Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem değil ihmaller öldürüyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Deprem değil ihmaller öldürüyor

Dinar depreminin 18. yıldönümü nedeniyle konuşan İbrahim Acar, insanları depremin değil ihmallerin öldürdüğünü ifade ettİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclisi Dinar üyesi İbrahim Acar, ilçesinde 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen depremde resmi kayıtlara göre 94, gayri resmi verilere göre 123 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Dinar depreminin 18’nci yıldönümü nedeniyle gündem dışı söz alan İGM MHP Dinar üyesi İbrahim Acar, depremde ölenleri ilk başta deprem şehidi sandıklarını ancak depremden çok yanlış yapılanma ve ihmallerin insanları öldürdüğünü söyledi. Dinar depreminden sonra deprem yönetmeliğinin değiştiğini kaydeden Acar şöyle konuştu: “Depremde yıkılan binalar 18 yıl içinde tekrar yapıldı. Deprem sonrası ilçemize gelen yabancı doktorlar bizlere, yaşadığımız travmanın etkilerinin 20 ile 25 yıllık zaman dilimi içinde ortaya çıkacağını söylemişlerdi. İlk başlarda buna inanmadık. Ama bugün Dinar’da alzhimer hastalığı hızla yükseliyor. Sağlık Bakanlığı veri taramalarında ilçemizde yüksek tansiyon ve şeker hastalığının arttığı görülmektedir. Deprem sonrası oluşan yıkıntılar tamir edilebiliyor. Ama depremin hafızalarda bıraktıkları yaşlandıkça bizlere geri dönüyor. Deprem şehitlerini rahmetle anarken Allah depremi hiç kimseye yaşatmasın. Ayrıca bu hafta başlayan Camiiler ve Din Görevlileri Haftasını da bu vesile ile kutluyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti