Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çöl’den din görevlilerine yemek – Kocatepe Gazetesi

Çöl’den din görevlilerine yemek – Kocatepe Gazetesi
Çöl'den din görevlilerine yemek

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, din görevlileri onuruna öğle yemeği verdi

Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” Sandıklı Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenen yemekli bir organizasyon ile kutlandı.
DİN GÖREVLİLERİ
BİRARADA
Sandıklı İlçe Müftüsü Davut Çalışkan program başlangıcında katılımcılara hitap etti. Haftanın din görevlilerinin hatırlanması açısından önemli bir gün olduğunu belirten Çalışkan; “Camiiler yalnızca namaz kılınan mekanlar değildir. Müderrisi, imamı, müezzini, cemaati ve talebeleriyle toplumda birlik oluşturan bir müessesedir. Camilerde görev yapan kuran kurslarında halka dini bilgiler öğreten hocalarımıza bir kadir şinaslık örneği olarak öğle yemeğinde bir araya getiren ve gönlümüzde müstesna bir yer edinen Belediye Başkanımız Mustafa Çöl’e huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.
ÇÖL HAFTAYI
KUTLADI
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, toplum fertlerinin birbirlerine sıkıca bağlanmalarının, bir arada kenetlenmelerinin en önemli kaynağı olan camiler de hizmet veren din görevlilerinin; aydınlatıcı, uzlaştırıcı olduklarını söyledi. Çöl şöyle konuştu: “Din görevlileirmiz bütünleştirici görev anlaşışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir. Zengin fakir, amir memur, yaşlı genç herkesi bünyesinde toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizi tebrik eder, hemşerilerimin ve tüm İslam Aleminin ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlarım.”
PROGRAMA KATILIM YOĞUNDU
Programa Kaymakam Faik Arıcan, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Dönmez, İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman ve çok sayıda din görevlisi katıldılar. Programa camiadan yoğun katılım gerçekleştirildiği gözlendi. (Kocatepe Haber Merkezi)