Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Darbeye ilk tepki Afyon Barosu’ndan

Darbeye ilk tepki Afyon Barosu’ndan
Darbeye ilk tepki Afyon Barosu’ndan

Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu Gündem programına konuk olan Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, yeni yapılan seçim ile dördüncü dönem Başkan seçildiğini belirtti. Şahin, seçimde şahsını ve ekibini destekleyenlere teşekkür etti.
AFYON BAROSU GAYRETLİ
Afyonkarahisar Barosu’nun geçmişten bu yana aktif olan ve sayısının üzerinde etkisi olan bir Baro olduğunu kaydeden Şahin, “Bu anlamda baromuzun kurulmasında emeği geçen tüm meslek büyüklerini saygıyla anıyorum. Ben mesleğe giriş yaptığımda Av. Adil Yılmazaslan Baro Başkanıydı. Daha sonra Av. Mümtaz Akıncı dört dönem başkanlığımızı yaptı. Ben her iki baro başkanımızın da yönetimlerinde görev aldım. Her ikisi de olağanüstü çabalar göstererek görevlerini yaptılar. Afyonkarahisar Barosu üye sayısı itibariyle az, fakat üyelerinin gayreti, hassasiyeti ve mesleki duyarlılıklarıyla her zaman öne çıkmış bir Baro’dur” dedi.
“MİLLİ İRADENİN YANINDAYDIK”
Afyonkarahisar Barosunun 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe kalkışmasına kurumsal tepki ortaya koyan ilk meslek kuruluşlarından biri olduğunu hatırlatan Şahin, “Olayı hemen öğrenir öğrenmez Baro’ya koştuk. Afyonkarahisar Barosu’nun darbenin karşısında milli iradenin yanında olduğunu hemen deklare ettik. Aynı zamanda tüm Baroları da bir araya getirerek bir bildiriye imza atmalarını sağladık. Gece yarısına doğru 40 baroyu tamamlamıştık. 40 Baronun imza koyduğu bu bildiriyi basınla paylaştık. Daha sonra ulaşamadığımız Barolara da ulaşarak imzalarını aldık. Şunu gururla söyleyebilirim ki bu açıklamada ilk sırada Afyonkarahisar Barosu vardı. Bu bildiri hem yerel, hem de ulusal basınla paylaşıldı” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)