlere armağan etmiştir. Bundan dolayı sizlerden beklentimiz bu armağanın değerini bilip çok çalışmanız ve ülkemizi Muasır Medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmanızdır. Biz yetişkinlerin en büyük ödevi de sizlere bu yolda rehberlik edip yön göstermemizdir. Bizim gururumuz ve onurumuz da bu olacaktır” dedi.
EGEMENLİK, KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR
Yalçın, konuşmasında şu vurguları yaptı:
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97.yılını kutladığımız bugün, ülkemiz ve milletimiz için önemli bir dönüm noktasıdır. Onun için mutluyuz, onun için gururluyuz. Bu günün dünyanın tek Çocuk Bayramı olması da ayrı bir önem arz etmektedir. Bu Bayramın çocuklara armağan edilmesinin de büyük anlamı vardır. Çünkü çocuk gelecektir, çocuk gelişimdir yükseliştir ve çocuk güvendir. 23 Nisan 1920 tarihi altı çizilmesi gereken iki önemli hususu ihtiva etmektedir. Vatanın kurtuluşu ve bağımsızlığı için başta canı, kanı olmak üzere her şeyini feda etmiş bir milletin ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesiyle ülke yönetimine el koyması ve bu Bayramın Çocuklara armağan edilmiş olması.23 Nisan 1920 yılında Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ve ‘Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete’ tevdi edilmesiyle karar millete geçmiş ve millet doğrudan ülke yönetimine el koymuştur. Çünkü milletimiz tarih sahnesine çıktığı günden beri destan üstüne destan yazmış ve hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Böylece 23 Nisan 1920 tarihinde egemenliğin bila kayt kendisine tevdi edilmesiyle taçlandırmıştır.”
15 TEMMUZ RUHU VE EGEMENLİK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Törende Hacı Hayriye Özsoy İlkokulu Çocuk Korosu, 23 Nisan Kutlu Olsun, 23 Nisan Geldi Neşeliyiz Çocuklar, Dağlar Dağlar, Bir Dalda İki Kiraz ve Muallim şarkılarını seslendirdiler. Naime Cevher Anaokulu Karadeniz Ront Gösterisi izleyenler tarafından büyük alkış alırken Zeynep Sıla Koyuncu isimli öğrenci tarafından ‘Hürriyet Bayramımız’ isimli şiir okundu. Törenin devamında Özel Gül Nesil Anaokulu öğrencilerinin sema gösterisinin ardından Yiğit Alkan isimli öğrenci tarafından ‘Atatürk ve 23 Nisan’ şiiri okundu. Kocatepe İlkokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisi törende renkli görüntülere sahne olurken salonda bulunan izleyenlerin beğenisini kazandı. Törenin sonuna doğru 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilk ve ortaokullar düzeyinde düzenlenen 15 Temmuz Ruhu ve Egemenlik konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışması ile Güzel Şehrim Afyonkarahisar temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Aziz Yıldırım, Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi.