Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Deprem bölgesinde kimse yok” – Kocatepe Gazetesi

“Deprem bölgesinde kimse yok” – Kocatepe Gazetesi
“Deprem bölgesinde kimse yok”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal ve beraberindekiler program yoğunluğu nedeniyle gerçekleştirilemeyen 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Ziyarette; CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri; Hafize Özmen, Necati Sarı, Kelo Karagöz, İl Kadın Kolları Başkanı Meral Doğan da hazır bulundu.
“BİZDEN BAŞKA GİDEN OLMADI”
CHP Milletvekili Burcu Köksal, Denizli’nin Bozkurt ilçesi merkezli 6 şiddetindeki depremin derinden hissedildiği Dazkırı ve Kızılören ilçelerini ziyaret ederek bizzat incelemelerde bulunduğunu belirtti. Tespitleri hakkında bilgi veren Köksal, “Deprem sonrası ilimiz coğrafyasında bir dizi incelemelerde bulunduk. Çok şükür bir can kaybı yok. Ama bazı evlerde hasarı olanlar evlerine giremiyor. Bu nedenle vatandaş sokakta kalmak durumunda kaldı. Benden başka bir milletvekilini bölgede görmedim. Vatandaşlarımız ilk benim geldiğimi söyledi. AKP’li bir yönetici de yoktu oralarda. Biz Dazkırı İlçe Başkanımızla beraber, İl Başkan Yardımcımız, Dazkırı Belediye Başkanımız ve Dazkırı Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte gittik. Şu ana kadar başka bir siyasi parti yetkilisinin gitmediğini biliyorum. Olayın akşamı biz Vali Yardımcısıyla görüştük. Vali Bey’in izinde olması nedeniyle biz de Vali Yardımcısına ulaşarak insanlarımız için çadır ve yemek istedik. Akşam çadır gönderildiğini öğrendik.” dedi.
“KIZILÖREN VE DARICALAR
KÖYÜNDE SIKINTI VAR”
Bozkurt ilçesi merkezli deprem sonrası Kızılören köyünde elektrik kesintisi yaşandığını belirten Köksal, “Kızılören köyündeki elektrik kesintisi nedeniyle OEDAŞ ile görüştük. Kesinti giderildi. O yöre hayvancılıkla geçiniyor. Hayvanlardan süt sağılması açısından elektriğin olması çok önemli bir ihtiyaçtır. İnsanlarımız Kızılören’de sokakta kalmış. Kızılören’de 100 kadar ev hasarlı. Toplam 300 hane var. Camii hasarlı girilemeyecek durumdaydı. Darıcılar Köyünde yine 70 hane var. Yaklaşık 40 hane hasar görmüş durumdaydı. İnsanlarımız sokakta olduğundan oraya da çadır istedik. Darıcalar köyünde telefon çekmiyor. Normal zamanda hiçbir şekilde iletişim sağlayamadığımız bir yer. Malum deprem sonrası artçı sarsıntılar devam ediyor. Orada ciddi hasar almış evler var. Allah korusun inşallah olmaz ama her an bir çöküntü yaşanabilir. Özellikle böyle bir dönemde telefonların çekmesi için bir şeyler yapılması şarttır. Bununla ilgili görüşme yaptıktan sonra Denizli’nin deprem merkezi olan Bozkurt ilçesine Dazkırı Belediye Başkanımızla birlikte geçtik.” diye konuştu.
“KRİZ MASASI KURULMADI”
Bozkurt ilçesi halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini belirten Köksal, “Allah bir daha yaşatmasın, büyüğünden korusun tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır. Ama inşallah bununla gelmiş geçmiş olsun diyoruz. Ben şöyle baktığımda maalesef çok da depremlerden ders aldığımızı sanmıyorum. Mesela Dazkırı ilçesinde köylerinde hiçbir kriz masası görmedim. Dazkırı Kaymakamı diyor ki, ‘Şuraya battaniye serip sabaha kadar idare edin’ Çadır ve battaniye nerede? İnsanlar evine giremiyor. Nasıl yemek yapacaklar? Evlere girmeyin deniliyor çünkü hasar var. Bir artçı sarsıntıda çökme ihtimali kuvvetli. Kızılay ve diğer yardım dernekleri önceki akşam buralarda yoktu. Akşam sadece AFAD gelmiş. Köylülerin ifade ettiklerine göre bir tutanakta tutulmamış. Duyduğumuza göre bakıp gitmişler. Kaymakam bey orada önce ‘Sabaha kadar sokakta idare edin’ dedi. İnsanlarımız ‘Biz sokakta nasıl duralım? Çadır ve yemek yok. Evlerimize ve ahırlarımıza giremiyoruz. Sağmamız gereken hayvanlarımızı sağamıyoruz elektrik yok’ dediler. Vali Yardımcısını ile ben görüştüm. Çadır ve yemek gönderilmesini istedim. İnsanların sokakta olduğunu bildirdim. Deprem 14:25 sularında oldu. Biz 18:30-19:00 civarında köydeydik. Deprem üzerinden geçen 5 saatte rağmen bir şey yoktu.” şeklinde konuştu.
“İKİ KÖYE GEREKEN YAPILAMADI”
Bozkurt ilçesinde deprem sonrası çadırların stadyuma kurulduğunu aktaran Köksal sözlerin şöyle devam etti:
“Hayvan Pazarının olduğu yerlerde açık olan alanlara Bozkurt ilçesinde çadırlar kurulmuştu. Orada yaşanan deprem sonrası insanlara yardım edilmeye çalışıldığı aşikârdı. Ama bizim yani Afyonkarahisar’ın; Dazkırı, Kızılören Darıcılar köyünde maalesef hiçbir şey yok. Özellikle Darıcılar köyünde telefonlar çekmiyor, hiç kimse de yoktu. Sadece köylüler ve biz vardık. Akşam 20:30-21:00 sularında biz Darıcılalar’a geçtik. Darıcılar Köyü Muhtarı tek başına hasar tespiti yapıyordu. Muhtara bilirkişi olmadığını bu işi yapamayacağını söyledim. O da ‘Valla bana tespit et dediler ben yazıyorum’ dedi. Yaşlı teyzeler sokakta kalmış benim gidecek yerim yok diyor.  Evi yıkıldı yıkılacak. Ben sosyal medya fotoğraflarını da paylaştım. İnsanlar traktör kasalarında, sokakta halı, kilim serip oralarda yatmaya çalışıyorlar. Deprem sonrası kurulması gereken kriz masası bu mu? Hepi topu biri 196 diğeri 300 haneli iki tane köy var. Buralara bir şey akşama kadar bir şey gönderilememiş. Gece yarısı gibi tekrar görüştüğümde Kızılören’de çadırların yeni kurulmaya başlandığını öğrendim. Sadece depremden etkilenen iki köye gerekenler yapılamadı. Allah korusun daha büyük bir deprem olduğunda olacakları ben düşünemiyorum bile. Hiçbir hazırlık ve tedbiri açıkçası göremedim. Allah bir daha yaşatmasın. Beterinden korusun.”
“AÇIKLAMALARA DEĞİL
GÖRDÜĞÜME İNANIRIM”
Depremden etkilenen yerlere geçmiş olsun ziyareti amacıyla gittiğini aktaran Köksal, “Ben geçmiş olsun diye gittim önce Dazkırı İlçe Başkanımız ve Belediye Başkanımızla görüştüm. Bir ihtiyaçları olup olmadığına bakmak için gittik. İyi ki de gitmişiz. Biz gitmemiş olsak kimse oralara gitmemiş. İnsanlar perişan ve sokaktaydı. İstedikleri kadar açıklama yapsınlar ben ‘Kriz Masasından’ ziyade gördüğüme inanırım. Orada gerçekten bir mağduriyet vardı. İnşallah bundan sonra bunlar yaşanmaz, mağduriyetler oluşmaz. Deprem kuşağındayız ama hiçbir hazırlık yok.” dedi.
 “DEVLET ERKÂNI
 PARTİZANLIKTAN UZAKLAŞMALI”
Afyonkarahisar’da devlet erkânının bir an önce “partizanlıktan” uzaklaşması gerektiğini savunan Köksal şöyle konuştu:
“Devlet erkânının bir an önce partizanlıktan uzaklaşıp devlet vakarına, devlet terbiyesine uygun hareket etmesi gerekiyor. ‘Benim partim’ ‘Senin partin’ ve ‘bizden-sizden’ gibi ayrımların artık kalkması gerekiyor. Bu ifade ettiğim hem şehit yakınlarımız için hem de hemşehrilerimiz içinde geçerlidir. Önceki gün Denizli’nin Bozkurt ilçesi merkezli deprem sonrası bire bir incelemelerde bulunduğumuz Dazkırı ilçesinde biz oradan ayrıldıktan sonra Dazkırı Kaymakamı oradaki vatandaşlara ‘Sizin vekil geldi gitti. Bizim vekiller de yolda’ gibi cümleler ifade ettiği bize aktarıldı. Bu ne demek? Kaymakamlar, valiler bir siyasi partiye üye olmaya başladılar da bizim mi haberimiz yok. Devletin partisi olmaz. Devlet herkesindir. Herkese kucak açmak zorundadır. AKP’nin de, CHP’nin de, MHP’li ve İYİ Partilisinin de devletidir. Önceki gün duyduğum bu cümlelere ben çok üzüldüm. Sizin vekiliniz geldi gitti bizimkilerde yolda. Bunlar çok yanlış. Yine bir Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız bir telefon görüşmesine şahit olmuş. ‘Burcu hanım buraya geldi mutlaka Bakan beyin de buraya gelmesi gerek’ diye telefonda bir yetkili ile görüşülmüş. Partizanca tutumlardan vazgeçilmesi gerekiyor. Bunlar ülkeye, hemşehrilerimize zarar verir. Afyonkarahisar’a zarar verir. Devlet erkânının partizanlıktan uzaklaşıp devlet vakarına uygun hareket etmesi gerekir.”
“BASIN 4. KUVVET
GEREKLİ DESTEK VERİLMELİ”
Tarafsız ve adil yayıncılık anlayışları nedeniyle Kocatepe Gazetesi ve sahibi Sezer Küçükkurt’a teşekkür eden Köksal, ülkenin tarafsız medyaya büyük ihtiyacı olduğunu, yasama, yürütme ve yargıdan sonraki 4. kuvvet olan basına ihtiyaç duyduğu desteğin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi