Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoğay: Kadın cinayetleri ekonomik sıkıntılar nedeniyle arttı

CHP İl Kadın Kolları

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, ekonomik sıkıntılar nedeniyle kadın cinayetlerinin arttığını söyledi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi.
“ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKLARI ELLERİNDEN ALINIYOR”
Sibel Çoğay, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle her gün en az dört kadının vahşice öldürüldüğünü söyledi. Çoğay, “Pek çok kadınımızda ekonomik krizden kaynaklı olarak evlerinde hem ekonomik hem de fiziksel şiddete maruz kalıyor. Diğer ülkelere bakıldığında kriz dönemlerinde devlet çocukları, kadınları ve aileyi koruması altına alırken bizim ülkemizde maalesef kadının üzerine daha da çok yük bindiriliyor. Ekonomik krizin etkisiyle artan fiyatlar azalan gelir yüzünden maalesef yaşam hakkımız olan gıdaya erişim hakkıda güçleniyor. Hal böyle olunca yalnız bedenen değil insanlarımız hem ruhen hemde psikolojik sıkıntıya giriyor. Bunun sonucu ülkemizde şiddet, intihar ve cinayetler her geçen gün artıyor. Ekonomik kriz nedeniyle ülkemde yoksul aileler kriz ile başa çıkabilmek için çocuklarını okula göndermeyip çocukların eğitim hakları ellerinden alınıyor. Bu çocuklar ya çalıştırılmaya ya da küçük yaşta ki kız çocukları evlendirilmeye zorlanıyor. Hükümetin bu konuda çözüm üretmesi gerekirken sürekli yeni bir kriz ve yeni bir hamaset üretmesi ve bundan bir adım öteye geçememesi kadına, çocuğa, aileye yönelik şiddeti maalesef daha da arttırır hale getiriyor.” dedi.
“ARTIK YETER DİYORUZ”
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Düzağaç Beldesi’nde geçtiğimiz günlerde bir ailenin ocağına ateş düştüğünü dile getiren Çoğay, “Düzağaç beldesinde bir çift çocuklarının en mutlu zamanlarına şahitlik etmek için evlilik hazırlıkları yapılırken acı bir olay meydana geldi. Anne ile babanın ekonomik sıkıntılardan kaynaklı tartışmaları 50’li yaşlardaki annenin onlarca yıl aynı yastığa baş koyduğu eşi tarafından katledilmesiyle sonuçlandı. Bizler artık yeter diyoruz. 20 yıldır tüm imkanlar kendi ellerinde olmasına rağmen devletin tüm gelir kaynaklarını hoyratça tüketen, sadece yandaşlarına rant sağlayan, kendinden olanı zengin eden, olmayana zulüm eden bu kötü yönetim oy kazanabilmek adına mitinglerde, seçimlerde zaman kazanma odaklı kandırmaca siyaset yapmalarına artık müsaade etmeyeceğiz.” dedi.
“ÇÖZÜM ODAKLI
ÇALIŞMA BEKLİYORUZ”
“Bizler artık sizlerden tutulmayan boş vaatler değil çözüm odaklı çalışmalar bekliyoruz.” diyen Çoğay sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler ülkemizde birşeyler değişsin, zamlar değişsin etiketler değişsin istiyoruz. Ülkemde S400’ler bile konuşuluyor durumdayken maalesef esas mesele olan ekonomik sıkıntı insanların geçinememesi açlık sınırının altında yaşaması ve bundan kaynaklı şiddetin daha da artması konuşulmuyor. Maalesef konuşturulmuyor, susturuluyor, hain ilan ediliyoruz. Bizler iktidara geldiğimizde bu kötü gidişata dur demek adına Genel Başkanımızın çok değerli projesi olan kadın ve çocukları koruma odaklı Aile Destekleri Sigortası kapsamında hiçbir çocuğumuzun yatağına aç girmeyeceğinin, ailelerinin kadınlarımızın ve çocuklarımızın devlet koruması altında yaşam haklarının en refah seviyeye getirileceğinin sözünü veriyoruz. Geliyor gelmekte olan.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti