Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet istiklal tutkusudur

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 96.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 96. kuruluş yıldönümünü kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz, 96 yıl önce ilan edilen Cumhuriyet ile beraber hükümetin millet ve milletin de hükümet olduğunu belirtti

Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajları yayınlandı.
“CUMHURİYET KENETLENMENİN GÖSTERGESİ”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında, yıllar süren işgale karşı dünyayı dize getiren bir mücadelenin, Anadolu’nun bağımsızlık sevdası ve Türk Milletinin İstiklal Tutkusunun adı olan Cumhuriyet müjdesinin 96. yılının gururla kutlandığını belirtti. Tutulmaz, “Cumhuriyet kararlılığın, azmin, çalışmanın, birlikte olmanın, bir olmanın, kardeşçe birbirimizi kucaklamanın ve kenetlenmenin, millet olarak el birliği ve gönül birliği ile hareket etmenin, var olmanın göstergesidir. Bu topraklardan başlayan Kurtuluş Mücadelesi sonrası yeni bir devlet doğdu. Temelleri topraklarımızda atılan Cumhuriyet için Atatürk 10. yıl nutkunda en büyük bayram ifadesini kullanmıştır. Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. 96 yıl önce ilan ettiğimiz Cumhuriyet ile bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet teşkilâtı ve hükümettir. Cumhuriyet ile beraber artık hükümet millettir ve millet hükümettir.” dedi.
“REJİM GÜCÜNÜ HALKTAN ALIYOR”
Cumhuriyet rejiminin her şeyden önce kamu yararını ön planda tutan, kamu yararına dayanan bir yönetim şekli olduğuna değinen Vali Tutulmaz şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet rejimi, gücünü dayanağını kişi, grup ve sınıf egemenliğinden değil, millet iradesinden almaktadır. Türkiye’nin çağ atlaması, milletimizin Atatürk’ün önderliğinde her türlü engeli aşarak uygar bir toplum haline gelişi, laik ve demokratik cumhuriyet rejimi sayesinde mümkün olabilmiştir. Gençlerimiz ve her gelecek kuşak bilmelidir ki, bu vatanda kurduğumuz Cumhuriyet yönetimi, Atatürk’ün önderliğinde bir ölüm kalım savaşından sonra gerçekleştirilmiştir. Bu büyük başarının arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin harcı vardır. Bu bakımdan, kurulan bu büyük eserin, Cumhuriyetin her yönü ile gelişmesi, geliştirilmesi, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet kuşaklarının Atatürk’e ve onun arkadaşlarına vefa borcudur. Bu noktada en büyük görev Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözünden hareketle yarınımızın güvencesi gençlerimizdedir. Cumhuriyetimizin 96. yıldönümü vesilesiyle Cumhuriyeti bizlere miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kahraman şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum.”
“BAĞIMSIZLIĞIN ESERİ CUMHURİYET “
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında Cumhuriyet’in Atatürk’ün önderliğinde milletimizin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu belirtti. Zeybek, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasının ardından kurulan Cumhuriyet’in yeniden dirilişin simgesi olduğunu ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devleti olduğuna işaret etti.
Zeybek, tek bayrak, tek millet ve tek vatan düşüncesiyle kurulan, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırılan Cumhuriyetimizin, Türk milletinin sonsuz varlığıyla ilelebet devam edeceğini bildirerek, amaçlarına ulaşabilmek için önlerinde en büyük engel olarak gördükleri Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarına yönelik saldırıda bulunanların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada amacına ulaşamayacaklarının altını çizdi.
“MUASSIR MEDENİYETLER SEVİYESİ MÜCADELESİ SÜRÜYOR”
Başkan Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 96 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milletinin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir şekilde ifade ettiği ‘Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz.”
“CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN”
Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyada ki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olmuştur. Ülkemiz için bir zenginlik olan farklılıkları ayrılıklara dönüştürmeye, kadim kardeşliğimizi sabote etmeye, vatanımızın bütünlüğünü milletimizin birliğini bozmaya yönelik kirli oyunları ve bu oyunları kurgulayanlara feraset sahibi milletimiz dün olduğu gibi bugünde hak ettiği cevabı verecek güce, kudrete ve azme sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutluyorum.”
KUTLAMA MESAJLARI YAYINLANDI
Öte yandan Cumhuriyet’in ilanının 96. yıldönümü nedeniyle; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Bayat Belediye Başkanı Halil İbrahim Bodur, SMMMO Başkanı Serhat Gümüş, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan’da birer kutlama mesajı yayınladılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti