Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklardan “Yeşilhisar”a katkı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Çocuklardan “Yeşilhisar”a katkı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 14 bin çocuk, 14 bin fidan kapsamında Afyonkarahisar Kütahya karayolu üzerinde Çocuk Esirgeme Kurumu’nun yurtlarında kalan çocuklarla birlikte ağaç dikti

Fevzi Çakmak Yetişme Yurdu halkoyunları gösteri ile başlayan törende ilk konuşmayı Eskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, yaptı. Mere, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatları ile 2004 yılından bu yana Afyonkarahisar’ın yeşillenmesi için ellerinden gelen gelen tüm gayreti yaptıklarını söyledi.
DEVLETİN HİMAYESİ
ALTINDALAR
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise konuşmasında, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kabinenin en başarılı en çalışkan bakanı olduğunu söyledi.
Ağaç dikim törenin anlamının çok önemli olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, “Çünkü buradaki çocuklarımız devletin himayesi altında bizim öz evlatlarımızdır. Onların dikeceği ağaçların anlamı çok önemli o bakımdan yavrularımızın artık bir dikili ağacı olması onlara da bizlere gurur verecek. Bu ağaçlandırma faaliyetinin artarak devam etmesini istiyoruz” dedi.
ÇOCUKLARIN DA AĞAÇLARI OLACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu kampanyaya destek veren çocuklara teşekkür etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, bu çerçevede Türkiye’nin pek çok noktasında yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar için ağaç diktiklerini ifade etti. Eroğlu, Türkiye’nin ağaçlandırmada dünyada ilk 3’e girdiğini belirtti, bakanlık olarak bu yıl 2 milyon 400 bin hektarlık alana 2 milyon adet fidan dikeceklerini dile getirdi.
Eroğlu, kızı Zehra Gıran’ı simit satarak okutmaya çalışan baba Cemal Gıran’ı tebrik etti, yol ücretleri için ücretsiz kart çıkartılması talimatını verdi. (Kocatepe)

Kendinize güvenin

Konuşmasında, yetiştirme yurdunda kalan öğrencilere de seslenen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Aranızdan çıkıp başarılı olan pek çok arkadaşınız var. Siz de kendinize güvenirseniz başarılı olacaksınız. Başarının ilk şartı, insanın kendine güvenmesi, sonra da çalışmasıdır” diye konuştu.

“Darbeye tevessül
edenler cezalandırılmalı”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,
darbenin gelişmemiş ülkelere has bir özellik
olduğunu belirtti. Eroğlu, darbeye tevessül
edenlerin cezalandırılmaları gerektiğini kaydetti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, fidan dikiminden sonra bir gazetecinin 28 Şubat ile ilgili sorusuna şöyle yanıt verdi: “Neticede herkesin demokrasiye inanması lazım. Hatta açıklamamı yaptım. Herşeyin çözüm yolu siyasettir. Eğer siyasete girmek istiyorsan herkes ceketini çıkarır, siyasete soyunur. Demokrasi dışında bazı darbeler, birtakım baskılar veya postmodern darbeler ancak geri kalmış ülkelerde olur. Artık Türkiye büyüdü. Küresel bir güç. Herşeyi demokratik yolla çözmemiz gerekir. Birbirimize güvenmemiz, birbirimizi sevmemiz gerekir. Birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü muhafaza etmemiz lazım. 75 milyon vatandaşımızı kucaklamamız lazım. Çare demokrasidir. Bunun dışındaki yollar çözüm yolu değildir. Dolayısıyla buna tevessül edenlerin cezalandırılması şarttır.” (Kocatepe)

Başarılılara altın

Afyonkarahisar-Kütahya karayolunun 20’nci kilometresinde, yetiştirme yurdunda kalan çocuklarla birlikte fidan diken Eroğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen 15 başarılı öğrenciye altın hediye etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti