Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Deprem çantanız hazır olsun”

AFAD İl Müdürü Mehmet

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, her türlü afete karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, “Biz vatandaşlarımızdan evlerine ve araçlarına birer adet deprem çantası hazırlamalarını tavsiye ediyoruz” dedi

Gün FM ve AFAD işbirliğinde gerçekleştirilen AFAD Saati programı dinleyicileriyle buluştu. Programa AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan konuk olarak katıldı. Geçtiğimiz hafta meydana gelen Elazığ ve Malatya’yı etkileyen depremle ilgili konuşan Buldan depreme karşılıklı daima hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti.
“7 GÜN 24 SAAT GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”
Afetler sonrası barınma, sağlık, iaşe ihtiyaçlarının hızlı şekilde karşılanması için çadır, yatak, battaniye gibi malzemelerin depolandığı Afyonkarahisar AFAD Bölge Lojistik Deposundan bölgeye çok sayıda yardım malzemesi gönderildiğini söyleyen AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, “Biz her türlü olası bir afete karşı 7 gün 24 saat görevimizin başındayız. Elazığ’da meydana gelen depremden hemen sonra AFAD İl Müdürlüğümüz depolarında bulunan 2 bin çadır ile 5 bin battaniyeyi 18 tır ile bölgeye sevk ettik. Ardından 5 bin yatağı 4 tır ile bölgeye gönderdik.” diye konuştu.
“HER TÜRLÜ AFETE KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”
Afyonkarahisar’dan kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve STK’lar tarafından bölgeye gönderilen yardımların AFAD koordinesinde gönderildiğini söyleyen İl Müdürü Mehmet Buldan, “ Her türlü afete karşı hazırlıklı olmalıyız. Biz vatandaşlarımızdan evlerine ve araçlarına birer adet deprem çantası hazırlamalarını tavsiye ediyoruz. Biz Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dedi.
Afetlere hazırlık yılının Ocak ayı temasının AFAD Başkanlığı tarafından ilk yardım olarak belirlendiğini aktaran Buldan konuya ilişkin okullarda eğitimler düzenlediklerini kaydetti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti