Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocukların icat çıkarması, eski köye yeni adetin gelmesi lazım

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım
Çocukların icat çıkarması, eski köye yeni adetin gelmesi lazım

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım gün içerisinde sırasıyla İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Özel Park Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki incelemeleri sırasında Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, tüm eğitim branşlarının önemli olduğunu ancak tıp eğitiminin daha da hayati önem taşıdığını belirterek AKÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin herhangi bir taleplerinin olup olmadığını sordu. Vali Yıldırım Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, ”Buradaki tüm eğitimlere devletimiz de önem veriyor. Sizler bakın bu kadar güzel mekânlarda eğitim görüyorsunuz. Bizim okuduğumuz zamanlarda sayılı tıp fakültesi vardı. Bu kadar çok hukuk fakültemiz de yoktu. Bu kadar çok mühendislik fakültelerimiz de yoktu. Bunların hepsi ülkemizin gelişmişliği ile dünyanın gittiği yöne doğru koşmak suretiyle yapılabilen işler. Onun için bunlar daha da geliştirilecektir. İnşallah sizlerin buralarda bizim yerimizde olduğunuz dönemlerde, akademisyen olduğunuz dönemlerde, ondan sonra sizler de kendi çocuklarınızı eğitmeye başladığınız dönemlerde inşallah onlar daha iyi şartlarda eğitilecekler. Mekânları daha iyi olacak, imkânları daha iyi olacak ve siz de diyeceksiniz ki ya şunların elindeki imkânlara bak bizim zamanımızda bunlar yoktu diyeceksiniz. Biz çünkü söyledik bunu sizler de inşallah söyleyeceksiniz. Gelişme de ancak bu şekilde olur. Boynuzun kulağı geçmesi lazım, eski köye yeni adet gelmesi lazım, çocukların icat çıkarması lazım başka türlü gelişme olmuyor. Çocuğa baskı uyguluyoruz icat çıkarma icat çıkarma büyüyünce de çıkarmıyor. Ama bizim icat çıkarmamız lazım. Teknolojiyi üretmemiz,  elde etmemiz lazım. Siz diyebilirsiniz tıpta biz ne yapabiliriz diye ama siz de tıpta teknolojiyi üretebilirsiniz. Bilgisayar dünyasıyla, elektronik dünyayla tıbbı birleştirmek, meraklı ve elektroniğe yatkın tıpçılarla oluyor” dedi.
Gençlere Valilik kapısının açık olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Ben bu ilin valisiyim. Ne zaman aklınıza bu il ile ilgili herhangi bir şey gelirse, yaşadığınız çevre ile ilgili bizim yapabileceğimiz, yardımcı olabileceğimize veya herhangi bir yol gösterebileceğimize dair herhangi bir probleminiz olursa bizim her zaman Valiliğimiz açıktır. Her zaman gelebilirsiniz, her zaman iletebilirsiniz, mail adresime her zaman atabilirsiniz. Biz de cevaplamaya gayret ederiz. Ben hepinizi tebrik ediyorum. Bu vatan, bu millet sizlerden hizmet bekliyor. Mutlaka bir idealiniz olsun. Bir de mesleğinizden başka genel anlamda bir hobiniz olsun arkadaşlar. Bu sağlık sektörünün dışında uğraştığınız bir işiniz olsun. Bir güzel sanat dalında bir bakış açınız olsun. O bakış açısını o sanat dalını tamamen kendiniz seçin. Bunlar sizin hayatınızı güzelleştirir. İmkânınız olursa yurt dışına gidin. Eğitimlerinizi alın. Kendinizi daha çok geliştirin. Ama ne olur bizim insanımıza hizmet etmek için lütfen buraya dönün. Bu imkânları bize sağlayan bu vatana, bu millete, bu devlete hepimizin borcu var. Bunu bir şekilde ödemeye gayret etmemiz lazım” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti