Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çölovası’nın Yörük Düğünleri seyahat dergisinde

Çölovası’nın Yörük Düğünleri seyahat dergisinde

Anadolujet Magazin Dergisi’nin Ekim sayısı yayınlandı. Dergide Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde gerçekleşen Yörük düğünlerinin nasıl yapıldığını anlatan fotoğraf ve yazılı metinler Murat Özçelik imzası ile yer aldı

 

Aylık olarak yayınlanan ve seyahat tutkunlarına alternatif rota imkanları sunan Anadolujet Magazin Dergisi’nin Ekim sayısında Afyonkarahisar’a yer verildi. Çölovası olarak adlandırılan Dinar Bölgesi’nde ki Yörük Düğünlerinin nasıl yapıldığı, Türkçe ve İngilizce olarak dergide aşama aşama anlatıldı.
BÖLGEYE ÖZGÜ KIYAFET VE MÜZİKLER KULLANILIYOR
Frig Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özçelik’in kalemi ve kadrajından çıkan fotoğrafların yer aldığı dergide özetle şu bilgiler paylaşıldı: “Afyonkarahisar ili Dinar ilçesinde yaşayan Yörükler geleneksel ritüellerini bugün de yaşatıyor. Çölovası diye adlandırılan bu bölgede bulunan Yıpraklı, Göçerli, Doğanlı ve Kınık köylerinde düğünler Türkmen Yörüklerine has folklorik elbiseler içinde, bölgeye özgü müzikler eşliğinde yapılıyor.”
ERKEK EVİNİN KAPISINA YUMURTA, BAL VE TEREYAĞI SÜRÜLDÜĞÜ AÇIKLANDI
Özçelik’in kaleme aldığı yazıda Yörük Düğünlerinin ilginç yanları da ön plana çıkarıldı. O yazıda Özçelik şu ifadelere yer verdi: “Gelin, erkek evine giderken damadın annesi erkek evinin kapısına yumurta, bal ve tereyağı sürer. Yumurta bereketli bir evliliği temsil eder, tereyağı huzuru, bal ise mutluluğu…”
GELİNİN ÇEYİZİNİN NASIL SERGİLENDİĞİ ANLATILDI
Derginin son sayfasında gelinin çeyiz sergisinin nasıl yapıldığı paylaşıldı. Yazıda: “Gelinin sergisinde gelinin geleneksel elbiseleri, el işi patikleri, yelekleri, yorganları, mutfak eşyaları, gelen misafirlere gösterilir” denildi.