Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demet Akbağ Kimdir Ve Kaç Yaşında?

Demet Akbağ, 23 Aralık 1960 tarihinde Denizli’de dünyaya geldi. Akbağ, ödüllü, hayranı çok tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu olan bir oyuncudur.

Demet Akbağ, 23 Aralık

Benan Yavuzkol-Oktay İybar’ın ilk çocuğu olan Demet Akbağ’ın iki kardeşi daha vardır. Akbağ’ın babası gazeteci ve fotoğraf sanatçısıdır. Anne ve babası küçük yaşta ayrılan Akbağ, lise ve yükseköğrenimini annesi ve annesiyle birlikte yaşadıkları İstanbul’da tamamladı.

AKBAĞ, İSTANBUL BELEDİYE KONSERVATURARINI BİTİRDİ

İstanbul Belediye Konservatuarında 4 yıllık eğitimini tamamlayan Demet Akbağ, 21 yaşında Muhasebeci İskender Akbağ ile ilk evliliğini yaptı. Akbağ’ın ilk evliliği 4 yıl sürdü. Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nda amatör olarak başladığı oyunculuğu, 1980’li yıllarda Kent Oyuncuları, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu ve Ortaoyuncular gibi tiyatro topluluklarında profesyonel sürdüren Akbağ, sinemada ilk defa 1986’da Zeki Ökten’in Davacı adlı filminde rol aldı. 1986 yılında mimar Saim Arpat ile ikinci evliliğini yapan  Akbağ’ın 8 ay sonra ikinci eşinden ayrıldı. 1987’de Magazin Gazetecileri Derneği tarafından “Yılın Televizyon Yıldızı” seçilen Akbağ, üçüncü evliliğini 1999 yılında tekstilci Zafer Çika ile yaptı. Akbağ’ın, bu evlilikten 2000 yılında Ali adını verdikleri oğlu dünyaya geldi.

SANATÇI 1993’DE ALTIN PORTAKAL ALDI

1993 yılında Tersine Dünya adlı filmdeki rolü ile Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülü aldı. 1995 yılında Yılmaz Erdoğan ile birlikte Bir Demet Tiyatro adlı TV programını hazırlayan Akbağ’ın bu dizisi 7 yıl sürerken bu dizi ile birlikte Beşiktaş’ta bir tiyatroda Otogargara adlı oyunda rol aldı. Bu iki projenin sonunda Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) kuruldu. BKM yapımı olan Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?, Bana Bir Şeyhler Oluyor ve Haybeden Gerçeküstü Aşk oyunları ve Ölümsüz Aşk dizisinde rol aldı. Vizontele, Vizontele Tuuba, Organize İşler, Neredesin Firuze ve O… Çocukları sinema filmlerinde başrol oynadı. Vizontele ile Altın Portakal; Neredesin Firuze ile Sadri Alışık ve SİYAD ödüllerini kazandı. 2011 yılında Atv’de yayımlanan İstanbul’un Altınları adlı dizide başrol oynadı. Akbağ, 2019 yılının Mart ayında eşi Zafer Çika’yı trafik kazası sonucunda kaybetti.