Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem kooperatifinde tapu sevinci – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı
Deprem kooperatifinde tapu sevinci

Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi olağan mali genel kurul toplantı gündemi 8 maddeden oluştu. Toplantı 26 Mart Cumartesi günü Yasin Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Gündem; Divan teşekkülü, yönetim ve denetim kurulları raporlarının okunup ibra edilmesi, gelir, gider cetvellerinin okunması, dilek temenniler bölümü ile tamamlandı.
İSKAN RUHSATLARI
BEKLENİYOR
Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen olağan mali genel kurulda, verdikleri sözü yerine getirmek için dilek temenniler bölümünde tapularını hazırladıkları 456 kişinin tapularını dağıtmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 16 Mart 2016 tarihinde Afyonkarahisar Belediyesi’ne deprem konutlarının iskan ruhsatlarının verildiğini aktaran Değirmen; “Konut iskan ruhsatları tamamlandıktan sonra inşallah yerleşime geçilecek. Bizim kooperatif ortaklarımızla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Kooperatifimizden ihraç edilen 12 eski ortağımız var. Çünkü kooperatif ortaklık paylarını ve yükümlülüklerini yerine getirmediler. Kanun gereği noter aracılığıyla iki defa kendilerine ihtar çekildi. Aidat ödemediklerinden zaruri olarak ihraç edildiler. Kalan daireler ihale yolu ile satılarak kooperatife gelir kaydedilecek. 12 tane yeni ortak kaydı yapılacak. Ölen ortaklarımız var. Bunların haricinde veraset ilamı çıkartıp hak sahipliği yaptırmayan ortaklarımız var” dedi.
UCUZ TAPU TEMİNİ YAPILDI
Hak sahibi olmayan 147 kooperatif ortağına tapu çıkarılmadığını ifade eden Sefa Değirmen, tapu masraf bedelleri, tapu harçları, üye aidatları gibi giderler karşılanmadan bunların tapularını çıkartma imkanı olmayacağını kaydetti. Değirmen; “Bu ortaklarımıza tebligatları yapacağız. Allah nasip ederse onlarda peyder pey yükümlülükleri yerine getirecekler. Kooperatif yönetim kurulu olarak biz en ucuz şekilde arkadaşlarımızın tapularını çıkarıp ferdileşme işlemlerini yapmak bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. Biz bu görevlerimizi kanun çerçevesinde yaptık. Belediye’ye iskan ruhsatları verildikten sonra bilindiği üzere tapu harçları yüzde 4 oranındadır. Yani arsa payı üzerinde ortaklarımızın tapularını ucuz bir şekilde bin 270 TL gibi ucuz bir rakamla biz bu tapuları dağıttık. Genel kurul toplantımız sonrasında konutlarımızın değeri yüz bin TL civarında oluyor” diye konuştu.
ORTAK MENFAATLERİ GÖZETİLİYOR
Yüz bin TL civarında olan konutların tapu bedellerinin yüzde 4 oranında ki tapu harcı gözönüne alındığında en az 4 bin TL olduğunu söyleyen Sefa Değirmen, diğer giderlerinde bu rakama ekleneceğini dile getirdi. Kooperatif ortaklarına tapunun yaklaşık 4 bin 500 TL çıkarılacağını aktaran Değirmen; “Biz yapılacakları ortaklarımıza mektup yazarak anlattık. Genel kurul toplantımıza kadar verdiğimiz süre tamamlandı. Bu hafta içerisinde Afyonkarahisar Belediyesi’nin ruhsatları konut olarak işlediğinde tapu harçları emlak bedeli üzerinden verilecek. Toplantımız vesilesi ile tekrar ortaklarımızı haberdar ederek bir hafta 10 günlük sürede ruhsatları Belediye’den alabilirsek üyelerimizin menfaatine olacak” şeklinde konuştu.
TAŞINMA TALEBİ ÇOK
Kooperatif ortaklarının elektrik abonesi olmalarında merdiven otomatları da dahil toplam 704 tane dosyayı hazırlattıklarını aktaran Değirmen şöyle konuştu: “Elektrik dosyası içerisinde bir tek oturma ruhsatları kaldı. Onları da tamamlayınca ortaklarımıza tapularını eksiksiz teslim etmiş olacağız. Deprem konutlarımız da ciddi alt yapı sorunlarımız var. Alt yapı da birinci ihaleyi AFAD yaptı. İkinci ihaleyi Afyonkarahisar Valilği Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Birlik Başkanımız Salih Sel yaptı. İş süresinde bitirilemedi. Şimdi ise 3. ihaleyi yapmaya çalışıyorlar. Elektrik dosyalarını dağıttıktan sonra ki yükümlülük AFAD’dadır. Oturma ruhsatlarını aldıktan sonra bizim hiçbir eksiğimiz kalmıyor. İnşallah ümit ediyorum ki yeni okul sezonu başlamadan kooperatif ortaklarımızdan 400 kişinin taşınacağını tahmin ediyorum. Çünkü talep çok. Kooperatifimizin 456 ortağına tapuların asıllarını dağıtmanın mutluluğu içerisindeyiz. Elektrik abone dosyalarını da hazırlattık. Dağıtım bedeli mukabil olacak. Tapu edinme sevincini hepbirlikte yaşıyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın özel haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti