Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklarda İnfluenza Belirtileri

Çocuklarda İnfluenza belirtileri nelerdir? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki İnfluenza nedir? Belirtileri nelerdir? Tüm bu soruların  yanıtı haberimizde.

Çocuklarda İnfluenza belirtileri nelerdir?

Influenza virüsü (grip) olarak adlandırılmaktadır. Damlacık yoluyla (öksürme, hapşırma) veya kontamine yüzeylere dokunulduğu taktirde bulaşmaktadır.  Grip, genellikle kendi kendine iyileşir ancak kimi insanları da septomlara neden olabilir. Uzmanlar tarafından tavsiye ediliyorsa, grip aşısı olmanız oldukça önemlidir.

INFLUENZA TESTİ VAR MIDIR?

Burundan sürüntü alarak hızlıinfluenza testi yapılması önerilmektedir.

GRİP BELİRTİLERİ NELERDİR?

Grip belirtileri şu başlıklar ile sıralanabilir:

Ateş

Vücut/ Ekrem ağrısı

Yorgun veya bitkin hissetmek

Öksürük

Boğaz ağrısı

Baş ağrısı

İştah kaybı

Kusma

İshal veya karın ağrısı

Halsizlik

İştah Kaybı

Küçük yaştaki çocuklarda özellikle dirençli ateş ve halsizlik ön planda hissedilmektedir Influenza virüsü zatüre (pnömoni) sebebi olabilir. Bu nedenle küçük çocuklarda uzmana danışılması gereklidir.

GRİP TEDAVİSİ NEDİR?

Kişi grip olduğunda daha dinlenmeli ve yeterli şekilde uyumalıdır. Su kaybını önlemek için bol bol su içmek. Bunun dışında, tedavide spesifik antiviral ilaçlar, şikayetlere yönelik semptomatik tedavi ve destek tedavisi önerilir. Ateş düşürücüler, istirahat, bol sıvı alımı, C vitamininden zengin besinlerin tüketilmesiyle tedavi gerçekleştirilir.