Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demirkırkan: Seçim yasaklarına uyulmuyor – Kocatepe Gazetesi

Demirkırkan: Seçim yasaklarına uyulmuyor – Kocatepe Gazetesi
Demirkırkan: Seçim yasaklarına uyulmuyor

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, “Refarandum sürecinde ‘Hayır’ oylarının günden güne artmaya başladığını görüyoruz. Merkez ve ilçelerde belirli bir bilinç vardı. Kırsal kesimdeki bilgi eksikliğini de elimizden geldiğince kapattık. Afyonkarahisar’da baskılar devam ediyor. Evet cephesi, Adayet ve Kalkınma Partisi, bez afiş ve broşürler ile propagandada seçim yasaklarını dinlemiyor. Biz Emniyet’i uyardık ama AKP bundan vazgeçmedi. Yasaklara uymuyorlar. Yasada metruk binaların, dağların, tepelerin seçim afişleri için kullanılamayacağı belirtiliyor. Seçim Kurulları’nın bu konuda tarafsız olacağına inanıyoruz” dedi.
BASKILARA “HAYIR” DİYORUZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar’da düzenlediği toplantıya katılan Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz’ün baskı gördüğünü iddia eden Demirkırkan, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar ziyareti sırasında yaptığı toplantıya Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz de katılmıştı. Kendisini Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı’nın aradığı belirtilmişti. Bu polemik devam ederken Sayın Akagündüz’ün görevinden istifa ettiğini öğrendik. Bakın, Muhtarlar Derneği Başkanı, istifa ettirilmiştir, istifa etmek zorunda kalmıştır. Biz sadece bu yüzden ‘Hayır’ diyoruz. Baskı yapanları kınıyorum. Bütün sivil toplum kuruluşlarının üzerinde büyük bir baskı olduğunu da biliyoruz. 16 Nisan’dan sonra bu ülkenin insanları baskılara maruz kalmayacak” diye konuştu.
İŞÇİ VE MEMURLARA SESLENDİ
Referandumda “Evet” çıkması durumunda işçiler ve memurların zor durumda kalacağını aktaran Demirkırkan,şöyle devam etti:
“İşçilerimize ve memurlarımıza referandum neler getirecek, bunu anlatmak istiyoruz. Bu referandumda Cumhurbaşkanı’na kişilerin haklarını içine alanlar hariç, Kararname çıkarma yetkisini veriyoruz. Evet çıkarsa, kamudaki bürokratlar, Başkan ile gelip Başkan ile gidecek. Sağlık Müdürlüğü değiştiğinde, Şube Müdürleri değişecek. Şube Müdürü değiştiğinde, altındaki personel değişecek. Başkan değiştiğinde personeller de değişecek. Bu yapının içinde sözleşmeli bir yapı da kaçınılmaz bir siçimde duruyor. Memurların elinden güvenceleri, bu sistemle ellerinden alınabilir. Memur yerine kamu çalışanı tanımı gelecektir. Ömür boyu süren güvencesizlik gelecektir. Verimlilik bahanesiyle maaş kesintileri yaşanabilir. 18 maddede bunu göremiyorsunuz, ama Başkan’a verdiğiniz yetkilerde işçilerle ilgili Kararname yayınlama yetkisini, sendika kapatma yetkisini de veriyorsunuz. İşçiler, iki kez düşünmeli. İnsanlarımız, emeğin kendi hakkını savunma hakkında kısıtlı kalacaklardır.” >> Murat ARISOY’un Haberi

 

O İFADELER MAKSADI AŞTI
Demirkırkan, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “Denize dökeriz” açıklamasının maksadı aştığını belirtti. Demirkırkan, “CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, sevdiğimiz, saydığımız bir milletvekilidir. Ama sözlerinin maksadını aştığını düşünüyoruz. Evet diyen vatandaşlarımız da hayır diyen vatandaşlarımız da saygındır. Emperyalist güçleri denize dökmekte ise hiçbir sıkıntımız yok. Emperyalizmle mücadele ederek kurulan bir parti olarak bunu şerefle söyleriz, ama vatandaşlarımızla ilgili bir sorunumuz olmaz” dedi.