Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem acısı unutulmadı – Kocatepe Gazetesi

Deprem acısı unutulmadı – Kocatepe Gazetesi
Deprem acısı unutulmadı

‘Afyonkarahisar Buluşması’nda ‘Basında Unutulmayanlar’ ödülü Doğan Haber Ajansı’na (DHA) ve Van depreminde kaybettiğimiz deprem şehitleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın ailelerine verildi

Afyonkarahisar Buluşması’nda ‘Ulusal Basın Ödülleri’ dağıtıldı. ‘Basında Unutulmayanlar’ ödülü kurum olarak DHA’ya ve deprem şehitleri Cem Emir ile Sebahattin Yılmaz’ın ailelerine verildi. 9 Kasım 2011’de 5.6 büyüklüğündeki ikinci Van depreminde hayatını kaybeden Sebahattin Yılmaz’ın ödülünü eşi Gönül Yılmaz, Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel’den alırken gözyaşlarını tutumadı. Eski Bakan Yücel, Cem Emir’in ödülünü ise kız kardeşi Sinem Emir’e verdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Sinem Emir, “Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yüzleşmemesinin kanıtını biz Van’da gördük. Amacımız gideni geri getirmek değil, bundan sonraki depremlerde can kaybı yaşanmaması” dedi.
DHA’NIN ÖDÜLÜNÜ UÇAR ALDI
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, DHA’nın ödülü Akdeniz Bölge Temsilcisi Salih Uçar’a verdi. Ödül töreninde konuşan Uçar, tüm yurdu yasa boğan ikinci Van depreminde, DHA’nın gözbebeği iki değerli mensubu Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ı şehit verdiğini söyledi. Bölge Temsilcisi Uçar, “Sağ salim kurtulmaları için dua ettiğimiz iki arkadaşımız, görev şehitlerimiz oldu. Ve bugün o korkunç depremin üzerinden 7 ay geçti. Acımız ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Dualarımız ise her daim onların yanında” diye konuştu.
‘Ulusal Basın’ ödülleri kategorisinde ‘TRT Turizm Belgesel Kanalı’ adına Koordinatör Hüdai Yılmazkan, ‘A Haber’ adına Yüksel Altıntaş ve NTV’de yayınlanan ‘Doğada Tek Başına’ programını hazırlayan Serdar Kılıç ödül aldı. (Kocatepe)