Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocukların yeri fabrika tarla değil, okullardır”

TBMM Çocuk Hakları Alt

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Ordu da METİP çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulundu. Yurdunuseven, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeri fabrika, tarla değildir. Çocuklarımızın yeri ellerinin kâğıt, kalem tutacağı okullarımızdır” dedi

 

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nun Ordu ilinde Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında düzenlediği ziyaretlere Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi olarak katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven ziyareti değerlendirdi. Yurdunusuven, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi Milletvekilleri olarak bugüne kadar birçok ile ve kurumlara ziyaretler düzenleyerek özellikle mevsimlik çalışan tarım işçileriyle, çocuklarının herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için yurdun her köşesinde incelemelere devam ettiklerini bildirdi.
“AK PARTİ İKTİDARINDA
ÇOCUK İŞÇİ ORANI GERİLEDİ”
Çocuk hakları konusunda AK Parti döneminde büyük bir değişim yaşandığını belirten Yurdunuseven, “Geleceğimizin teminatı bugünümüzün çocukları, yarınımızın gençleri için her fırsatta belirttiğimiz gibi daima onların yanlarında oluyor, onların yoluna bir nebzede olsa ışık tutabilmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Partimizin iktidarından önce ülkemizde çocuk işçi oranı 1994 yılında 15,2 iken aldığımız tedbirler neticesinde bu oran 4,4’lere geriledi.” dedi. Ordu’daki programa Ordu Valisi Tuncay Sonel’i ziyaret ederek başladıklarını kaydeden Yurdunuseven,”Ordu ilimizde konuyla ilgilenen ve takibini yapan tüm kurumlarımızı ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Devletimizin tüm kurumları özellikle çocuklarımızın hakları konusunda titizlikle üzerine düşeni yapmaktadır.” ifadelerine yer verdi.
“13 İLE TOPLAM 15 MİLYON
148 LİRA ÖDENEK TAHSİS EDİLDİ”
Milletvekili Yurdunuseven, mevsimlik tarım işçileri için her türlü altyapının oluşturulup, temel ihtiyaçlarını karşılamak için ödenek tahsis edildiğini dile getirerek, “Pilot çalışmalar gerçekleştirdiğimiz 11 ilde, 2017 yılında yaklaşık 22,2 milyon TL, 2018 yılında 12,6 milyon TL, 2019 yılında 6,5 milyon TL olmak üzere toplam yaklaşık 41 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. 2020 yılı eylem planları değerlendirme süreci tamamlanmış olup Adana, Aksaray, Ankara, Bilecik, Çorum, Düzce, Eskişehir, Isparta, Konya, Manisa, Niğde, Ordu, Zonguldak olmak üzere 13 ilimize toplam 15 milyon 148 bin lira ödenek tahsis edilmiştir. Ordu ilimizde de METİP II Projesi kapsamında 2017 yılında 1 milyon 500 bin TL, 2018 yılında 1 milyon 680 bin TL, 2019 yılında 1 milyon 2020 yılında 1 milyon 400 bin TL olmak üzere toplam 5 milyon 600 bin TL ödenek Ordu Valiliğine tahsis edilmiştir.” dedi.
“ÇOCUKLARIN YERİ OKULLARDIR”
TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeri fabrika, tarla değildir. Çocuklar yazılmayı bekleyen tertemiz sayfalarımız, tertemiz zihinleri ile geleceğimizdir. Çocuklarımızın yeri ellerinin kâğıt, kalem tutacağı okullarımızdır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti