Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dedikodular hep olacak, biz işimizin başındayız”

“Dedikodular hep olacak, biz işimizin başındayız”
“Dedikodular hep olacak, biz işimizin başındayız”

 Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt’un “Sizinle ilgili olarak bir süredir “bileti kesildi, gitti, gidiyor, görevden alınıyor” söylentileri hep pompalanıyor. Bu söylentiler varken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Afyonkarahisar’a geldiğinde sizi plaketle ödüllendirdi. Sizin Cumhurbaşkanı ya da parti üst düzey yönetimi ile bir sıkıntınız var mı? Görevden alınmanız gibi bir durum söz konusu mu?” sorusu üzerine değerlendirmelerde bulunan Başkan Çoban, “AK Partili Belediye Başkanı olup da, görevden alınacak söylentisi olmayan bir kişi bile yok” dedi.
AK Parti Genel Merkezi’nin nüfusu 50 bini geçen yerlerde değişik aralıklarla anketler yaptığını, Afyonkarahisar’da da yılda en az bir, bazen de 2 defa anket yapıldığını belirten Başkan Çoban, “Ben 9 yıl boyunca hiçbir ankette yüzde 55’lerin altına düşmedim. Belediyelerin bütçe performanslarından her şeyine kadar bakılıyor ve her seferinde teşekkür alıyoruz. Siz kibarca sordunuz, daha ilerisi tutuklandı diyenler bile oldu, aileme iftiralar attılar. AK Partili Belediye Başkanı olup da bu tür söylentiler çıkmayan kimse yok ne yazık ki. Düzce, Niğde, Balıkesir, Bursa istifaları sonrası bu her yerde arttı” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandum öncesi de geldiği Afyonkarahisar’da bıyıkları dışında kendisine yönelik hiçbir eleştirisi olmadığını belirten Başkan Çoban, “Başka hiçbir şey yok. Genel Merkez’den her zaman övgü alıyoruz. Bu dedikodular kesilmez. Biz bu partide hiç kimseler yokken vardık. 78’de de buradaydık, 80’de de, 90’da da buradaydık. 28 Şubat sürecinde tüm mağdurların yanında en çok koşanlardan birisiyim ben, maddi ve manevi. AK Parti kuruluşunda en çok çalışanlardan birisiyim. Ben boşu boşuna belediye başkanı olmadım. 2014’de AK Parti’nin tek aday adayı bulunan tek il Afyonkarahisar’dır. Türkiye’de ilk ilan edilen 5 başkan adayından birisiyim. Bunlar boşu boşuna olmuyor. Bunlar bizi gurura kibire sevk etmeyecek, tembelliğe itmeyecek. Biz bu durumu hizmete dönüştürecek ve borcumuzu hem millete hem genel merkezimize ödeyeceğiz” dedi. >> Ş. Cünet Bursalıoğlu’nun haberi

 

“Salih Sel’i göreve
ben davet ettim”

 

Başkan Çoban , İGM Başkanı Salih Sel ile aralarında
tatsızlık olmadığını, hem İGM’ye, hem Afjet Afyonspor’a
başkanlık için Sel’i tavsiye edenin kendisi olduğunu söyledi

 

TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı İhsan Beşer büyükşehir-bütünşehir meselelerinin Cumhurbaşkanı tarafından rafa kaldırdığını, bu durumda yerel seçimlerin hangi atmosferde geçeceğini sorması üzerine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban “Seçimler eskiden nasılsa öyle olacak” dedi.
Bazı illerin büyükşehir ya da bütünşehir olması fikrinin AK Parti’nin ciddi bir çalışması olduğunu ancak son dönemde bundan vazgeçildiğini anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Türkiye’de siyaset ve gündem o kadar hızlı gelişiyor ki dünyada örneği azdır. Malum 16 Nisan halk oylaması öncesi MHP ile bir sıcaklık gündeme geldi. Ondan sonra tüm ana meseleler oturuluyor, MHP ile tartışılıyor anlaşma sağlanırsa TBMM’ye geliyor. Bu meselede de MHP ile böyle karar varıldığını sanıyoruz” dedi.
2019 mahalli seçimlerine seçimlerine eskiden olduğu sistemle girileceğini belirten Başkan Çoban, “58 belediye ile Afyon’da seçim yapılacak. Türkiye’de en çok belediye başkanı sayısı Afyon’da var. İstanbul’dan da, Konya’dan da fazlayız. Beldeler aynen devam ediyor. İGM seçimleri de geçmişteki gibi aynı usulle seçilecek. Özel İdare’nin karar organı olarak İGM hayatiyetini devam ettirecek. Büyükşehir ya da bütünşehir olsaydık durum farklı olacaktı ama artık bu söz konusu değil. Türkiye’de 30 büy��kşehir ve 51 il var. Ancak 30 büyükşehirin nüfusu yüzde 76, 51 ilin nüfusu yüzde 24. Zaten nüfusun yüzde 76 sı büyükşehir” dedi.
Başkan Çoban’ın bu sözlerinin ardından Sezer Küçükkurt tarafından Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması halinde yaşanacak olan adaylık yarışına dikkat çekildi. Küçükkurt, “Büyükşehir başkan adaylığı gündeme geldiğinde İGM Başkanı Sayın Salih Sel ile sizin aranızda bu yüzden bir yarış yaşanacağı, aranızda tatsızlık olduğu, aranızın açıldığı konuşuldu. Hatta bu tatsızlık nedeniyle Salih Sel’in Afyonspor Başkanlığı’ndan alındığı konuşuldu. Bunlar yaşandı mı, böyle bir şey var mıydı?” dedi.
Başkan Çoban bu konuda şunları söyledi:
“Biz Salih Beyle Fazilet Partisi’nde beraberdik. Hayrettin bey döneminde ikimiz de belediye meclisi üyesiydik. AK Parti kuruluşunda da beraberdik. Benim il başkan yardımcımdı. 2014 seçimlerinde Salih Başkanımız parti teşkilatı tarafından il genel meclisi adayı gösterilmiyordu. Ben bir takım irtibatlar kurarak il genel meclisi üyesi seçilmesini ve başkan olması yönünde gayretim oldu. Abdullah Aydoğan beyden spor kulüpleri ile ilgili çalışma yapılmasını istedim. Salih Beyi çağırdım, abi bu kulübe sen geleceksin dedim. Hem İGM üyesi, hem kulüple ilgili göreve davet eden benim. Neden ben git buradan diyeceğim. AFJET’te mali müşavir dedi ki veren el ve alan el aynı olamıyor. Burada seçim yapılması lazım, ya kulüpte, ya AFJET yönetiminde olunabilir denildi. Yusuf bey ve Salih bey kulüpten ayrılmayı tercih ettiler. Salih abimiz çok düzgün bir insandır. Bu arada herkesi kendisi gibi bildiği için söylenenlere hemen inandı. Demişler ki bu kumpas seni başkanlıktan indirmek için demişler. Bana telefon açtı. Ben aday filan değilim dedi. Salih abi, senin belediye başkanından ne eksiğin var, inşaat mühendisi abimizsin sevilen sayılan insansın. Sen de ol aday dedim. Genel merkez belki beni değil seni gösterir, ben de senin için çalışırım dedim. Etrafta puslu havada akıl fikir verenler konuşmuşlar. Bir de şöyle bir şey var. Kulübün 1 yıl önceden sigorta vergi borçları,  maç başları ve şampiyonluk pirimi ödenmemiş. Toplam 2 milyon TL’yi biraz geçik borcu var. Bunlar ödenemediği gibi 3-4 gün içinde bunlar yatmazsa kulüp oyunculara lisans alamıyor ve ilk maçına çıkamıyor. Ali Rıza Gürakar ve Mehmet Kumartaşlı ikisi ilk anda 900 bin TL, sonrasına 1.2 milyon TL’yi borç olarak da olsa bu parayı verdiler. Etraflarından 300-400 bin lira da para topladılar. Bu paralar ve AFJET’in destekleri ile vergi, sigorta ödendi, hemen lisanslar çıkarıldı, oyuncuların peşinatları ödendi. Bir sene öncesi Salih başkandan kalan borçlar böylece ödendi. Böyle olmasa kulüp maça çıkamıyordu. Ali Rıza bey sağolsunlar bu işi toparladılar. Ali Rıza Bey’in mazeretlerini kabul ettik ve istifasını kabul ettik. Sonra biz oturduk tekrar, Salih Bey de zaten bu işi çok istiyordu, biliyoruz. Ben çağırdım kendisini, davet ettim. İsteğin devam ediyorsa seni tekrar getirelim dedik. Göreve hazırım dedi ve o şekilde devam ettiriyor. Allah yardımcısı olsun. Son 4 maçtır 2 puan aldık, biraz sıkını var ama desteğimizin artarak devam etmesi gerekiyor. Bu kulüp hepimizin”

 

“İller Bankası’na borcu olmayan tek Belediyeyiz”

 

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi’nin
 İller Bankası’na borcu bulunmayan tek belediye olduğunu açıkladı

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nin bütçe yapısının AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya tarafından da örnek gösterildiğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Sezer Küçükkurt’un bu yöndeki sorusu üzerine “Tüm belediyelerin bütçe durumları herkese açıktır. Bizim bütçemizin büyük bölümü yatırım programlarına ayrılan paylardır. 2017 rakamlarımıza göre yatırım oranımız yüzde 43’e çıktı” dedi. Eskişehir, Isparta gibi övülen illerin personel harcamaları yüksekken, Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırım harcamalarının en önde olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban, “Eskişehir’de de yatırım harcamaları yüzde 13-14 seviyelerinde. Yatırıma ne kadar para harcanıyorsa o şehrin ekonomik canlılığı artar ve o şehir kazanır. Devletimizin geliri arttı, bizim de gelirimiz arttı” dedi. Bütçe konusunda kendilerinin de akılcı politikalar uyguladıklarını anlatan Başkan Çoban, “190 kadrolu işçi vardı şimdi 90 tane kaldı. Kadrolu bir işçi 10 bin TL’ye, YÜNTAŞ işçisi 3 bin liraya mal oluyor. Kadrolu memur ve işçi personelini azalttım. Giderlerimizi kısmanın, gelirleri artırmanın yoluna baktık. Zarar eden tüm işletmeleri kapattık. Asfalt şantiyesini yenileyerek maliyetleri azalttık. Bunun yanında araç gereçleri yenileyerek hem yakıttan, hem amortismandan kazandık. Sadece bir örnek vereyim hastanelerin karşısına verilen eczanelerden 30 milyon kazandık. Siz kurumlarla iyi ilişkilerde olursanız size kurumlardan destek de geliyor. Uydukent’teki Arsaların yüzde 95’i benden önce satılmış ama kalan yüzde 5’i biz sattık. O yüzde 5’den 45 milyon gelir elde ettim. Siz eğer belediye personelini de adam yerine koymazsanız yardımcı olmazsınız. Akarçay kenarında işe yaramaz denen arsalar hep kalmış, biz Akarçay gelince oralar pirim yaptı ve iyi paralara sattık. Ciddi tasarruflarla müthiş gelirler elde ettik. Belediye bütçesi en iyi dönemindedir” dedi.
İhsan Beşer tarafından sorulan “Afyon Belediyesi’nin borcu var mı, İller Bankası’na 162 milyon borcunuz olduğu doğru mu?” sorusu üzerine Çoban şunları söyledi:
“Ben göreve geldiğimde kasamızda 170 bin lira para vardı, 2 milyon TL civarında piyasaya, personele borç vardı. 38 milyon da İller Bankası’na borç vardı. Faizler hariç. Biz 2017 Eylül ayına kadar tüm borçları kapattık. Faizleriyle birlikte İller Bankası’na 70 milyon civarında borç ödedik. Bizden başka il ilçe belediyesi yoktur İller Bankasına borcu olmayan. Resmi kurumlara da bir borcumuz zaten benden önce de yoktu. Piyasaya da yok. Ufak tefek de paramız var kasamızda. İller Bankası’nda da büyük bir kredimiz var. Belki bu sene için kredi başvurusunda bulunabiliriz fakat iller bankasının durumu da sıkıntılı güneydoğuda binlerce ev devlet tarafında yapılıyor. Kentsel dönüşüme çok ciddi harcamalar yapıldı” >> Ş. Cünet Bursalıoğlu’nun haberi

 

“Şehrin 50 yıllık
arsa ihtiyacı hazır”

 

Otopark ve imar meselelerine de değinen Başkan Çoban, “Otopark konusunda sıkıntı bitmiyor” dedi

 

İmar, otoparklar, yeni arsa üretimi gibi konuları da değerlendiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarla ilgli iyaklaşımı nedeniyle okulların altına katlı otopark yapımı gibi projelerini hayata geçiremediklerini söyledi. Bu yönde kanuni düzenlemeler olmasına rağmen bir gelişme sağlanamadığını belirten Çoban, “Bence Gedik Ahmet Paşa ilkokulu acilen yıkılmalı” dedi.
Göreve geldiklerinden bu yana hiçbir yerde bitişik nizam imara izin vermediklerini anlatan Başkan Çoban, “Çimento Fabrikası’ndan boşalan alan, Stadyumdan boşalan alan gibi yerlerde geniş yollar, yeşil alanlar, otopark düzenlemeleri yaparak imar yaptık” dedi.
Yol kenarı otopark işletmelerinin Afyon ölçeğindeki her şehirde özel sektörce işletildiğini, bu nedenle kendilerinin de bu yolu tercih ettiklerini belirten Başkan Çoban, “Ne yazık ki kavgalar, gürültüler bizi de sıkıntıya itti. Şimdi Yüntaş tarafından işletiyoruz ama sorunsuz gibi görülse de sıkıntılar devam ediyor. Esnaf yeniden ihale yapılmasını istiyor bazı bölgelerde. Taşeron yasası çıktı. Yasa diyor ki Belediyeler bundan sonra taşeron usulü eleman alamaz diyor. Karayolları parkını yaptım bitirdim, orayı çalıştırmak için eleman alamıyorum ve biten parkı açamıyorum. Almak için bakanlıklar uygun görüş verecek ve sonrasında Bakanlar Kurulu karar verecek. Otelemiz bitiyor onu da açamayacağız personel sorunundan dolayı” dedi.
Yeni yayınlanan otopark yönetmeliği gereği artık yapılan her daire için bir otopark yeri yapımının mecburi olduğunu vurgulayan Başkan Çoban, “Eskiden 3 daireye bir otopark zorunluluğu vardı, onun da parası verilerek iş halledilebiliyordu. Bundan sonra öyle değil” dedi.
Afyonkarahisar’da Belediye’nin hiçbir yeri imara açmasa dahi 50 yıllık konut ihtiyacını karşılayacak arsa varlığının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Çoban, “Şu anda müteahhitlerin elinde binlerce konut var ve satış az. TOKİ konutları yapılıyor ama talep yeterli değil. Bazı müteahhitlerimiz TOKİ’den daha cazip konutlar yapabiliyor. Zaten Belediyemize ya da Hazine’ye ait imara açılabilecek bir uygun bir arazi kalmadı” dedi. İnşaat firmalarının yol ve kaldırım işgalleriyle ilgili şikayetleri de değerlendiren Çoban, “Vatandaş da haklı, inşaat yapan da” dedi.