Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu

ÇOK İLGİNÇ BİR FUTBOL SEZONU

Yaklaşık bir yıldır bütün dünyanın başına bir kâbus gibi çöken Covid 19 pandemisinin yarattığı zor koşullarda süren 2020-2021 profesyonel futbol sezonu hızla sona doğru yaklaşıyor. Çok ilginç bir futbol sezonu yaşanıyor.. Amatör maçlar oynanmıyor.. U-11 ve daha üst kategorilerdeki maçlar da öyle.. BAL maçları da sıkıntılı süreç içinde “durum uygun olursa” oynanacak.. Türkiye futbol tarihinde yaşanmamış böyle durumlar..
“Süper Lig, TFF Birinci Lig ve öteki alt liglerde heyecanlı ve kıyasıya mücadele var bu sezon… Kimse havlu atmıyor, kimse geri adım atmıyor… Zorlu ve tehlikeli dönemeçlerde kazalara uğrayanlar, ağır hasar görenler arkalarda kalıyorlar bir bir..” derken bakıyorsun, “en arkada kalır artık” diye baktığın bir takımın birden bire inanılmaz yükselişi çıkıyor ortaya..
Geçen sezonki düzenlemeler nedeniyle liglerde düşme kaldırılmış ve liglerdeki takım sayıları artmıştı.. Bu sezon düşecek takımların sayısı da artınca puan cetvellerinin altlarındaki takımlar, hamle üstüne hamle yapıyorlar… TFF tarafından puanları silinen kimi takımlar dışında bırakan yok ipin ucunu… Şampiyonluğu kovalayan takımların hikâyesi ise daha başka..
Bilindiği üzere futbol, dünyanın en çok oynanan ve izleyicisi en çok olan bir spor dalıdır.. Çağdaş futbolda artık takımlar ve oyuncular tüm zamanlardan daha ileri ve daha olumlu maddi manevi koşullar altında sürdürmektedir varlıklarını; pandemi nedeniyle bu sezon bütün takımların gelirleri düşmüş olmasına rağmen hız kesmeden yol alıyor ligler..
Yayımcı kuruluş kanallarından ve TRT Spor kanalından her hafta en az beş altı maç izliyor durumu uygun futbol severler.. Gazeteler yine futbol haber ve yorumlarıyla dolu.. Buralardan edindiğimiz bilgilere göre bu sezon bütün liglerde elliden fazla antrenör istifa etmiş.. Şimdiye kadar pek yaşanmayan olaylar bunlar.. Örneğin Malatya. Rize, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Denizli, Trabzon en çok hoca değiştiren takımlar.. Keza alt liglerde de benzer durumlar…
Bu sezon hemen hemen liglerdeki bütün takımların kalecileri yüksek performans gösteriyor.. Ağır bir sakatlık dönemini atlatan Muslera başta olmak üzere BJK, FB, Trabzon ve G. Antep kalecileri çok iyi.. Göztepe ve Kayseri’nin genç kalecileri de dikkat çekenler arasında …
Geçen sezon Süper lige terfi eden takımlar arasında Hatay ve Karagümrük takdir toplarken geçen yılın şampiyonu Başakşehir küme düşme hattında.. Kayseri ve Ankaragücü’nün yükselişi Alanya’nın futboluna şapka çıkarmak lazım..
En istikrarlı takım BJK, onu GS izliyor.. FB, son Gençlerbirliği yenilgisini çabuk telâfi ederse yine kovalar şampiyonluğu..
Ekonomik sıkıntılara rağmen takımlar ara transferde üçer beşer futbolcu topladılar.. GS ve FB’nin ara transferleri çok isabetli değil.. Örneğin GS’de bir Ebubakar, bir Ekuban ve Wekayeme yok, Boupenza da FB’de yok, hatta Denizli’deki Rodelga bile yok bu takımlarda…
“Çok ilginç bir sezon yaşanıyor” dedik. Örneğin FB’nin Gençlere GS’nin Ankaragücü’ne yenilmeleri üzerine toz duman oldu ortalık.. Dün akşam Kasımpaşa-Konya maçını 6 dk. Uzattı hakem. 92. Dakika oynanıyor; Konya kornerden gelen bir toptan golü buldu; ancak kaybettiği bir topu tekrar en kısa sürede kazanamadığı için 97’de yedi golü… Hakemin düdüğü ağzında kaldı.. Konya’nın Hocası hakeme koşup dert yanıyor “Maç bitti. Niye oynattın?” diye… Geçmiş olsun ..
TFF Birinci Lig’de lider Giresun üst üste üçüncü yenilgisini aldı ama hâlâ lider.. Altınordu karşısında 9 kişi kalan Samsun postu deldirmedi ve Giresun’u kovalıyor.. Bir ara bocalayan Adana Demir ile Altay tekrar tırmanışa geçtiler.. Çok sıkıntılı günler yaşayan Bursa’nın gençleri parmak ısırtıyor herkese..
Misli com 2. Lig beyaz gurupta lider Manisa FK, namağlup; son maçını 97. dakikada attığı golle kazandı.. Olağanüstü durumlar dışında şampiyon olur Manisa.. Bu gurubun son 7 takımı düşmeme mücadelesi veriyor.. Üç takım düşecek.. Kırmızı gurupta da Eyüpspor ipi göğüsleyeceğe benziyor
Evet.. Şimdiye kadar pek yaşanmayan ilginç ve meraklandıran bir futbol sezonu içindeyiz..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER