Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyetçilerin adresi CHP” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Cumhuriyetçilerin adresi CHP”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, üç ilçe bir belde de dün yapılan temayül yoklaması öncesi aday adaylarının tanıtıldığı basın toplantısında seçmene mesaj verdi. Görgöz: “Yerel seçimlerde cumhuriyetin devamına ya da sona ermesine oy vereceğiz. Cumhuriyetin, cumhuriyetçilerin adresi bellidir. O adres CHP’dir.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın katılımı ile Belediye Başkan adayı belirlenmesi için 3 ilçe bir belde de dün yapılan üye bazlı eğilim yoklaması öncesi partide basın toplantısı düzenlendi.
AFYON GEÇMİŞTE
KALKINMADA ÖNDEYDİ
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, üye bazlı eğilim yoklaması ile Belediye Başkan adayı belirlemesinin yapılacağını söyledi. Yoklama hakkında konuşmadan önce genel değerlendirme yapacağını belirten Görgöz; “Afyonkarahisar’da 91 yıl önce kurtuluş savaşının başladığı topraklarda Türkiye’deki bütün iller gibi Afyon’ da kalkınma sürecinde eşit bir şekilde yer almıştır. Afyon kalkınma yarışında öndeydi. Bütün demiryolları ve karayollarının kesiştiği Afyonumuz da birçok fabrika açılmıştı. Çoğu bölge müdürlüklerinin Afyon’da olduğu zamanları hiçbirimiz unutmuyoruz. Afyonumuz nüfusu artan ve diğer illere göre göç alan iller arasındadır. 1990 Yılında nüfus 750 bin, 2002 yılında nüfus 815 bindi. AKP iktidara geldikten 11 yıl sonra şu anki Afyonumuzun nüfusu 703 bindir. 2011 Sonunda şehrimizin nüfusu 697 bin idi. Geçen yılsonu itibariyle Afyonumuzun nüfusu 703 bindir. Bunları anlatıyorum çünkü bununla beraber 7 olan milletvekili sayımız 5’e düştü. Büyükşehir olma şansımızı da son yasaya göre kaybettik.” dedi.
CUMHURİYETÇİLERİN ADRESİ CHP
Yalçın Görgöz, termalin, mermerin, sucuğun, zaferin başkenti olarak tanıtılan Afyonkarahisar’da gelinen noktaya bakıldığında 63 yıldır şehri sağ partilere mensup Belediye Başkanlarının yönettiğini söyledi. Görgöz, mevcut durumun Afyon’un kaderi olmaması gerektiğini, bu kaderi değiştirmek için merkezde, ilçelerde ve beldelerde aday adayları ile bu yarışta CHP’nin de olacağını vurguladı. Yaklaşan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine, şehrin kötü kaderini değiştirmek için yola çıkacakları mesajını veren Görgöz; “Biz hiçbir zaman satmaktan, özelleştirmeden yana olmadık. Kamu mallarının bir liralık dahi satılmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Halkımızın iki seçeneği var. Bu seçimlerle cumhuriyeti oylayacağız. Cumhuriyetin devamına ya da sona ermesine oy vereceğiz. Cumhuriyetin, cumhuriyetçilerin adresi bellidir. O adres CHP’dir. Diğerleri de zaten yerini belirlemek zorunda. Başka partilere oy verip de mevcut durumdan pişmanlık duyan, cumhuriyetimizin değerlerinden vazgeçmeyecek olan herkesin oyunu bekliyoruz. Dazkırı, Evciler, Çobanlar ilçelerimizle Sultandağı ilçelerimizin Dereçine beldesinin aday adaylarının tanıtımı ile toplantımız sona erecektir. CHP’nin parti içi demokrasiyi nasıl yürüttüğünü kamuoyu ile bu vesile ile paylaşıyoruz.” diye konuştu.
“TÜRKİYE’Yİ İKTİDARDAN
KURTARMAK GÖREVİMİZ”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiğini belirtti. Mahalli İdareler Seçimlerini Türkiye’yi hızla demokratik yaşamdan uzaklaştıran, hukuk devleti olmaktan çıkaran, yağma düzeninin son rötuşlarını yapan bir iktidar anlayışından kurtulma aracı olarak gördüklerini söyleyen Toptaş; “Kentlerimizi sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile yöneteceğiz. Yönettiğimiz kentlerde yaşayanlara sosyal demokratlara nasıl yaşam alanları oluşturduklarını, yaşam kalitesini yükselttiğimizi göstereceğiz. Bu bizim asli görevimiz ama Türkiye’yi mevcut iktidardan kurtarmak gibi de bir görevimiz var. Halkımız yerel seçimlerle bu fırsatı değerlendirecektir.” şeklinde konuştu.
PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İŞLİYOR
Üye bazlı eğilim yoklamasına gözlemci olarak katılan CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz partisi ile ilgili açıklamalar yaptı. Demokratikleşme paketi içeriğinin bilinmediğini belirten Demiröz şöyle konuştu: “Partimiz 2010 yılında tüzüğünü değiştirdi. Aynı yıl biz gençlerimiz için ve cinsiyet için kotalar koyduk. Yine biz parti içi demokrasiyi geliştirdik. Bizler önce ilçe ve il başkanlarımızla toplantılar yaptık. Başkanlarımızdan aldığımız bilgiler ışığında 5 kişilik komisyon olarak temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz. Bunlar kurumsallaşmanın açık örneğidir. Biz temayül yoklamasını 20 maddelik yönetmenlik çerçevesinde yapacağız. Oy pusulalarımız genel merkezce bastırılıp gönderildi. Yoklama da yapacağımız işlemler Yüksek Seçim Kurulu’nun yapacağı işlemlerden daha sıhhatli, detaylı ve titiz yapılacaktır. Bu konudaki hassasiyetimiz ortadadır. İlk örnek Afyon, Bursa’da da birkaç ilçede de bu yoklama yapılacaktır. Demek ki biz parti içi demokrasiyi en iyi çalıştıran partilerden bir tanesiyiz. Bir kişinin iki dudağı arasında adaylık söz konusu olmayacak.”
BAŞKANLAR ADAY ADAYLARINI AÇIKLADI
Dazkırı CHP İlçe Başkanı Önder Şenyurt; Belediye Başkan aday adayı işletmeci Hazuman Köseoğlu, Mali Müşavir Bayi İsmail Taylan olduğunu açıkladı. Evciler CHP İlçe Başkanı Gürsel Keskin; Belediye Başkan aday adaylarının emekli Osman Aydın, memur Salim Özer ilan etti. Çobanlar CHP İlçe Başkanı Mustafa Uçar Belediye Başkan aday adaylarının; Emekli Beytullah Cihan ve esnaf Bilge Polat olarak açıkladı. Sultandağı CHP İlçe Başkanı Mustafa Başol Dereçine Belde Belediye Başkanlığı aday adaylarının; Emekli Ahmet Akbulut, Emekli Şemsettin Şampiyon, kısa süre önce CHP’ye katılan Dereçine Belediye Başkanı Rahmi Akyıl olduğunu dile getirdi. Öte yandan ismi açıklanmayan bir başka aday adayının da il dışında olduğu için partideki tanıtım toplantısına katılamadığı bildirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)