Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde 19 Mayıs coşkusu yaşandı

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde 19 Mayıs coşkusu yaşandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde de coşkuyla kutlandı

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak amacıyla Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümü, 19 Mayıs Atatürk Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde öğrenciler ve öğretmenler tarafından gerçekleştirilen programla kutlandı.
Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
GENÇLİK MARŞI İŞARET DİLİYLE OKUNDU
Birbirinden farklı şiirlerin okunduğu programda; işaret diliyle Gençlik Marşı okundu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ataya Cevabı tüm öğrenciler tarafından okundu. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sema Acar, Kovid-19 pandemisi nedeniyle 2 yıl eğitimi uzaktan yapmak zorunda kaldıklarını, bu dönemde öğrencilerle birlikte neşe içinde kutladıkları milli bayramları çok özlediklerini belirtti.
ÖĞRETMENLERDEN
ÖĞRENCİLERİ 90’LAR SÜRPRİZİ
Acar, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını da eğitimden ayrı kaldığımız günlerin acısını çıkartacak şekilde bayram havasında ve gençliğin ruhunu yaşatarak kutlamak istedik. Yoldan geçen halkın, balkonlardan izleyen komşuların, okul bahçesine gelen gençlerin ve çocukların da bu coşkuya dahil olması bizi ayrıca mutlu etti. Üç saate yakın süren programımızın bitmesini hiç istemeyen gençler okul bahçesinden ayrılmak istemedi. Bir farklılık katıp bu sefer de biz öğretmenler olarak onları eğlendirmek istedik. Öğretmenlerimiz 90’lı yılların şarkılarını söyleyerek öğrencilerimize sürpriz hazırladılar. Kadın öğretmenler olarak günlerce çalışıp bahçe duvarından aştım türküsünde kaşıklarla halk oyunu gösterisi yaptık. Okulumuz öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi gösterileri beğeni topladı. Okulumuz ritim grubu ellerinde zillerle marşlarla gösteri sundu.” dedi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi