Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

DELİ DUMRUL’A ÖZENEN BELEDİYE

Ülkemizdeki birçok belediyenin yaşlılara yönelik sosyal projelerinden birisini Hobi bahçeleri oluşturuyor. İlimizde de Afyonkarahisar belediyemizin, bu yöndeki çalışmaları ilk günden bu yana büyük ilgi gördü. Hobi bahçelerinin sayısı günden güne arttı. Her seferinde yeni alanlar eklendi. Bu bahçelerde dar gelirli vatandaşlarımız bir yandan eşi dostu ile birlikte vakit geçirirken, ev ekonomisine katkı sağlıyor, diğer yandan kahve köşelerinde oyun oynamaktan kurtuluyordu. Afyon Belediye Meclisi’nin yeni aldığı karar gereği, uzun zamandan beri hobi bahçesi olan vatandaşlarımızın, çocukları gibi baktıkları bahçeler için aylık 30 TL olan kullanım ücretini de 100 TL’ye çıkartıldı. Bu yetmiyormuş gibi sözleşme süresi dolan bahçe sahipleri kullanım süresini uzatmak için başvuruda 1000 TL ve ayrıca iki takside bölünmüş halde 5000 TL ödemek zorunda bırakıldı. Yani büyük çoğunluğu emekli olan ve zar zor geçinen insanlardan belediyemiz 6000TL daha para istiyor. Vatandaşımıza iktidarın vurduğu darbeler yetmiyor, bir de belediyemiz vuruyor. Söze gelince “Biz çok güçlü belediyeyiz, kasamızda şu kadar paramız var. Şu kadar milyonluk yatırım yaptık” diyen belediye başkanımız, emeklilerimize yapılacak yatırımları çok görüp, adeta Deli Dumrul olmaya özeniyor. Belediyemizin hobi bahçelerini kendisi yapacak kadar gücü yok mu? Belediyemiz bu yanlış adımdan hemen dönmelidir.
AKP’li VEKİLLERİN
BİLBORADRLARDA NE İŞİ VAR
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kitap Fuarı görülmeye değerdi. Açık havada, alışık olmadığımız bir tarzla şık bir şekilde düzenlenen kitap fuarına ilginin yoğun oldukça yoğundu. Uzun zamandan beri almak istediğim kitapları da bulabildiğim bir yerdi. Sahafların bulunduğu standların kitap kurtları için düşünülmüş bir güzellik olduğunu da belirtmek isterim. Ayrıca Fuarı ziyarete gelenlere ücretsiz bir şekilde Frig Vadisi gezisine katılmaları iyi düşünülmüş bir etkinlikti. Bir taşta iki kuş vurma diye buna denir. Bu etkinliği düzenleyen Mehmet Abdioğulları ile destek veren tüm kamu yöneticilerine, ilimiz adına teşekkür ederim. Ancak alana girerken gördüğüm bildboardlar üzerine ayrıca konuşmak isterim. Alanın girişinde sağda ve solda sayın valimizin ve belediye başkanımızın resimleri içeren bilboardlara, hiç itirazım yok. Emeği geçenleri görünür kılmak çok da güzel. Ancak hemen bunların arkasında AKP’li 3 milletvekilinin resimleri vardı ki, hiç anlam veremedim. Yani “Bu etkinliği AKP düzenliyor, milletvekillerimiz yaptı” mı denilmek isteniyor? AKP iktidarı, genelde ve yerelde insanlarımızı siyaseten ayrıştırmaya, kamplaştırmaya devam ediyor. Kültürel bir faaliyette bile siyaset yapmak size ne kazandırır bilemedim. Afyonkarahisar Kitap Fuarının girişine o resimleri hiç koymasaydınız, ya da ilimizdeki tüm milletvekillerinin resimlerini birlikte koysaydınız daha kapsayıcı olmaz mıydı?
BELEDİYEMİZİN GÜCÜ BU KADAR MI?
Afyon Belediye Meclisi Kale’ye Teleferik yapma projesini hayata geçirmek için yeni bir yöntem buldu. Yöntemin adı “Yolcu Garantili Teleferik Projesi”. Evet yanlış duymadınız. 140.000 yolcu garantisi verilerek Afyonkarahisar Kalesine Teleferik yapılacak. Bu hesaba göre Teleferiğe ayda 11.666, günde en az 388 kişinin binmesi gerekiyor.
2021 yılı için 1.319.733 kişi yolcu garantisi verilen Afyon Zafer Havalimanından bu yıl içinde 1470 kişinin uçtuğunu hesaba katmayan Afyon Belediyesi 25 yıllığına yolcu garantili teleferik yapmaya kalkıyor. Hani atasözümüzde “Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer” denilir ya, maşallah bizim belediyemizin gözü hiçbir şeyi görmüyor.
Son Söz; “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.” Mustafa Kemal Atatürk

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti