Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Devlet görevi – Evlat görevi

Sezer Küçükkurt 23 Aralık 2010 Perşembe 02:00:00
  10. Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Ahmet Necdet Sezer’in tercihi sonrasında Afyonkarahisar’a atanmasının bir kazanç olduğu sonradan anlaşılan eski Valimiz Muzaffer Dilek’in ardından Batman’dan ilimize atanan Haluk İmga, Sezer’in giderayak ili-mize adeta ikinci bir armağanı olmuştu. Öyle ki İzmir gibi büyük bir kente düşünüldüğü belirtilen Sayın Vali, Cumhurbaşkanı tercihi ile Afyonkarahisar’a atanmıştı.
Afyonkarahisar Valiliği görevini 4 yıla yakın bir süredir başarıyla yürüten Haluk İmga’nın Merkez Valiliği’ne atanması herkesi olduğu gibi bizleri de üzdü. Tayin genelgesinin yayınlandığı gecenin sabahında ilk işimiz görüşlerini almak üzere Sayın Vali’yi ziyaret etmek oldu. Burada “Efendim sürpriz oldu” sözle-rimize, “Sürpriz değildi” diye karşılık veren Vali İmga, “Tayin benim talebim, tamamen kendi tasarrufum” dedi. “Hayırdır efendim, neden” dediğimizde ise, “Tamamen ailevi sebepler. Bir torunum var biliyorsunuz, diğeri de gelmek üzere. Ankara’da torunların ilgiye ihtiyacı var. Bu durumda ya biz fedakarlık yapacaktık, ya da çocuklar. Fedakarlık bize düştü” cevabını aldık. Bu konudaki talebini yaklaşık 3 ay önce ilgili makamlara ilettiğini belirten Vali İmga, görev yeri olarak Ankara’yı talep etmişti.
Biz tayinle ilgili bu bilgileri aldıktan sonra pek çok yerde Sayın Vali’nin tayini nedeniyle yapılan konuşmalara şahit olduk. Bu konuşmalarda gündeme gelen iddialardan birisi “Göz skandalının ardından Vali’yi gecenin 2’sinde yatağından kaldırıp tayinin tebliği etmişler ve görevinden almışlar” diyen de vardı, “Vali Bey seçimlere hazırlanıyor, AK Parti’den milletvekili adayı olacak” diyenler de. Kimileri de “Sayın Vali kısa bir süre Ankara’da kaldıktan sonra başka bir vilayete tayin olacak. Bunun hazırlığı var” diyorlardı.
Bu iddiaların üçüyle ilgili Vali Bey’in düşüncelerini sorduk. Tayinini istemesinde ailevi durumunun haricinde bir sebep olmadığını kesin ve net bir ifadeyle tekrarlayan Vali İmga, “Siyaseti hayatımda hiç düşünmedim. Geçmişte de bize siyaset teklifi geldi ama ben siyaset adamı değilim. Ben bürokratım. Görevimi yapar ve giderim” dedi.
Tayin talebini ilgili makamlara 3 ay önce ileten Vali İmga’nın bu talebini dillendirdiği vakitlerde göz skandalı da henüz gündemde bile değildi.
Başka bir ile Vali olarak atanmasıyla ilgili bir tasarrufun da olmadığını belirten Vali İmga, “Ailem için en hayırlısı bizim Ankara’da olmamız. Bu nedenle bu talepte bulunduk. Bunun haricinde hiç bir neden yok” sözlerini tekrarladı.
Vali Haluk İmga ailevi sebeplerden, ya da daha açık söylemek gerekirse torunları için Valilik görevini terk eden ilk vali olacak bürokrasi tarihinde. Galiba o nedenle kamuoyu bu durumu anlamakta biraz zorlanıyor.
Gazetemizin Kurtoğlu köşesinde daha önce belirtilmiş, “Vali İmga’nın devlet görevi bitti, evlat görevi başlıyor” denilmişti. Sonrasında sayın Vali de “Durumu en iyi anlatan ifade bu” demişti.
Aslında cuma günü Afyonkarahisar’dan ayrılmayı planlayan, ancak Afyonkarahisarspor Onursal Başkanı ve İkbal A.Ş. Sahibi Salim Pancar’a çok önceden verilmiş sözü gereğince ayrılışı bir gün daha erteleyen Vali İmga cumartesi günü saat 11.00’de Vali Konağı’ndan sevenleri tarafından Ankara’ya yolcu edilecek.
Bu yolculuk Vali Bey’in Afyonkarahisar’la ilişiğini kesmek anlamına gelmeyecek. Çünkü sayın Vali geçen 3 yılı aşkın sürede insanlar üzerinde gerçek manada olumlu bir etki bıraktı. Entelektüel birikimi ile, beyefendi kişiliği ile ve her şeyden önemlisi devlet adamı kimliği ile hafızalarda yer tutacak olan Vali İmga şimdilerde verdiği “Ziyaret” sözlerini unutacak değildir elbette. Hemşehrilerimiz adına, büyük değer verdiği ailesi ile birlikte kendilerine sağlıklı, hayırlı, mutlu bir ömür dileğini tekrarlayarak yazımızı noktalıyoruz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER