Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet baba, imdada yetişti – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Devlet baba, imdada yetişti

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi bir kişiye prefabrik ev yapıldı

Göçmüş ve durulmayacak durumda olan Fakriye İleri’nin evi, Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaklaşık 30 bin TL’ye, 60 metrekarelik tek katlı prefabrik bir ev yapıldı.
Ev teslim törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Eşi Bayan Çoban, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı ve mahalle sakinleri katıldılar.
HAYIRLI BİR İŞ
Vali Balkanlıoğlu; “Bir ihtiyaç sahibi kardeşimizin, böyle bir yapıya kavuşturmanın sevincini yaşıyorum. Devletin bize emanet ettiği, fakir, fukara insanların ihtiyaçlarının giderilmesi için paraların, yerlerine ulaşması bizleri mutlu ediyor ve vicdanen de rahatlatıyor. Hayra vesile olmak hayrı yapmak gibidir deniyor. Bizlerde vesile oluyor ve dualar alıyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin sözlerini sıkça duyuyoruz. Bizler ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesinin takipçisiyiz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban Bey’in de katkılarıyla Türkiye’ye örnek çalışmalar sergiliyor” dedi.
BELEDİYE’NİN KATKISI ÇOK BÜYÜK
Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Öyle ki ihtiyaç sahipleri bizlere müracaat etmelerine gerek kalmadan evlerinde durumları tespit edilir hale geldi. Hastalar, yaşlılar, bakıma muhtaçlar, engelliler ve ihtiyaç sahipleri tüm yardımlardan faydalanır hale geldi. Afyonkarahisar merkez ve ilçeler bazında bu ve buna benzer çalışmalar yapılıyor. Daha önceleri cüzi miktarda paralar veriliyordu veya ev ihtiyacı olan kişilere kira yardımı yapılıyordu. Şimdi iş kuracaklara iş yeri açma desteği veriyoruz. İhtiyaç sahiplerine ev yardımı yapılıyor. Bunda da Belediye Başkanımızın katkısı çok büyük. Kendisine bir diyoruz, bin yardım yapıyor. Bende kendisiyle görev yapmaktan çok mutluyum. Bu ailenin evi üzerlerine göçmek üzere idi. Biz tespitimizin akabinde kiralık ev tuttuk ve şimdi de evleri tamamladı. Kendi evlerine kavuştular. Kendilerine hayırlı uğurlu olsun der, evlerinde sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam dilerim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı, ailenin durumu, yapılan ev ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Törende söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise prefabrik evin yapımındaki çalışmalarda Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken “Fakriye İleri Hanımefendi’nin imanı var, dünyada da mekanı olmuş oldu” dedi.