Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denetimli serbestlikle 10 bin fidan dikildi

Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürü
Denetimli serbestlikle 10 bin fidan dikildi

Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Ersoy, böylesi anlamlı bir organizasyona imza atmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak yaklaşık 2600 hükümlünün denetim ve takibini yaptıklarını söyleyen Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Ersoy, 2009-2017 yılları arasında yaklaşık 100 bin fidanı toprakla buluşturdukları ve nice 100 binleri toprakla buluşturmanın hedefinde olduklarını kaydetti. Mustafa Ersoy, kendilerine destek olan Başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Özel olmak üzere tüm kamu kuruluşlarına teşekkür etti.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise böylesi güzel bir kampanyaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi olarak Bayraktepe Mezarlığını tamamen yenilediklerini hatırlatan Başkan Çoban, “Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Ersoy Bey sağolsun geldiği haftalarda bizi ziyaret etti. Kendisi  bize Cumhuriyet Başsavcımızın talimatını hatırlatarak mahkemelerimizin kararı gereği denetim serbestliğe tabii hükümlüler tarafından ağaçlandırılması gereken yerlerin ağaçlandırılması konusunu ileterek bu konuda bizden yer talebinde bulundular. Bende kendisine geçen yıl yenilenen Bayraktepe Mezarlığımızın ağaçlandırmaya uygun bir alan olduğunu ilettim. Sağolsun ekibi, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ve Orman İşletme Müdürlüğümüzle irtibata geçerek güzel bir organizasyon yaptılar ve inşallah sizlerinde huzurunda mezarlığımızın ağaçlandırılmasına başlayacağız. Bu vesileyle Sayın Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Özel’e, Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Ersoy Bey’e Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze, Orman İşletme Müdürlüğümüze, Mezarlıklar Müdürlüğümüze, mahkûm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Burası inşallah dikilecek fidanlarla birlikte daha da güzel olacak” diye konuştu.
TOPLUMA
FAYDALI OLUYORLAR
Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ise Afyonkarahisar’ın yeşillendirilmesine katkı vermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Denetimli Serbestliğe tabii hükümlülerin toplumumuza kazandırılmasında yapılan çalışmalar ve önemi hakkında bilgi veren Başsavcı Mehmet Özel; “Denetimli Serbestlik Müdürümüz, göreve başladığında kendisine verdiğimiz talimatlardan birisi de Denetimli Serbestliğin önemini ve topluma nasıl katkı sağlayacağı konusunda kurum temsilcileri ile görüşmesini ve bu anlamda işbirliğinin geliştirilmesi konusunda girişimde bulunması idi. Bu organizasyonumuzda girişimlerin ilk sonuçlarından bir tanesi. Nihayetinde bizlerde dâhil olmak üzere hayatın ne zaman ne getireceğini kestirmemiz çok mümkün değil. Değişik gerekçelerle kader mahkumu da olabileceğimiz, değişik yargılama süreçleri sonunda hukuki zeminde değişik tedbirlerin konusu olabiliyoruz. Kendisine tevdi edilen emanet edilen cezasını ifâ etmek zorunda kalan bu vatandaşlarımızın cezaevinde infazının bir kısmını gerçekleştirdikten sonra infaz rejimine tabii olarak değişik aşamalardan geçerek tekrardan bu vatandaşlarımızın topluma birer faydalı fert olması konusunda değişik imkanlar sunmaktadır. Açık Cezaevi bunlardan bir tanesi” dedi. Açık Cezaevinin Afyonkarahisar’da OSB’nin önemli bir şubesi gibi çalıştığına dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel; “Açık Cezaevimiz Afyonkarahisar’da bir anlamda Organize Sanayi’nin önemli bir şubesi gibi Türkiye’nin değişik yerlerine birçok ürün pazarlamakta ve birçok kurumun ihtiyacını karşılamaktadır. Bu ürünler bize teslim edilen cezaevi mahkumları tarafından yapılmakta. Biz onlara hem meslek edindiriyoruz, hemde aynı zamanda onlara değişik imkanlar sunarak topluma faydalı insanlar olmalarını sağlıyoruz” dedi.
Özel, “Denetimli Serbestlik Biriminde bunun devamı olan bir uygulama süresi. Nihayetinde cezasının bir kısmını infâ etmiş, topluma faydalı fert olacağı konusunda cezaevi ve ilgili kurumlar tarafından olumlu kanaat getirilmiş, hukukende imkan verilen kişilere belli yükümlülükler yükleyerek toplumun içerisinde cezalarını infaz etme imkanı getirmektedir. Bu dünyanın birçok yerinde hukuki rejimlerde uygulanan sistemdir. Çokta faydalı sonuçlar elde edilmektedir. Bir çok kamu kurumunda bu kişiler değişik aşamalarda hizmet üretmektedir ve bu kişiler ‘ben cezamı infaz ederken dahi toplumuma, vatandaşı olduğum ülkeme faydalı bir iş yapıyorum’ düşüncesini bir anlamda şekillendirmekte ve üretme imkanı sunmaktadır. Bu anlamda Afyonkarahisar’da da Belediye Başkanımızın katkılarıyla, Orman Müdürlüğümüzün destekleriyle mezarlığın içerisinde Afyonkarahisar’a yakışır yeşil bir alanın tesisi konusunda elimizden geleni yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gün yaklaşık 10 bin’e yakın fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Şimdiden sonra Afyonkarahisar’daki kamu kurumlarının desteği ile daha geniş katılımlı organizasyonlar yapmayı düşünüyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun memleketine yakışan bu tarz uygulamaları bizim desteklememiz gerekir. Bu anlamda projemize destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile ağaç dikimi konusunda emek verecek olan mahkûm arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın yeşillenmesine katkımız olacak” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti