Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyetin kadınlarıyız şükretmeliyiz” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Cumhuriyetin kadınlarıyız şükretmeliyiz"

CHP Kadın Kolları MYK üyesi Dr. Bedriye Gürkan, Afyonkarahisar örgütlerince hazırlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında konuştu. Dr. Gürkan, Türk kadınının Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyetin kadınları olduğu için şükretmesi gerektiğini vurguladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve Merkez İlçe Başkanlıkları kadın kollarının ortak düzenledikleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği partide yapıldı. CHP Kadın Kolları MYK üyesi Dr. Bedriye Gürkan’da CHP’li hanımları yalnız bırakmadı.
KADININ YOLUNU DEMOKRASİ AÇACAK
Toplantının açılışını CHP İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe yaptı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle tüm kadınların gününü kutlayan İntepe, emeğin en yüce değer olduğunu vurguladı. CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Yeşim Şen yaptığı konuşmada 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesi hakkında bilgilendirme yaptı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kadına artan şiddet olaylarının gölgesinde yaşandığını belirten Şen şöyle konuştu: “Koruma talep eden kadınlar bile korunamamaktadır. Okumak, bilinçlenmek, özgür ve eşit birey olmak için çaba gösteren iş, siyaset ve toplumsal alanda söz sahibi olmak isteyen kadınların eve hapsedilmeye çalışıldığı bu dönemde 8 Mart kendilerini hapsetmek isteyen zihniyetle mücadele etme günüdür. Kadınlar üzerindeki her türlü sömürü ve baskıya son vererek kadının toplumsal ve siyasal yaşama etkin şekilde katılmasının yolunu açacak olan demokrasi mücadelesidir.”
ATA 60 YIL ÖNCE GEREKENİ YAPTI
CHP Kadın Kolları MYK üyesi Dr. Bedriye Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Afyonkarahisar İl ve Merkez İlçe kadın örgütleriyle biraraya gelmekten son derece mutlu olduğunu söyledi. İnsanlığın uygarlık yolunda ilerlediğini kaydeden Dr. Gürkan, hemen pek çok alanda çok önemli ilerlemeler sağlandığını belirtti. İlerlemenin iki eksiklik ve mağduriyetle birlikte olduğunu anlatan Gürkan şunları söyledi: “İlerlerken çevre tahrip ediliyor, kadın ikincileştirliyor. İşte Dünya Kadınlar Günü kutlamasına yada anılmasına ihtiyaç böyle bir nedenle ortaya çıkıyor. Çok şükretmeliyizki biz Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyetin kadınlarıyız. Şükretme nedenimiz; Bilindiği üzere 1980 yılında BM kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi sözleşmesini kabul etti. Oysa Mustafa Kemal, cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte yani bu sözleşmeden 60 yıl önce bunları yaptı. Kadınların eşit yurttaş, özgür insan olabilmesi için yasalar çıkarttı. Topluma örnek olmada evlatlarını hep kız çocuklarından seçti.” Av. Burcu Kayıkçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir şiir okudu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti