Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demokrat Parti “İdlib” bildirisi yayınladı

Demokrat Parti “İdlib” bildirisi yayınladı

Demokrat Parti (DP) Başkanlık Divanınca, İdlib’deki Türk askerine gerçekleştirilen hain saldırıya ilişkin yayımlanan bildiride “Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, bölgedeki varlığının gerekçeleri ortadan kalkıncaya kadar harekatına devam etmesi konusunda desteğimiz tamdır.” ifadesi kullanıldı

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, İdlib’de meydana gelen ve 33 askerimizin şehit olduğu menfur saldırı sonrasında sabah saatlerinde genel merkezde topladığı Başkanlık Divanı üyesi kurmaylarıyla durum değerlendirmesinde bulundu. Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Uysal, toplantı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada Başkanlık Divanı Bildirisini kamuoyu ile paylaştı.
Devletin ve milletin ihtiyaç duyduğu “birlik ruhu”nun yaşama geçmesi için “Sayın Cumhurbaşkanı’nın liderlik etmesini” bekledikleri ifade edilen bildiride,“Rusya’nın gözetiminde gerçekleşen bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve sorumlularına gereken cevabın verilmesi konusunda devletimizin siyasi akıl, öngörü, imkan ve kudret kapasitesiyle uygun olarak alacağı kararlara Demokrat Parti olarak destek vermeye hazır olduğumuzu beyan ederiz”denildi.
“RUSYA’NIN GÖZETİMİNDE GERÇEKLEŞEN HAİN SALDIRI”
Demokrat Parti Başkanlık Divanı Toplantısı sonrasında hazırlanan Başkanlık Divanı Bildirisi şöyle:
27 Şubat 2020 tarihinde Suriye’de “Türkiye’nin milli güvenliğine yönelik ayrılıkçı hareketler, terör tehdidi ve her türlü güvenlik riskine karşı uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli her türlü tedbiri almak, Irak ve Suriye’deki tüm terör örgütlerinden ülkemize bundan sonra da yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek ve kitlesel göç gibi diğer muhtemel risklere karşı milli güvenliğimizin idame ettirilmesini sağlamak, Türkiye’nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan ve hiçbir meşruiyeti olmayan tek taraflı bölücü girişimler ve bunlarla ilgili olabilecek gelişmeler istikametinde Türkiye’nin menfaatlerini etkili bir şekilde korumak ve kollamak, gelişmelerin seyrine göre ileride telafisi güç bir durumla karşılaşmamak için süratli ve dinamik bir politika izlenmesine yardımcı olmak üzere” konuşlananTürk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik Rusya’nın gözetiminde gerçekleşen hain saldırı neticesinde 33 Askerimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu menfur hadisenin İslam Âlemi’nin kut’lu addettiği Regaib Gecesi’nde vuku bulmuş olması bizleri ayrıca üzmüş ve derinden yaralamıştır.
DEVLETİMİZİN ALACAĞI KARARLARA DP OYARAK DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”
Bu hain ve örgütlü saldırı sonucu şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere ateş düşmüş yüreklere sabır, yaralı kardeşlerimize acil şifalar ve ordumuza çelikten kudret diliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, dahası milletimizin barış ve huzuruna karşı yapılmış bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve sorumlularına gereken cevabın verilmesi konusunda devletimizin siyasi akıl, öngörü, imkan ve kudret kapasitesiyle uygun olarak alacağı kararlara Demokrat Parti olarak destek vermeye hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz.
“HAREKATIN DEVAM ETMESİ KONUSUNDA DESTEĞİMİZ TAMDIR”
Bilinmelidir ki Türkiye, Suriye topraklarında uluslararası hukuka uygun olarak, haklı gerekçelerle bulunmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri bölge barışına katkı sağlamak için bölgede konuşlandırılmıştır. Komşumuz Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı duyan, Türk vatanının güvenliğini sağlamak için Suriye’de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, bölgedeki varlığının gerekçeleri ortadan kalkıncaya kadar harekâtına devam etmesi konusunda desteğimiz tamdır. Türkiye’nin Suriye topraklarında bulunma maksadı, Suriye’de bulunan diğer güçlerle aynı değildir. Bulunma maksadımız komşudaki yangını söndürmek, dirliği birliği tesis etmek ve Türk yurdunun güvenliğini muhafaza etmektir. Ülkemizin güvenlik risklerini bertaraf etmek, bölge barışının tesisi için zemin hazırlamak gayesinden öte bir gayesi bulunmayan güvenlik güçlerimize karşı, küresel çıkar ve hedeflerinin ifası gayesi ile düşmanca tutum içinde bulunan ve küresel çekişmelerini vekiller aracılığı ile sınırımızın sıfır noktasında bir savaşa çeviren aktörlerin, bölgedeki varlığımızı sorgulaması büyük bir çelişkidir.
“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİK ETMESİNİ BEKLİYORUZ”
Bu ve benzeri menfur hadiselerde devletin ve milletin ihtiyaç duyduğu “birlik ruhu”nun yaşama geçmesi için Sayın Cumhurbaşkanı’nın liderlik etmesini beklemekteyiz. Karşı karşıya bırakıldığımız meydan okumalarla ancak akıl ve irade birlikteliğiyle başa çıkabiliriz. Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkililerinin devlet ve siyaset geleneğine uygun olarak süratle siyasi kurum ve aktörleri bilgilendirmesini, sağlıklı bir kriz yönetiminin ve toplumsal mutabakatın pekişmesi adına beklemekteyiz.