Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Derdimiz sağ-sol değil, daha iyisini yapmak”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Derdimiz sağ-sol değil, daha iyisini yapmak”

Afyonkarahisar’da sağ görüşlü ya da sol görüşlü, tüm seçmen kitlelerinin oyuna talip olduklarını belirten CHP Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer, “Bugüne kadar yapılanlar ortada. Afyonkarahisar’ın durumunu hazmedemiyorum. Biz tüm kesimlerin oyuna talibiz. Sağ-sol görüş derdinde değiliz. Yerel yönetimlerde katı partici anlayış olmaz. Bizim amacımız yerel yönetimde başarı. Biz MHP’ye gönül veren seçmenlerimizden de bu kez bizde birleşmelerini istiyoruz. Afyonkarahisar’ın mütedeyyin, muhafazakar bir yapısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz de bu yapıdan ayrı insanlar değiliz ki. Halkımızla iç içeyiz. Kapı kapı dolaşıp insanlarımızı ikna edeceğiz. Halk bize sağ-sol olarak bakmayacak. Mehmet Ecer ve ekibinin farkını görecek. Parti değil, insan odaklı çalışma yürüteceğiz. Bugüne kadar söylenen tüccar belediye anlayışından çok, birey odaklı bir belediyecilik için çalışacağız” dedi

Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçim sürecinin “hızlı” partisi CHP’de dün aday tanıtım toplantısı düzenlendi. CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer, yapacaklarını, projelerini ve Belediyecilik anlayışını basınla paylaştı.
TAŞRA YA DA AVRUPA TERCİHİ YAPACAĞIZ
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, bir önceki dönemin CHP Milletvekili Halil Ünlütepe, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ve partililerin katıldığı toplatının açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan yaptı.
30 Mart 2014’de yapılacak olan mahalli seçimlerin hem ülke, hem de Afyonkarahisar için büyük önem arz ettiğini, Afyonkarahisarlılar’ın büyük bir taşra kentinde mi, yoksa modern bir Avrupa kentinde mi yaşayacağına karar vereceğini belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, “Bu sürece uzun süredir hazırlanıyoruz. Öncelikli olarak yerel yönetim komisyonlarımızı oluşturduk. Afyonkarahisar’ın sorunlarını belirledik. Sonrasında CHP Genel Başkanız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar’a gelerek Belediye Başkan adayımızın Sayın Dr. Mehmet Ecer olduğunu ilan etti” dedi.
TEŞKİLATLARIMIZ ECER’İN ARKASINDA
Dr. Mehmet Ecer’in Afyonkarahisar’da sağlıkta marka olmuş, işini en iyi yapan insanlardar birisi olduğunu hatırlatan Demirkırkan, “Vizyonuyla, görgüsüyle, bilgisiyle Afyonkarahisar’a çok şeyler katacağına inandığımız Dr. Mehmet Ecer’in tüm CHP teşkilatları olarak arkasındayız, destekçisiyiz” dedi.
Demirkırkan, Mehmet Ecer’in özgeçmişinden de bahsederek, şunları söyledi:
“Ben sizlere Mehmet Ecer’in öz geçmişinden bahsetmek istiyorum. 1966 yılında Sultandağı Dereçine’de dünyaya gelen Mehmet Ecer 1977 yılında Dereçine İlkokulundan mezun olmuş, sonrasında Devlet Parasız Yatılı okul sınavlarını kazanarak, Isparta Gönen’de öğrenim görmüştür. Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Nevşehir Ürgüp Devlet Hastanesi ve Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde doktor olarak görev yapmıştır. 1992’de iç hastalıkları uzmanı olan Mehmet Ecer 2001’de Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne tayin olmuş, 2008’de memuriyetten istifa ederek özel bir hastenede görev yapmaya başlamıştır. Bu hastanedeki görevi devam eden Dr. Mehmet Ecer evli ve 2 çocuk babasıdır.”
ECER ESKİLERE TEŞEKKÜRLE BAŞLADI
Demirkırkan’ın ardından söz alan CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer ise, sözlerine bugünkü Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve geçmişte Afyonkarahisar’a hizmeti geçmiş tüm Belediye Başkanlarına teşekkür ederek başladı. Afyonkarahisar’a hizmet vermiş herkese müteşekkir olduklarını belirten Dr. Mehmet Ecer, “Afyonkarahisar daha modern, daha güzel, daha temiz, daha gelişmiş, daha, daha, daha… bir kent olabilir. Bu daha’ları uzatmak mümkün. Biz bu daha’ları gerçekleştirmek için yola çıktık. Tüm halkımızdan bunun sonraki süreçte bizi takip ederek destek vermelerini istiyoruz. Daha iyi bir kentte, daha refah bir hayat sürmek için çalışacağız” dedi.
DEVLETE, MİLLETE
BORCUMU ÖDEYECEĞİM
Herşeyi bildiğini sananların aslında hiçbir şey bilmediklerini vurgulayan Dr. Mehmet Ecer, Belediye Başkan adayı olmasının gerekçelerini anlattı. Kendisinin fakir bir ailenin çocuğu olduğunu ve devletin, milletin imkanları ile eğitimi tamamlayıp, bugünkü konumuna geldiğini belirten Dr. Mehmet Ecer sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu millete, vatana hizmet etmeyi kendim için bir borç olarak görüyorum. Kendimde bu sorumluluğu hissediyorum. Eleştirmek kolay, önemli olan daha iyisini yapabilmek için çaba göstermektir. Ben bir bilim adamıyım, hekimim. Yıllardır halkın yaşadığı sıkıntıları görüyor, biliyorum. Bilimsel araştırmalar ispatlamışır ki, insan sağlığının sorunlarından yüzde 10’luk kısmını hekimler tedavi edebilir. Geri kalan sorunlar için daha radikal önlemler alınmalıdır. Örneğin kirli bir su kullanımını önlemek, ilaçlar verilerek yapılan tedaviden daha iyi sonuçlar ortaya koyar. Yeterli beslenmeyi sağlamak, hava kirliliğini önlemek daha önemlidir. Yani sıtmayı önlemek için sivrisinekleri öldürmek yerine, bataklığı kurutmak gerekir”
DÜNYA KENTLERİNDEN EKSİĞİMİZ YOK
Afyonkarahisar’ın içinde bulunduğu durumu hak etmediğini, bir çok şeyin markası olan kentin potansiyelini tam olarak değerlendiremediğini anlatan Dr. Mehmet Ecer, “Yanı başımızda Eskişehir gibi bir örnek var. Gıptayla izliyoruz. Biz içinde bulunduğumuz kentin fırsatlarını çok iyi biliyoruz. Potansiyeli yeterince kullanamadığını gördüğümüz için yola çıktık. Dünyanın en az 60-70 kentini gezip görme imkanı buldum. Afyonkarahisar’ın bu kentlerden eksiğinin değil, fazlasının olduğuna inanıyorum. Gördüklerimi, oradaki imkanları Afyonkarahisar’a getirebileceğimiz düşündüğüm için yola çıktık. Sağlam projelerimiz var. Bunu zaman içerisinde göreceksiniz” dedi.
ŞEFFAFLIK, DEMOKRATİKLİK, ORTAK AKIL
Kendisinin ve ekibinin nasıl bir belediye istediğiyle ilgili olarak bilgiler veren CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer, “Şeffaf bir belediye istiyoruz. Belediye Meclisi toplantılarının internette, televizyon yayınlanmasını sağlayacağız. İmar değişiklikleri medyanın tüm organlarında yer alacak. Yöneticilerin mal varlıkları düzenli aralıklarla kamuoyuna açıklanacak. Demokratik bir belediye istiyoruz. Muhtarlara özel önem vereceğiz. Mahalle meclisleri oluşturacağız. Kent Meclisi daha etkin çalışacak. Kent Hakemliği oluşturulacak. Vatandaş ile Belediye arasındaki sorunlar yargıya gitmeden çözülmeye çalışılacak. Kent Kurultayları düzenlenecek. Kent bütçesini ve yatırım programını bu kurultalarda düzenleyeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarından her yıl Afyonkarahisar için raporlar isteyeceğiz. Ekonomi konseyleri toplayacağız. Afyon daha iyi müreffeh ve yaşanabilir bir kent olsun istiyoruz. Teknik alt yapımız, vizyonumuz ve ekibimiz buna yeterli” dedi.
YIPRANACAK BİR ŞEYİM YOK
En erken ilan edilen aday olarak yıpranmaktan korkup korkmadığı sorulan CHP Adayı Mehmet Ecer, “Yıpranacak bir şeyimiz yok, onun için böyle bir endişemiz de yok. Herşeyimiz şeffaf ve açık. Yarışta erken yola çıkmamızın çalışma yapmak için daha çok fırsat yaratacağını düşünüyoruz, yıpranma yaşamayacağımızı düşünüyoruz” dedi.
AFYON’UN HALİNİ HAZMEDEMİYORUM
Kentin en önemli sorunu olarak trafik meselesini gördüğünü kaydeden Dr. Ecer, Afyonkarahisar’ın öncelikli sorunlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Ayrıca kentimiz ölü bir kent görünümünde. Konserlerle, etkinliklerle, insanların buluşma alanları ile başka bir kent hayal ediyoruz. Eğitimde çok gerilerdeyiz. Afyonkarahisar’ın yaşanabilir kentler sıralamasında 65. sıralarda bulunmasından rahatsızız. Bunu hazmedemiyoruz. Biz daha iyisini yapabileceğimize inanıyoruz. Afyonkarahisar’ın ciddi bir göç sorunu var. 850 binli nüfuslardan 700 binlere düştük. Yapılan istatistiki incelemelerde 2025 yılında Afyonkarahisar nüfusunun 703 bine gerileyeceği öngörülüyor. Milletvekili sayımız 7’den 5’e düştü. İcra dairesi sayımız ise 6’ya yükseldi.”
PROJE KURULLARI OLACAK
Ecer, “Ben herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum. Proje Karar Kurullarımız olacak. Bu kurullar görev üstlenecek. Turizmi canlandıracak çalışmalar bu kurullardan çıkacak. Çevreden göç alır hale gelmeliyiz. Bir organize sanayi bölgesi daha oluşturulmalı. 2. bir üriversite kurulması için belediye öncü olmalı. Belediye’de taşeron işçi sıkıntı yaşanıyor. Biz göreve geldiğimizde tüm işçiler kadrolu olacak. Hiçbir uygar kentte yolların kenarlarına araç park edilmez. Belediye her inşaattan otopark için pay almaktadır. Bizim dönemimizde her binanın altında bir otopark olması sağlanacak. Bu olmazsa olmaz kuralımız olacak. Bilimsel araştırmalar iki elinde 15’er kiloluk iki paket olan bir insanın yürüme mesafesini 600 metre olarak belirlemiş. Biz bu araştırmaların gösterdiği mesafelerde insanların otopark ihtiyacını karşılayacak çalışmalar yapacağız. Otoparkların belli grupların eline geçmesini önleyeceğiz. Yaya ve bisiklet yolları için özel çalışmalar yapacağız” dedi.
ESKİŞEHİR’İ
ÖRNEK ALACAĞIZ
Afyonkarahisar’a hizmet etmiş, bir çivi dahi çakmış herkese müteşekkir olduklarını tekrarlayan CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer, “Eskiyi kötüleyen bir yöntem gütmeyeceğiz. Yıllardır Afyonkarahisar’da hep hükümetlerle ortak yerel yönetimler görev aldı. Ama durumumz ortada. Herşeyden önce önümüzde bir Eskişehir örneği var. Yılmaz Büyükerşen Hoca ile sürekli görüşüyoruz. Kendisi bize destek veriyor. Projelerimizde de destek verecek. Aydın’daki CHP’li Belediyenin çalışmalarını takip ediyoruz. İktidar olmamak bir sıkıntı değil, ayrıca en kısa sürede iktidara geleceğimizden de eminiz” dedi.
MHP’LİLER DE BİZE OY VERSİN
Kamuoyunda tartışılan olası MHP-CHP ittifakı ile ilgili soruları da cevaplandıran Dr. Mehmet Ecer, “MHP ile belli kırmızı çizgilerde zaten hemfikiriz parti olarak. Ama bizim amacımız kent yönetimi, yerel yönetimde başarı. Biz MHP’ye gönül veren seçmenlerimizden de bu kez bizde birleşmelerini istiyoruz. Yerel yönetimlerde katı partici anlayış olmaz. Bizi göreve getirdiklerinde zaten bizden vaz geçemeyecekler. Biz sadece sol oylara talip değiliz. Afyonkarahisar’ın mütedeyyin, muhafazakar bir yapısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz de bu yapıdan ayrı insanlar değiliz ki, annem hacı, babam hacı, kayınpederim hacı. Bu manada bizim için hiç bir sorun yok. Halkımızla iç içeyiz. Biz toplumun tüm kesimlerinin oylarına talibiz. Kapı kapı dolaşıp insanlarımızı ikna edeceğiz. Halk bize sağ-sol olarak bakmayacak. Mehmet Ecer ve ekibinin farkını görecek herkes. Biz ümitliyiz. Parti değil, insan odaklı bir çalışma yürüteceğiz. Bugüne kadar söylenen tüccar belediye anlayışından çok, birey odaklı bir belediyecilik için çalışacağız” dedi.
AVM PROJESİ ESNAFA ZARARLI
Afyonkarahisar’ın termal varlığı ve turizm yatırımları ile ilgili görüşlerini de açıklayan Dr. Ecer, “Termal kent ünvanı ne yazık ki Kütahya’ya verildi bakanlık tarafından. İlan edilen kriterlere göre bir ilin termal kent ünvanını hak edebilmesi için havaalanının bulunması gerekiyor. Bakanlık programlarında bundan sonra termal yatarımların Termal kent ünvanını alan Kütahya’ya kalydırılması öngörülüyor. Biz Afyonkarahisar’daki askeri havaalanının sivil uçuşlara açılabilmesi için çaba göstereceğiz. Bu sağlanabilirse Afyonkarahisar’ın termal alanında da önü açılacak. Turisti şehir için çekmeliyiz. Şehir içindeki esnafın hali hepimizin malumu. Esnafın rahat nefes alması için çalışacağız. Şimdi eski otogar alanına yapılması gündemde olan AVM projesinden sonra esnafın ne halde olacağını düşünmemiz gerekir. Sonucun esnafımız açısından sıkıntılı olacağını düşünüyoruz” dedi.
ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ
Gocunacak, yıpranacak Hiçbir sıkıntısı olmadığnı ıyineleyen CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer, “Kul hakkı bugüne kadar yemedik, yemeyeceğiz. Ortak akılla yönetime talibiz” diyerek sözlerini tamamladı. Mustafa Ertürk’ün haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti