Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dershaneler, okulların boşluğunu dolduruyor” – Kocatepe Gazetesi

“Dershaneler, okulların boşluğunu dolduruyor” – Kocatepe Gazetesi
"Dershaneler, okulların boşluğunu dolduruyor"

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, dershanelerin eğitimdeki boşluğu doldurduğunu; kapatılması ile ilgili kararın yanlış olduğunu söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, eğitim sistemindeki aksaklıklar dolayısıyla dershanelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Aslan, “Siz eğitimin sorununu çözmek istiyorsanız, dershaneleri ortaya çıkaran sebeplere bakmanız gerekiyor. Dershaneler, okulların boşluğunu dolduruyorlar. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaktadırlar. Dershaneler sebep değil sonuçtur.100 bin öğretmen,30 bin yardımcı personel çalışmakta ve istihdama önemli katkı sağlamaktadırlar. Özel okulların ve özel üniversitelerin yüzde 30 kapasiteyle zor çalıştığı bir ortamda dershanelerin özel okula dönüşmesi ne kadar uygundur? İlimizdeki hiçbir dershanenin fiziki durumu özel okul olmaya müsait değildir” dedi.
300 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR
Eğitimin 11 yılda tahrip edildiğini hatırlatan Aslan, “AK Parti’nin 11 yıllık iktidarında en büyük tahribat eğitimde yapmıştır. 5 tane bakan değişmiş, her gelen bakanda ayrı eğitim sistemleri uygulamıştır. Burada bir samimiyetsizlik görüyoruz. Aslında bu Türkiye’nin temel sorunu olduğu için bunu MHP olarak sürekli gündeme getiriyoruz. Eğitimin bu kadar sorunu varken onlarla uğraşma yerine, onlara çözüm üretme yerine dershaneler konusunun gündemden düşürülmemesini halkımıza karşı samimiyetsizlik olarak görüyoruz. Ülkemizde 120 bin öğretmen açığı ve 300 bin atama bekleyen öğretmen varken, işsizlik almış başını gitmişken, yöneticiler tamamen politik davranırken özellikle dershaneleri konu yaparak “ Kapatacağız” diye bir yerlere mesaj gönderilmektedir” diye konuştu.
MERDİVEN
ALTI MI OLACAK?
Dershanecilik sektörünün denetlenebilir bir sektör olduğunu hatırlatan Aslan, şöyle devam etti:
“Dershaneleri ‘pat’ diye kapatırsanız ve altı doldurulmadan bunu yaparsanız, dershaneler yerin altına iner. O zaman her evde özel dershane oluşur. Bunun en bariz tehlikesi; aynı öğretmenin kendi öğrencisine okulda öğreteceği, yetiştireceği eğitimi özel dersle vermesi gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalınır. Sadece bu yasayla kontrol altında denetlenebilen, vergisi alınan bir sektörü tamamen denetimsiz, illegal, merdiven altı bir sektör haline getirirsiniz. Çünkü yasa taslağı dershaneciliği ve etüt merkezlerini ortaya çıkaran nedenleri yok etmek, gidermek üzere hazırlanmış bir yasa değil, tamamen yasaklama üzerine kurgusu yapılmış bir yasa olduğu görülmektedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)