Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Destek alacak projeler açıklandı

2020 Yılı Destek Programları

2020 Yılı Destek Programları Açılış Toplantısı ve 2019 Yılı SOGEP Sözleşme imza töreni Kütahya’da yapıldı

 

Törende 10 farklı projenin imzası ile 4 destek programının ilanı gerçekleştirildi. Hazırlanan projeler ile yerel potansiyeli daha da güçlendirecek 46 milyon liralık kaynak bölgeye kazandırılacak.
Zafer Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Destek Programları kapsamında, 15 milyon TL bütçeli Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (MEGDEP), 15 milyon TL bütçeli Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP), 1,5 milyon TL bütçeli Fizibilite Desteği Programı (FD), 1,5 milyon TL bütçeli Teknik Destek Programı (TD) olmak üzere toplam bütçesi 33 milyon TL olan 4 destek programı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Kütahya’da ilan edildi.
İMZA TÖRENİ KÜTAHYA’DA YAPILDI
2020 Yılı Destek Programlarının ilanının yanı sıra 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı İmza Töreni’nin de gerçekleştirildiği toplantıyaTR33 Bölgesi Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından yoğun katılım gerçekleştirildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ZEKÂ Genel Sekreteri Veli Oğuz, Kütahya Valisi ve ZEKÂ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Ömer Toraman, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılış konuşmalarıyla devam etti.
“54 İLÇEDE PROJE OFİSLERİ KURULUYOR”
ZEKÂ Genel Sekreteri Veli Oğuz yaptığı konuşmada, Ajans olarak 2010 yılından bugüne bölgenin kalkınması için paydaşlarla birlikte çok güzel çalışmalara imza attıklarını söyleyerek, “On yılda planlı ve projeli iş yapma kültürü oluşturulması noktasında ciddi bir mesafe aldık. Sadece ulusal kaynakları değil uluslararası fonları da takip ediyor ve Ajansımızın koordinasyonunda yereldeki paydaşlarımız ile birlikte Bölgemize önemli kaynakları kazandırmaya çalışıyoruz. Bunları layıkıyla yapabilmek için Yönetim Kurulumuzun talimatıyla 54 ilçemizde başta Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz ve TSO’larımız olmak üzere ilgili kurumlarımızın işbirliğinde Proje Ofisleri kuruyoruz.” dedi.
“TURİZM HEDEFLERİNDE AFYON’DA VAR”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bakanlık olarak top yekun kalkınmayı gözetlediklerini söyledi. Sektörel çeşitliliği artırıp iktisadi kalkınmayı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Varank, “Nüfusun dezavantajlı kesimlerine odaklanıp sosyal refahı toplumun geneline yaymak istiyoruz. Bu kapsamda öncelikle Zafer Kalkınma Ajansımızın 2020 yılında vereceği destek programlarına değineceğim. Ajans destek bütçesini 14 milyon liradan 33 milyon liraya çıkarttık. Bu bütçe; Mesleki eğitimin teşvik edilmesi, Turizm altyapısının geliştirilmesi, Teknik ve fizibilite destekleri kapsamında kullanılacak. 11. Kalkınma Planında 2023’e kadar turizm gelirlerini 65 milyar dolara, turist sayısını da 75 milyona çıkarma hedefimiz var. Bu hedeflere ulaşmada; Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak nasıl bir katkı verebilir diye düşündük.” diye konuştu.
ÇOBANLAR’DAKİ FABRİKADA KADIN İSTİHDAMI DESTEKLENECEK
Termal sağlık turizmi, zanaat, halk sanatları ve gastronomi alanları öncelikli olmak üzere cazibe merkezleri oluşturma hedeflerinden söz eden Varank, “Program bütçemiz 15 milyon lira. Afyonkarahisar’ın Çobanlar Belediyesi’nde özel sektörün girişimleriyle bir tekstil fabrikası kuruluyor. Bu fabrikada 500 kadının istihdam edilmesi planlanıyor. Biz hem bu yatırımı desteklemek hem de kadın istihdamını teşvik etmek adına fabrikanın içine kreş ve eğitim merkezi kuruyoruz.” şeklinde konuştu. Program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda ve ajanslar eliyle yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2019 yılında başarılı olan 10 projenin sözleşme imza töreninin gerçekleştirilmesi ile sona erdi.
BİRİNCİLİK MANİSA’NIN İKİNCİLİK İSE KÜTAHYA’NIN OLDU
Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programına (SOGEP) kabul edilen projelerin il bazında puan ortalamasına göre sıralamasında, Türkiye’de birincilik Manisa’nın, ikincilik de Kütahya’nın oldu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti