Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem Neden Hep Sabaha Karşı Olur?

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde oluşan depremin sabah karşı olması akıllılara neden depremin sabah saatlerinde olduğu getirdi. Peki, Deprem neden hep sabaha karşı olur? Detayları haberimizde…

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde

Bir yıl önce yaşanan 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden zarar gören 11 kentin gördüğü hasar sonucu bir çok merak edilenler konular araştırılmaya başlandı. İnternette en çok araştırılanlar arsında yer alan Deprem neden hep sabaha karşı olur? Sorusu yer aldı. Peki, Deprem neden hep sabaha karşı olur?

 

DEPREM SİSMİK DALGALAR SONUCU ORTAYA ÇIKAR

Genel olarak deprem sözcüğü herhangi bir sismik olayın ürettiği (doğal bir fenomen olarak gerçekleşmiş veya insanların sebebiyet verdiği) sismik dalgaları adlandırmak için kullanılır. Depremler genellikle kırıkların (fay hatları) çatlamasıyla oluşur. Bunun yanı sıra volkanik faaliyetler, toprak kaymaları, mayın patlamaları veya nükleer patlamalar sonucunda da depremler gerçekleşebilir. 2024 yılının Ocak ayı verilerine göre Türkiye ve yakın coğrafyasında günde iki kez 4 ve daha büyük, altı günde bir kez de 5 ve daha büyük bir depremin meydana geldiği görülüyor. 2023 yılında ise büyüklüğü 4’ten küçük sarsıntılar eklendiğinde Türkiye’de 74 bin 230 deprem yaşandı.

 

DEPREM NEDEN HEP SABAHA KARŞI OLUR?

Uzmanlar tarafından depremlerin gece olduğuna dair bir belirti ve kanıt olmadığı söylenenler arasında yer alırken güneşin çekim gücünün yarattığı etki ile Dünya’nın gece baskı altında kaldığı ve gündüzleri ise baskının giderek azaldığı söylenmektedir. Gece saatlerinde olan depremlerin ise tamamen Dünya’nın bir bölümünde oluşan baskıdan dolayı kaynakladığı söylenmektedir. Depremlerin olmasında ya ve güneş tutulmasının da büyük bir etki yarattığı söylenirken konu hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti