Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Darısı diğer liglerin başına – Kocatepe Gazetesi

Darısı diğer liglerin başına – Kocatepe Gazetesi
Darısı diğer liglerin başına

Süper Amatör Lige Barlak Yapı sponsor olurken Çakmak Otel’de de sözleşme imzalandı

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun girişimleriyle Süper Amatör Lig’in isim hakkına Barlak Yapı sponsor oldu. Süper Amatör Lig’in yeni ismi ise Barlak Yapı Süper Amatör Lig oldu. Sözleşme töreni öncesinde ilk konuşmayı Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı yaptı.
“BU BİR İLK ADIM”
Başkan Küçüksağrıcı, “Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu’nun Konfederasyonumuza verdiği yetkiyle 25 Kasım 2011 günü lig isim sponsorluğu amatör spor müsabakalarında kullanılabileceği bize tebliğ edildi. Amatör spor kulüplerimizin kendilerine sponsor bulmaları halinde bu sponsorlukları 3 şekilde yapabilecekleri, bunların ayni, nakdi veya tesis şeklinde yapılabileceği belirtildi. 2011 yılından itibaren biz de isim sponsorluğu hususunda gerek ilimizde gerek ilçelerimizde yetkili isimleri bilgilendirdik. Amatör spor kulüplerimizden belki 10’u geçmeyecek sayıdaki kulübümüz sponsorluk anlaşması yaptı. Tabi bunlar kiminde malzeme, kiminde nakdi kimi de tesis şeklinde oldu. Biz 4 sene evvel o günkü yönetim kurulumuzla beraber aldığımız karar gereği bu fiyatın aşağıya çekilmemesi yönünde 10 bin lira fiyatı belirledik. Ancak bize gelen bu teklifler pazarlık yöntemiyle geldiği için biz de kabul etmedik. Biz de bu sene bu görevi Genel Sekreterimiz Alişan Akgün’e verdik. O da gerekli girişimleri yaparak işletmeler buldu. Yine pazarlıklar söz konusu oldu. Biz de fiyatın sabit olduğunu belirttik. Bu fiyatı kabul eden Ahmet Barlak kardeşimiz de daha önce bizimle birlikte spor yapmış, spora destek veren spor aşığı bir arkadaşımız. Kendisi Barlak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı. Bizimle geldi görüştü. Biz de kendisine geniş bir izahat verdik. O da bunu makul gördü. Tabi biz de bunu konfederasyonumuza bildirdik. Onaydan sonra bir de Federasyonun onayına sunduk. O da onaylandı, her ikisi de yapıldı. Burada rakam küçük gibi görülebilir. Konfederasyon ve Federasyon payları vardı. Biz bu payları kaldırarak bu cüz-i miktarı Afyonkarahisar ASKF hesabına alacağız. Biz bu bedeli Yönetim Kurulumuzun kararıyla bunun üzerine katkı yaparak sadece Süper Amatör Lig takımlarımıza ayni olarak vermeyi düşünüyoruz. Bu bir ilk adım, inşallah gelecek yıllarda bu cüz-i miktar büyüyerek devam eder.” dedi.
“BİZİM İÇİN DE OLUMLU
SONUÇLAR YAŞANDI”
Sponsorluğun kendisi içinde olumlu olduğunu aktaran Barlak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barlak, “Ben bundan yaklaşık 2 ay önce yerel bir gazetede bir haber gördüm. Okuduktan sonra Orhan beyle ve Alişan beyle görüştüm. Görüşmemizin sonunda bizim içinde olumlu sonuçlar yaşandı. Biz de zamanında kendimizde amatör futbol oynadığımız için karınca kararınca ilk adımı attık. Bu bir ilk adım bundan sonra ki adımlar inşallah büyük olur.” ifadesine yer verdi.
Sözleşme imzalama törenine Barlak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barlak, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Barlak ve İbrahim Kellegöz, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Nurettin Akşab, Ali Altuntaş, Orhan Ergüven ve ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün katıldı. Sözleşmenin imzalanmasından sonra tören sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)