Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA’dan kademeli normalleşme önerisi

DEVA Partisi İl Başkanlığı’ndan

DEVA Partisi İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, tam kapanma sürecinin ardından yeni normalde uygulanması için toplam 7 öneride bulunuldu. Öneriler arasında temkinli açılma ve yüz yüze eğitimin bir an önce başlaması başlıkları dikkat çekiyor

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada 29 Nisan 2021 tarihinde başlayıp 17 gün süren “tam kapanma” sonrası önceki normalleşme süreçlerinde yapıldığı iddia edilen hataların tekrarlanmaması gerektiği ifade edildi.
“AÇILMA TEMKİNLİ
ŞEKİLDE YAPILMALI”
Dünyada salgın ile mücadeleyi başarı ile yürüten ülkelerde, kademeli açılma sürecinin yoğun ve etkin aşılama ve filyasyon programlarıyla yapılması gerektiğini belirtilen açıklamada, “Türkiye’de, en az üç yılı gözeterek, güçlü aşı anlaşmaları yoluyla hem çeşitlilik hem de arz güvenliği sağlanmak zorundadır. Basit temaslı takibinin ötesine geçip, bilime göre davranılmalıdır. Etkin bir tarama ve test programı yoluyla salgınla mücadelenin seyri sıkı bir şekilde takip edilmelidir. Kademeli açılma sürecinde alınan kararlar, bu verilere göre ilerletilmelidir. Kademeli açılma süreci günlük kararlarla ve siyasi tercihlerle yürütülmemelidir. Temkinli bir şekilde açılma sağlanmalı, süreç sık ve düzenli veri analizleri ile yönetilmelidir. Her bir kademede değerlendirme yapabilmek için dört haftalık veri toplanmalıdır. Uygulamaya konulacak kararlar halka bir hafta önceden ilan edilmelidir. ‘Kademeli açılma’ ortalama beş haftalık dönemler şeklinde planlanmalıdır.” denildi.
“YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAMALI”
Kademeli normalleşme sürecinin ilk kademesine yönelik önerilerin sıralandığı açıklamada şunlar kaydedildi: “Tüm toplu taşıma araçları için yarı yarıya doluluk kuralı uygulanmalı, araç sahipleri ve şoförler desteklenmelidir. Havayoluna hiçbir kısıtlama getirilmezken şehiriçi ve şehirlerarası toplu ulaştırma araçlarına yüzde 50 kapasite kısıtlaması getirilmesi artık esnafımızın taşıyacağı bir yük değildir Bu kesimde hizmet veren esnafımıza KDV ve ÖTV den arındırılmış ticari akaryakıt verilmelidir. Turizm tesislerinde ve lokanta, kafe ve benzeri işletmelerde mesafe kurallarına uygun hizmet kuralları tüm ‘açılma’ kademelerinde uygulanmalıdır. En önemli adım temel eğitimde yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerinin başlamasıdır. Bunun için, öğretmenlerin ve okul personelinin aşılamaları tamamlanmalı, okullarda bulaşı azaltacak tüm önlemler alınmalıdır.”
“VERGİ BEYANLARI ERTELENMELİ”
Açıklamaya göre; “Vergi beyanları ertelenmelidir. 26 Mayıs 2021 tarihinde verilmesi gereken muhtasar, KDV ve SGK bildirgelerinin 26 Haziran 2021 tarihine kadar ertelenerek bu beyanlar Nisan ve Mayıs aylarına ait beyanlar birleştirilerek tek beyannamede verilmelidir. Ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlarımız ve işletmelerimiz sosyal ve maddi olarak desteklenmelidir. Süreç boyunca ihtiyaca göre tasarlanmış ekonomik destek paketleri açıklanmalıdır. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza ve küçük işletmelerimize maddi destek verilmelidir. Gıda-iletişim-elektrik-su-doğalgaz-afjet vb. ihtiyaçlarının bedelsiz karşılanmalı; işçilerimi çiftçilerimizin borçları ertelenmelidir. Karar alma süreçlerinde şeffaf davranılmalı ve bilimsel yaklaşımlara göre hareket edilmelidir.” ifadeleri kullanıldı. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti