Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demirel’in projesine AKÜ desteği – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Demirel'in projesine AKÜ desteği

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri Yönetim Kurulu Üyeleri, Afyonkarahisarlı İşadamı Şuayp Demirel ile öğle yemeğinde bir araya geldi

ANS Kampüsü Sosyal Tesisler Senato Salonunda yapılan toplantı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren ile birlikte Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Kenan Çağan ile Abdullah Aydoğan katıldı.
5 MART 2013 MİLAT OLDU
Toplantının önemine dikkat çeken AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “5 Mart 2013 tarihini milat kabul ediyoruz. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanımızla birlikte planladığımız ve ATSO’da gerçekleştirdiğimiz senato toplantısıyla bir ilki gerçekleştirerek işadamlarımızı üniversitemizde çalışan alanında uzman öğretim üyelerimizle buluşturduk. İnovatif çalışma, protokol, patent, sertifikasyon anlamında neye ihtiyaç varsa, desteğe hazır olduğumuzu kendilerine ilettik. Öğretim üyelerimiz, akademik çıktısı olabilecek her alanda işadamlarımızın yanında olmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Bugün de ilimizin önemli işadamlarından Şuayip Beyin belli bir düzeye getirmiş olduğu projesine ne oranda destek verebiliriz, onu tartışacağız. Akademik anlamda destek verme noktasında ilgili öğretim üyelerimizi arzu ettikleri takdirde sanayicilerimizin yanında yarı zamanlı görevlendirebilir, ücretsiz izin verebiliriz; kendilerine esnek modelli çalışma imkânı sunabiliriz” dedi.
DERİNLEMESİNE ÇALIŞMA YAPILACAK
Üniversite yönetimi olarak amaçlarının sanayi ile olan işbirliğini geliştirmek olduğunu belirten Rektör Solak, “İşadamı ve sanayicilerimizin sonuna kadar yanındayız. Termal ve sağlık turizmi, mermer ve doğaltaş, gıda ve gıda ürünleri ile yenilenebilir enerji başta olmak üzere deprem konusuna ve biyomedikal cihaz teknolojisine özel önem verdiğimizi belirtmek isterim. Hedef belirlediğimiz söz konusu alanlarda derinlemesine çalışmayı sürdüreceğiz. Şuayip Bey’in bu önemli projesinin de ülkemize, ilimize, İscehisar’a, Üniversitemize ve Şuayip Bey’in şirketine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
1000’E YAKIN İSTİHDAM
Tüm öğretim üyelerine tek tek söz veren Rektör Solak, sözü İşadamı Şuayp Demirel’e bıraktı. İşadamı Demirel, “Şirketimizde 1000’e yakın kişiye istihdam imkânı sunuyoruz. Ancak yenilikçi, inovasyonu önemseyen arkadaşlarımızın sayısı oldukça az. Dünya bilim ve teknolojisinde o kadar çok yenilik ve hızlı gelişme var ki; bizim de bunu bir yerden yakalamamız gerekiyor. Ülkemizden uluslararası maden ve makine şirketlerinin çıkacağına inanıyorum. Ancak bunun gerçekleşmesinin üniversitemiz öğretim üyelerinin katkısına bağlı olduğuna inanıyorum. Aksi takdirde şirketlerimiz, yarın miras yoluyla bölünüp, orta ölçekli şirketlere de dönüşebilir. İnovasyon, yenilik noktasında ya dışarıdan hizmet satın almamız ya da içeride buna uygun bir sistem kurmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
AR-GE’YE ÖNEMLİ YATIRIM BÜTÇESİ
Projesiyle alakalı olarak uluslararası bilinen bir firmayla ortaklık yapmak üzere olduğunu da ifade eden Demirel, “Üniversiteden sanayiye bir enerji aksın istiyorum. Yıl içerisinde yatırım bütçemizin büyük bir kısmını Ar-Ge’ye ayırıyorum. Madencilik ve mermer şirketimizin ana çalışma alanları. Aynı zamanda Maden İhracatçıları Birliği Başkan Vekiliyim. Mermer fabrikalarında kullanılan yükleme makineleri maalesef ülkemizde yapılmıyor. Ayrıca yüklenen şeyleri taşıyan makineler de yapılmıyor. Dünyada bu iş buna has özel kamyonlarla yapılıyor. Bana projemde ne oranla katkı yapacağınıza siz karar vereceksiniz” diye konuştu.
Şuayip Demirel’in projesine ilişkin istişarede bulunan heyet, proje kapsamında yapılabilecek şeyleri AKÜ bünyesinde yapma, çözülemeyecek problemleri ise konunun uzmanı, ilgili kişileri bulup, rehberlik etme hususunda anlaşmaya vardılar. AKÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Aslantaş’ın koordinesinde Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinden alanında uzman öğretim üyelerinin söz konusu projeye katkı sağlaması noktasında anlaşmaya varıldı. 17 Nisan 2013 günü İscehisar’da tekrar bir araya gelecek olan taraflar, birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından üniversite-sanayi işbirliğinin artması temennisinde bulundular. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti