Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

D vitamini, sağlıklı yaşam için çok önemli

Özel Fuar Hastanesi Fizik
D vitamini, sağlıklı yaşam için çok önemli

Özel Fuar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mine Uzunali, “D vitamini eksikliğini, sinsi bir sağlık problemi olarak adlandırılmak doğru olabilir. Çünkü bu vitamini gereğince almayan birçok insanda bariz belirtiler görülmeyebiliyor. Bu yüzden D vitamini eksikliğinden emin olmanın tek yolu D vitamini seviyesini ölçtürmek. Gizlice devam eden D vitamini eksikliği ise uzun vadede ciddi hastalıklara yol açıyor” dedi.
Uzunali, şöyle devam etti:
“Baş terlemesi: Yeterince D vitamini olmayınca vücudunuzda birçok dengesizlikler ortaya çıkıyor ve bunlardan biri de aşırı terleme ve özellikle baş bölgesinde ter. Depresyon: 2005 yılında bilim adamları beynin depresyonla ilgili bölümünde D vitamini reseptörleri olduğunu keşfettiler. Yani beyinde D vitamini molekülerinin yaptığı bir iş var. Bu işlevin ne olduğu henüz tam olarak ortaya konamadı ama moraliniz devamlı bozuksa yada bir tür depresyon yaşıyorsanız bunun sebebi başka rahatsızlıkların yanında D vitamini eksikliği de olabilir.
GÜÇLÜ KAS VE KEMİK
 İÇİN BİREBİR
Uyuklama sürekli yorgunluk D vitamini hareket etmeyi sağlayan kas ve kemikleri güçlendirildiğinden bu vitamin olmayınca devamlı bir güçsüzlük ve halsizlik ortaya çıkabiliyor. Yapılan araştırmalar, kronik yorgunluk şikâyetinin arkasındaki sebeplerin başında D vitamini eksikliğinin olabileceğini ve D vitamini takviyesi ile yorgunluk probleminde iyileşme sağlayabileceğini gösteriyor. Gribe yakalanma: D vitamini ile bağışıklık sistemi arasındaki bağ son yıllarda yapılan birçok araştırma ile kesinleşmiş durumda buna göre vücuda giren mikropları bulup yok etmekle görevli T- hücreleri harekete geçmek için D vitamini molekülüne ihtiyaç duyuyor. Eğer kışın hastalıkların pençesinden kurtulamıyorsanız D vitamininden şüphelenmek için sebebiniz var. Kas ve Kemik ağrıları: D vitamini, kalsiyumun kemiklere ulaşmasını ve burada katılaşarak kemiklerin güçlendirmesini sağlar.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti