Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Conkar, güzel Müslüman olmayı anlattı

Ensar Vakfı’nın Ramazanda İkindi
Conkar, güzel Müslüman olmayı anlattı

Ensar Vakfı’nın Ramazanda İkindi Sohbetlerinin 15’inci gün konuşmacısı AKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Kemalettin Conkar oldu. Conkar, “Güzel Müslüman Ol-mak” başlığında konuştu. Sohbet öncesi Kur’ an-ı Kerim tilavetini Ha-lil Kaya gerçekleştirdi.
“KONUYA İLAHİYAT DIŞINDAN BAKIŞ AMAÇLANDI”
AKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Kemalettin Conkar, “Güzel Müslüman Olmak” konulu sunumunda seçtiği konunun ilahiyatçıların alanında bir konu olmasına rağmen böyle bir konuda konuşmaya cesaret ettiğini söyledi. Güzel Müslüman olmak denildiğinde neyin anlaşılması gerektiğinden söz edeceğini açıklayan Conkar, “Bu konuya seçerken hem hocalık pozisyonunda gittik. Bu konuyla birlikte biraz öğrenci gibi arkadaşlarımın karşısına çıkmak istedim. Beni öğrenci olarak düşünsünler istedim. Dolayısıyla herkese çok güzel Müslüman olmayı öğretmek gibi bir iddiamız yok. İlahiyat dışında bir akademisyen olarak bu konuya nasıl bakıyoruz bunu ortaya koymak istedik. En azından 60 yıldır İslami bir camianın gerek siyasi gerek diğer ekipleri içerisinde epey bulunduk. Hepsinden biraz bir şeyler kaptık. Netice itibariyle birazcık da kitapları elden geçirerek bu konuya bizim açımızdan nasıl bakılabiliri, nelerin göründüğünü anlak istedik.” dedi.
“İSLAM BİR CEMİYET DİNİDİR”
Güzel Müslüman olma başlığında Müslümanların kendilerini nasıl ifade edebilecekleri üzerinde durduğunu belirten Conkar, “Kahraman Müslüman olmak, Mücahit Müslüman olmak v.s gibi belki önüne değişik sıfatlar konulabilir. Bana böyle bir ifade en doğru gözüküyor. Esas itibariyle günümüz dünyasında maalesef Müslümanların tek tek, toplum ve devlet olarak görüntüsü hiç iç açıcı değil. Hemen her açıdan bir sürü olumsuzluklar söylememiz mümkündür. Ekonomik, askeri ve bilimsel açıdan baksak da netice itibariyle ahlaki açıdan da bakarsak görüntümüz maalesef ciddi sorgulamalar yapmamızı gerektiriyor. Meseleye sadece şahsımızı düşünerek bakmak yerine İslam bir cemiyet bir toplum dini olduğundan sadece şahsi ibadetlerden ibaret değildir.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi