Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demirel’den Erdoğanvari eleştiri – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Demirel’den Erdoğanvari eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Raşit Demirel, “AKP, oynaş güreşi bırakmalı” dedi. Bu tanım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Peşrevi bıraksınlar” ifadelerini akıllara getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Raşit Demirel, “Türkiye’nin bu denli sıcak ve sorunlu bir gündemi varken, AKP ile CHP oynaş güreşi bir kenara bırakarak memleketin yoğunlaşmaya başlayan sorunlarını çözmek için bir an önce hükümeti kurmalıdırlar” dedi.
MHP İl Başkanı Demirel, “Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları vatandaşlarımızı fazlasıyla üzmektedir. Bu iki siyasi parti, kaçak oynaş güreşi bir kenara bırakıp bir an önce hükümeti kurmalı, vatandaşlarımızın dertlerine çare aramaya başlamalıdırlar” dedi.
MHP İl Başkanı Raşit Demirel basına yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın Davutoğlu’nun hükümeti kurma görevini almasından bu yana yaklaşık 35 gün geçmiştir. AKP’nin bundan sonra kaçak güreşi bir kenara bırakarak kendisini destekleyen yüzde 40 seçmenin beklentisine cevap verip bir an önce koalisyonu kurarak bu milleti rahatlatmalıdır. Halkımızın artan terör olayları karşısında tedirginliği her gün biraz daha artmaktadır. Son günlerde artan terör olaylarının üzerine korkusuzca ve kararlılıkla gitmek için, yüzde 40.8 oy ile 258 milletvekili çıkaran AKP, yüzde 25 oy ile 132 milletvekili çıkaran CHP, bir an önce koalisyonu kurup milletin iradesini yerine getirmelidirler” diye konuştu.
Demirel şöyle devam etti:
“AKP ve CHP bugüne kadar heyetler arasındaki görüşmelerin verimli ve yararlı geçtiğini dillendirirlerken toplam yüzde 69’a varan seçmenlerinin beklentilerini hep canlı tutmuşlardır. AKP’nin açıkladığı on maddelik koalisyon ilkeleriyle CHP’nin açıkladığı ondört maddelik ilkelerinin birbirleriyle benzerlik taşıdığı her iki tarafça sık sık ifade edilmesine rağmen beş tur süren ön görüşme ve tanıma görüşmeleri nedense bir türlü mutlu sona ulaşamamıştır. AKP nin zaman geçirmeye yönelik kaçak güreş tuttuğu ve bu davranışının da vesayet altında hareket ettiği için Sayın Davutoğlu’nun abisinden aldığı talimat üzerine zamana yönelik oynaş güreş tuttuğu’ kanısı oldukça yaygınlaşmaktadır. Eğer gerçek böyleyse, Sayın Davutoğlu’nun kaçak saray telkin ve tazyikinden biran önce kurtulmalı, koalisyon meselesini yokuşa sürerek bu milletin aklıyla alay etmekten vazgeçmelidir. Bu iki parti bir an önce tarihin kendilerine yüklediği sorumluluğu yerine getirmeli, milli menfaatler doğrultusunda bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamalıdır. Seçimde en çok oy alan bu iki parti, sürekli gündemde tuttukları çözüm ve barış adı altında kuracakları temsil kabiliyeti yüksek bir koalisyon hükümeti ile, ateş çemberine düşmüş güzel ülkemizin belinin doğrultulmasına katkı sağlayacak davranışlar içerisinde olmalıdırlar.”
MHP İl Başkanı Raşit Demirel’in bu açıklaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Temmuz ayında TÜMSİAD tarafından düzenlenen iftarda yaptığı açıklamaları akıllara getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyaset meydanı, er meydanıdır. Millet siyasetçilerden, partilerden hizmet bekliyor. Peşrev faslı bırakılmalı ve artık hizmet faslına geçilmelidir. Şayet buna imkan yoksa, ülkenin vakti israf edilmeyerek yeniden millete gidilmelidir” demişti.

PEŞREV NE DEMEK?
Türk Dil Kurumu’na göre “peşrev”in 3 mânâsı var. Bu anlamlardan biri de güreşle ilgili. Buna göre peşrev, “Güreşe tutuşmadan önce pehlivanların ellerini birbirine ve uyluklarına vurarak ve hafifçe sıçrayarak yaptıkları gösteri” anlamına geliyor.