Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Darbeye katılanlar müebbet, yardım edenler yardım oranında hapiste kalacak”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, FETÖ tahliyeleri hakkında yaptığı açıklamada, “Darbe suçunu organize edip katılanlar ölesiye kadar hapiste kalacaktır. Yardım edenler de yardımı oranında hapiste kalacaktır” dedi

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, FETÖ’nün medya yapılanması davasında Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a tahliye Mehmet Altan’a ise beraat kararı verilmesi üzerine açıklamada bulundu.
“FETÖ DÜNYANIN EN SİNSİ VE HAİN TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”
Açıklamasına, “Tahliyeler nedeniyle haklı olarak kızgın ve üzgün olduğunuzu görüyorum.” diyen Özkaya şunları söyledi: “FETÖ, dünyanın en sinsi ve hain bir terör örgütüdür. Aklı olup da aksini düşünen ya ahmaktır ya da hain, aklı olmayanın zaten sorumluluğu yoktur. Bu örgüte acıdığımız zaman acınacak hale geliriz.”
“TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİLİĞİ SUÇU 5-15 YIL HAPİS GEREKTİRİR”
Özkaya, “Şunu da unutmayalım; Darbe suçunu organize edip katılanlar ölesiye kadar hapiste kalacaktır. Hiçbir güç Allah’ın izni ile onları oradan çıkartamayacaktır. Yardım edenler de yardımı oranında hapiste kalacaktır. Fakat, terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği suçu 5-15 yıl arasında hapis cezasını gerektiren suçtur. Yani bu suçtan ceza alan kişi cezasını çektikten sonra “terör mahkûmu” olarak hapisten çıkabilir. PKK/DEAŞ/DHKP-C gibi örgütler için de aynısı geçerlidir.” dedi.
“TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR”
Özkaya, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, kanunların makam ve sıfatı ne olursa olsun herkesi bağlayacağını belirterek, hukukun yanlışlarını kendi içinde düzelteceğini, hatta yanlış yola giren hakimleri bile düzelteceğini ifade etti. “Bu nedenle FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı kinimizi diri tutmak ve bunlarla acımasızca mücadele etmek zorundayız.” diyen Milletvekili Özkaya, bu süreçte üzüntüye ve ümitsizliğe yer olmadığını sözlerine ekledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti