Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DABAF Kovada Gölü’nde yürüdü – Kocatepe Gazetesi

Dağ Bayır Afyon ekibi
DABAF Kovada Gölü’nde yürüdü

Dağ Bayır Afyon ekibi 2017 yılının son faaliyetinde bir araya geldi. Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı olan Kavoda Gölü Milli Parkı 65 buçuk kilometre karelik alana sahip. Afyonkarahisar’da bir araya gelerek özel araçlarla Eğirdir’e hareket eden DABAF Üyeleri Kovada Gölü Milli Parkı’na ulaştı. Bölgenin en değerli yürüyüş parkurlarından birine sahip Kovada Milli Parkı güzelliği ile Abant Gölü ile yarışacak nitelikte olduğuna dikkat çeken DABAF üyeleri, dünya üzerinde sadece Kovada Milli Parkı’nda bulunan Kasnak Meşe Ormanı’nda yürüyüş yaptı. yaklaşık olarak 12 kilometre yürüyen DABAF Ekibi parkuru sorunsuz atlatarak yürüyüşünü tamamladı.
Muhteşem doğa karşısında etkilendiğini belirten Ekip Üyelerinden Ali Fikret Aydın, “Yürüyüş yolları ve doğanın sunduğu muhteşem görüntüler karşısında çok etkilendim. Özellikle göçmen kuşların uğrak yeri olan Kovada Gölündeki canlı popülasyonu ve tabiat ananın cömertliği etkileyiciydi” dedi.
Doğada fotoğraf çekmeyi seven Ekip Üyelerinden Serkan Altınöz “Aralık ayında 30 çeşit kuş fotoğrafı çektiğini kayalıklarından aniden kalkan kaya kartalın efsane süzülüşü karşısında grupça şaşırdıklarını belirtti.  
Doğan ayrılmak istemediğini dile getiren Seren Ortakaya, “Ekip arkadaşlarım sayesinde Afyonkarahisar ve bölge güzelliklerini gözlemleyerek öğreniyorum. Tabiat ana kitaplarda yazılan bilgilerden daha gizemli ve etkileyici. Devasa Çınar ağaçlarının heybeti ile Kovada Gölü’nün manzarası karşısında ayrılmak istemedim” ifadesine yer verdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti