Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhur İttifakından çiftçiye ve yerel basına destek

Cumhur İttifakından çiftçiye ve yerel basına destek

MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhur İttifakı Milletvekilleri olarak verdikleri
önergelerle çiftçiye ve yerel basına ciddi destek sağlayacak düzenlemeler yapıldığını açıkladı

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM’de Vergi Usul Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi İle Cumhur İttifakı Milletvekilleri olarak verdikleri önergelerle çiftçilere 3,4 milyar lira ilave ödeme yapılacağını belirtti. Taytak, yerel basının vergi ilanlarına yönelik maddi haklarına koruyucu düzenlemeler yapıldığını da ifade etti.
“ÇİFTÇİYE 3,4 MİLYAR TL ÖDEME YAPILACAK”
TBMM Dilekçe Komisyonu Toplantısına Başkanlık eden Milletvekili Mehmet Taytak, “Gazi Meclisimizde bazı maddeleri kabul edilen, kanun teklifi ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Vergi Usul Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine MHP ve AK Parti Milletvekilleri olarak ortak çalışmalar yürüttük. Bu kapsamda teklifin 11. maddesine verdiğimiz önergede bizim bel kemiğimiz olan tarım sektörünün öncülerini, yörelerimizin ve ülkemizin ekonomisine çok büyük katkılar sağlayan çiftçilerimize, 3,4 milyar TL ilave ödeme yapılacak. Son 5 yılda desteklerden kesilen vergileri, faiziyle birlikte çiftçilerimize iade edilecektir. Emeğini, alın terine katarak çalışan tüm çiftçilerimize hayırlı olsun diyorum.” dedi.
“YEREL BASINA
YÖNELİK KORUYUCU DÜZENLEMELER YAPILDI”
Aynı kanun teklifinin 15. maddesine Cumhur İttifakı Milletvekilleri olarak verdikleri önergeyle büyük kentler dışındaki yerleşim birimlerinde il, ilçe ve beldelerde günlük veya haftalık yayınlanan yerel gazetelere yönelik iyileştirici bir düzenleme yapıldığını açıklayan Taytak şunları kaydetti: “Yerel basınımız yayınladıkları yöresel haber, havadis ve sorunlarını dile getirmektedir. Yerel basınımızın vergi ilanlarına yönelik maddi haklarını koruyucu düzenlemeler yapılmıştır. Yerel gazetecilik yapmak çok büyük bir özveri gerektirmektedir. Yerel sorunlara parmak basan, ulusal basının her köşesine haber yetiştiren, değerli basınımız ve kıymetli basın emekçilerimize bu önergemizin hayırlı olmasını diliyorum.” >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi